Scudo Sports

Kadir Şeker'in kurtardığı kadının verdiği ifade

olayı ilk duyduğumda tepkim "yazık çocuğa kendini yaktı" oldu (aynı yaşta 2 oğlum var, lise son ve univ1). Eşimin tepkiside keza öyle, aynıydı. sonrasında yanında bıçak taşıdığını öğrenince eşimin tepkisi değişmedi," zavallı kadını kurtaran 20 yaşında bir fen lisesi öğrencisi". Ama ben oturtamadım kafamda olayı, adam üstüne atlıyor, eli cebine gidiyor çocuğun, cebinde açıyor çakıyı vs...film gibi. (allah göstermesin) bizim çocuklar asla karışmazlar, korkarlar zira. kaldıki bıçak taşımak, onu birine saplamak filan. kaçımız bıçak taşıyor ki korunmak için? 20 lik tıp düşünen bir insan ne yaşamıştırda polise gitmek yerine bıçak taşımaya karar vermiştir?

Scudo
Ölen kişi bıçaklanmış ve bu bıçak Kadir'e aitmiş..Yani Kadir yanında bıçak olduğu halde,kavga eden veya tartışan bir çiftin üzerine doğru gitmiş..
Ölen kişi Kadir'in üzerine gitmemiş..Kadir gördüğü kavga/tartışma üzerine,bu kişinin üzerine gitmiş.

''Bıçakla üzerine gitmekten'' bunu anlıyorsanız......:naslyany:o_O:ssrtcbya:

''Bıçakla üzerine gitmekten'' bunu anlıyorsanız......:naslyany:o_O:ssrtcbya:
Kadir'i mi savunuyorsunuz,anlamıyorum ki..
Dayılık yapmış işte..
Memati sanmış kendini,John Wick filminden etkilenmiş,belki Joker'den..
G.tünün üstüne oturmuş işte..Hayatı boyunca bu travmayla uğraşıp duracak..

@hamlet2006 benim de ilk aklıma bu kıssa geldi. Ama geçmiş olsun, biz artık bunun tam tersi eğitimi her yerde alıyoruz. Ailede, okulda, askerde, işyerinde,.....
Bu topraklar Nemrud un Bolu Beyinin ve diğerlerinin yaşadığı topraklar. Eski bir sendikacı Yıldırım Koç un dediği gibi bizim halkımız erkani harptir, işini bilir , mümkün mertebe kendi riske girmez , araya başkasını koyar, zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışır,...

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Kötülüğe karşı kötülük yaptığınız zaman iyiden söz edilemez. Olaydaki kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Yanında bıçak taşımayı geçtim, kalbine atılan tek bir bıçak darbesi ile ölen bir insan var. Bu normal bir arbede ölümü değil ne yazık ki.
Ha kimsenin göğsünü yarıp bakmadım, niyetleri neydi, olay neydi hepsi meçhul. Fakat bu olayın bana öğrettiği en büyük şey ‘sosyal medyanın’ ne kadar yararlı olsa da bir o kadar da kötü sonuçlara yol açabildiğidir. Yargısız infazın en kötü örneklerini bu mecraların gazlamaları, tabuları yüzünden yaşadık.
her gün gazetelerde onlarca muadil haber var iken bunun ön plana ‘çıkarılması’ normal gelmiyor bana.
Kim doğru kim yanlış, bunun cevabını vermek haddime değil. Mevlam hepimize sabır versin, hepimizi hidayete erdirsin.

@Çağdaş78
Nemrud'un İbrahimi
Bolu Beyi'nin Köroğlusu vardır.Elbet ki haksızlığa,zulme hayır diyen tepki veren birileri çıkar.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
(link)

(link)

Ne kadar doğru olduğu bilinmez ama haberler bu şekilde.

Bir insanın yanında silah taşıması ne yaşaması lazım derseniz: Türkiye'de derim.

Silah taşımaya sizin cesaret edemiyor olmanız, bunun mantıksız olduğu anlamına gelmez.

@yenhesa silah tabanca olsa ya da elektroşok filan tamam ( genel anlamda, bu olayla ilgili değil ) ama korunmak için yaklaşarak kullanılabilecek bir silah, kullanmasını bilmeyen için sonucu dahada kötüleştirmez mi? bana bıçak verilse elimden düşürürüm, ne yapacağımı doğaçlama bile olsa bilemem.
karşımdaki cüzdanımı alıp gidecekken bıçak karşısında daha saldırgan olabilir.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
@hamlet2006 valla hocam biz " olaylara karışma " denilerek büyütülmüş bir nesiliz. Onca yaşanan debdebe bunun içindi zaten. Hatta şimdiki gibi göz korkutma, bazı resmi görevli sayılarının üç katina çıkması falan...

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Durum karma karışık.

Ama bazı çıkarımlar da yok değil::acpsnr:

Kadın ,adam tarafından sözlü ya da fiziksel şiddete uğruyor .Kocam sever de döver de diyebiliyor.
Kadının kocası kızını öldürüyor ,kadın kocasını savunuyor.
12 yaşındaki kızına tecavüz eden şeyhden, kızın babası şikayetçi değilim diyor

kalbim hiç yatmamasından yana, inşallah...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kadın neden öyle bir ifade verdi, mahalle baskısı mı yoksa alışıla gelmiş zoraki bir evliliğin nişanesi olarak mı birçok sebebi olabilir, ha şimdi bir genç cezaevinde ,bir çok cezası olan başka bir kişide öldü gitti.

Bir tanık,bir katil ve bir tanede maktul var ortada . Ülkemizde yıllardır kadına şiddet olmamış ve kadın ölümleri yaşanmamış olsaydı , böyle bir olayda mahalle ne tepki verirdi !

Çoğunlukla olduğu gibi şiddeti görmezden gelirdi!
Kadın ölseydi vah tüh ler!
Olaya müdahale eden genç ölseydi yada yaralansaydi !... Hiç bir şey..

Demek istediğim şu olan oldu maktulün kadına şiddeti aşikar. Yiğit genç dur dedi adam gibi bu dünyada kaderini yaşayacak sevabını ahirette alacak, peki yargı ne yapacak ya da ne yapmayacak !

Herkesin sınavı zor , Allah çocuğun ailesine sabır versin. En zor sınav da çocuğun çünkü Medrese i Yusufiye de bir çok imtihan ve kendi nefsiyle terbiye olacak, Rabbim yardımcı olsun ona ve kanunun olmadığı yerde Kadere imanedip Kazaya rıza gösteren her CAN, a. AMİN.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Kadir'i mi savunuyorsunuz,anlamıyorum ki..
Dayılık yapmış işte..
Memati sanmış kendini,John Wick filminden etkilenmiş,belki Joker'den..
G.tünün üstüne oturmuş işte..Hayatı boyunca bu travmayla uğraşıp duracak..
kendini bir an o çocuğun yerine koy. hayatı boyunca hissedeceği, ''keşke hiç bulaşmasaydım'' fikrinin onu ne hale getireceğini düşün. sonra hakkında kullandığın argo tabirleri tekrar düşün. hiç görmeyecek olsa bile, bunu yapmaya hakkın var mı?

(her T.C. vatandaşı gibi bir fikir beyan edecek olursam, insanların kendi adaletini elindeki bıçakla/silahla sağlamaya çalışmasını engellemek adına, Kadir hapis cezası almalıdır. ama ''planlayarak/kasten adam öldürme'' suçu kadar olmamalıdır bu ceza.)

ayrıca ben olsam, umurumda bile olmazdı. çünkü o sapıkları o kadınlar ''seçiyor''. çok övünüyolar ya, ''kadın seçer, erkek seçilir'' diye. böyle bir cinsiyet algınız varsa, çıkan sonuçtan da yakınmaya zerre hakkınız yok. kendinizi dövecek/öldürecek adamla münasebette bulunmayın o zaman siz de. bu kadar basit. zorla evlendirmeler dışında, veya ''ya benimsin ya kara toprağın'' cinayetleri dışında, zerre acımıyorum kadınlara.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Abi tavsiyesidir. Tartışan karı koca arasına girilmez. Zararlı çıkarsınız. Zaten haberde de yardımcı olan kişi epey bir zararlı çıkmış.

Kavga eden bir çifte hop bilader ne oluyor dedik zamanında, dayak yiyen karısı size noluyor benim kocam ister sever ister döver dedi. Aptallaşıp kala kalan biz olduk.

Ama efendim kadın cinayeti falan der gibisiniz bana, maalesef efendim, kadınlar melek değil. Olayın derinine inmek lazım. Kocası ile kavga ederken ne biliyorsun bakalım bu çocuklar senden mı acaba diye kışkırtan kadın var bu ülkede. Sonuçları malum.

Bence de bu arkadaşın polisi arayıp karışmaması gerekirdi. Kavgayı ayıran dayak yer diye bir söz vardır.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Benim anlamadığım 19 tane suç kaydı olan birisiyle bir kadın niye beraber olur?!..çevremde denk geliyorum. Şimdinin kızları, nerde belalı, işi gücü yok, psikopat, sorumsuz, aylak adam var, onu buluyor ve seviyorum diyor. Hiç mi hal dilinden anlamaz.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@MUSA Ç. Onlarınki bir nevi tencere-kapak uyuşması olmuş.
3 çocuğunu bırakıp 19 suç kaydı olana kaçan kadının sonu belli. İleride bir şekilde 3.sayfaya haber olmak.

@MUSA Ç. hiç şaşırmayın musa bey durum bu malesef.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri