Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadınlar için bisiklet önerileri

Arkadaşlar biz aile olarak dağ-bayır gezmeyi seviyoruz ve artık yanımıza bisiklet almaya karar verdik. Kendi bisikletim var ama hanıma da bisiklet almaya çalışıyorum. Bisikleti genel itibari ile orman yollarında kullanıcaz. Yani patika yollar diyebiliriz. Aradığım özellikler ise; sağlam, kullanımı rahat, çamurlukları olan, lastikleri kolay çıkarılabilen ve fiyatıda uygun olursa güzel olur.

Fikir ver öneriler verildikçe daha net ortaya birşeyler çıkıcak diye tahmin ediyorum.

Scudo
Eğer sadece gezinti amaçlı düşünüyorsanız, her markanın başlangıç modellerinden birini seçebilirsiniz. Forumda her marka hakkında iyi kötü yorumlar var. Uygun fiyatlı olsun derseniz salcano bianchi carraro bisan markalarını tavsiye ederim. Bütçenize ve bisiklette istediğiniz özelliklere göre seçenekler biraz daha azalacaktır. Dağ bisikletleri genelde çamurluksuz satılır, ancak alacağınız yerden pazarlıkla çamurluk için indirim alabilirsiniz, ya da pek kaliteli olmayan çamurlukları size hediye edelim diyebilirler :)

Peki şöyle sorsam gezi bisikleti alsam işimi görür mü? Biz genel itibari ile dağ inişi yada bol çukurlu yerlerde gezmiyecez. Orman içi patika yollarda gezmek için bisiklet almayı düşünüyoruz

@silvershadow ihtiyaçlarınıza cevap verecek ve ayrıca eşinizinde beğeneceği bir model olarak sedona 310c yi bir düşünün derim. Çamurluğu ve bagajı üzerinde. Turda balçık gibi aşırı bozuk yollarda kullanmayacaksanız idealdir. Arka bagajın limiti 25kg dır. Standart olarak üretiliyor genelde. İhtiyacınız olabilecek eşyalarınız için veya piknik yapmak için çanta taşıyıp sırtınıza yük yapmamış olursunuz ayrıca.

Bayan için (link) buradaki büyük mü gelir? Eşimin 1.63 boylarında

@silvershadow

Boyu için kadro büyük gelmez hatta tam olur. Kadroda lady olduğu için gayet güzel bir bisiklet seçmişsiniz.

Almak için iletişime geçtim. Bakalım alabilecekmiyiz :)

Meraba arkadaşlar. Eşime yeni bir bisiklet alacağım. Düz yolda sürüyoruz yazın denize gidiyor epey rüzgar oluyor yani pedal yumusuklagini arıyor. Dikkatimi çeken bayan modellerde hep 7 vitesli bisikletler çıkmış. Bir nevi hoşuma gitti karmaşa olmaması acisindan sürekli vites ayarı bozulmaz. Ama bu vitesin azligi bizim konforumuzdanmi yoksa suratten mi keser onu bilemedim. Ayrıca kullanan önerisi olan varsa sevinirim. 26 veya 28 jant mosso carraro Bisan bakıyorum genelde

Vites azlığı hızdan hiçbirşey kesmez, konfora gelince elbette fazla seçenek seri kullanımı rahatlatır ancak o farkı da ancak performans sürüşlerinde hissedersiniz. Anladığım kadarıyla sizin performans amacınız yok :) Dolayısıyla hiç karmaşık bir durum yok, belirlediğiniz modellerde devam.

@nrcnft

Vites seçimini bisikletin kullanılacağı şartlara göre yapmak daha doğru olur. Mesela yazın denize gidiyor, dönüşte rampa çıkıyorsa 7 vitesli seçenekler çok uygun olmayabilir. Vites ayarının sürekli bozulmaması durumu daha çok göbekten vitesli modellerde geçerli, vites arızalarının çoğu onlarda olmayan arka attırıcıda oluşuyor, önde vites olup olmaması arıza konusunda çok fazla etkiye sahip değil. Karmaşıklığı azaltma bakımından 7 vitesliler iyi tabii.

21, 24, 27 vitesli de epey model var.

Klasik şehir bisikleti arıyorsanız:
(link)

Yine çamurluklu ve bagajlı, biraz daha trekking tarzına yakın arıyorsanız:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Trekking bisikleti olursa:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

(link) bu ürün ile Bisan Sandy 26" Jant 43 CM Kadro 21 Vites Sepetli Şehir Bisikleti 6.500,00 TL yerine 5.199,00 TL
(link)
Bu ikisi arasında kaldım. Bisan olanı sipariş ettim hatta. Eğer vites yumuşaklığı sorun olmaz derseniz 7 vitesli daha mantıklı olabilir

Sabit eğimde sürülecekse basit bir single speed lazımdı size. Kontra frenli de olabilir. Ne kadaz az bileşen, o kadar az baş ağrısı...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Sabit eğimde sürülecekse basit bir single speed lazımdı size. Kontra frenli de olabilir. Ne kadaz az bileşen, o kadar az baş ağrısı...
Bahsettiğiniz bisikletlere baktım gobekten vitesli hiç yok gibi. Yokuş cikilmiyor ama rüzgara karşı sürülüyor baya şiddetli rüzgar ama... Eğer 7 vitesli bisikletin 1. Vitesi ile 21 vitesli bisikletin 1. Vitesi aynı ise problem değil. Esas merak ettiğim bu.

@nrcnft Göbekten vitesli değil. Vitessiz. Rüzgarlı durumda zorlanmadan gitmeyi sağlayacak bir arka dişli ile kullanırdınız. Neyse, olan olmuş gibi gözüküyor. Dişliler eskiyince yeni dişlileri single dişlisi alarak bisikleti vites tertibatından kurtarabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@nrcnft Göbekten vitesli değil. Vitessiz. Rüzgarlı durumda zorlanmadan gitmeyi sağlayacak bir arka dişli ile kullanırdınız. Neyse, olan olmuş gibi gözüküyor. Dişliler eskiyince yeni dişlileri single dişlisi alarak bisikleti vites tertibatından kurtarabilirsiniz.
Hocam daha birşey almadım siparişte bekliyor. Bahsettiğiniz bir bisiklet modeli örneği soylermisiniz lutfen
Halı hazırda 7 vitesli modelleri gördüm ama dediğinizi anlamadim

@nrcft Bilinen bisiklet markalarının sitelerine girip Şehir Bisikleti kategorisine bakmanız gerekiyor. Arkada vites mekanizması yoksa o bisiklet vitessiz veya göbekten viteslidir.
Aklıma Corelli geldi, göbekten 3 veya 7 vitesli modelleri var. En üst sıradaki Swan modeli gerçekten kuğu kadar zarif :) Altlardaki KRL200 ve SENEX ise vitessiz.

(link)

@nrcft Bilinen bisiklet markalarının sitelerine girip Şehir Bisikleti kategorisine bakmanız gerekiyor. Arkada vites mekanizması yoksa o bisiklet vitessiz veya göbekten viteslidir.
Aklıma Corelli geldi, göbekten 3 veya 7 vitesli modelleri var. En üst sıradaki Swan modeli gerçekten kuğu kadar zarif :) Altlardaki KRL200 ve SENEX ise vitessiz.

(link)

Senex'in tek kadro seçeneği 49 cm, hem KRL200 hem SENEX 16+ kg. Sahilden dönüş yolunda rampa varsa epey kulağını çınlatırlar.
Bunları bizim burada "dede bisikleti" diye satıyorlar, hizmet bisikleti kullanamayan (üst boru nedeniyle binemeyen) yaşlı kişiler kullanıyor.

@nrcnft , @can_celik tavsiyelerinde bir sonraki aşama kargaşadan kurtulmak için frensiz bisiklet önermesi olacak. Bir an önce vitesli bir bisiklete atlayıp buradan kaçmak en iyisi.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve MtB-BrS
@nrcnft , @can_celik tavsiyelerinde bir sonraki aşama kargaşadan kurtulmak için frensiz bisiklet önermesi olacak. Bir an önce vitesli bir bisiklete atlayıp buradan kaçmak en iyisi.
Potansiyel fixie kullanıcılarını vitese yönlendiriyorsunuz. Kapitalizmin dişli ve fren pabucu satın aldırma taktikleri. Eeeey grupset lobisi! Haddini bil haddini.

Senex'in tek kadro seçeneği 49 cm, hem KRL200 hem SENEX 16+ kg. Sahilden dönüş yolunda rampa varsa epey kulağını çınlatırlar.
Bunları bizim burada "dede bisikleti" diye satıyorlar, hizmet bisikleti kullanamayan (üst boru nedeniyle binemeyen) yaşlı kişiler kullanıyor.

Valla hocam ben nişanın 21 vitesin alıyorum yukarıda linki var. Ne diyorsunuz 7 vites de aynı para bende de Bisan trx8400 var. Fazla vitesin zararı olmaz sanırım. Ben bu göbekten vites vs cevremde hiç göremedim. Bize pek gitmez sanirim

Valla hocam ben nişanın 21 vitesin alıyorum yukarıda linki var. Ne diyorsunuz 7 vites de aynı para bende de Bisan trx8400 var. Fazla vitesin zararı olmaz sanırım. Ben bu göbekten vites vs cevremde hiç göremedim. Bize pek gitmez sanirim

Göbekten vites aslında güzel, kullanışlı, dayanıklı ama piyasadaki bisiklet tamircilerinin çoğunun tamiri bir yana, ayarını bile yapamadığı bir vites türü.

Bisan giriş seviyesi Shimano bileşenlere sahip. Ön göbekte dinamo, aydınlatmalar, sepet, çamurluk, bagaj v.b. ile tam teçhizatlı şehir bisikleti.
(link)

Küçük kadro 28 jantlılar yerine 26" tercihinizin özel bir sebebi var mı?

Geri