Scudo Sports

Kadir Şeker'in kurtardığı kadının verdiği ifade

:D Forumda türlü türlü insan var diyorum inanmıyorlar. Gelmiş bisikletforuma üye olmuş hala tayt giyen bisikletlileri aşağılayan ifadeler kullanıyor :bsmagryr: "Goca goca adamlaa yaşından başından utanmeyolla dayd giyip bisiknete bineyolla" diyen bir forumdaş gördüm sayenizde, 10 yıldır forumdayım gerçekten de türünüzün tek ördeğisiniz :D İyi ki varsınız ibret aldım
Pırıl pırıl, tüysüz bacak ve kollarıma değinmeyi unutmuş. Tüh!

Scudo
:D Forumda türlü türlü insan var diyorum inanmıyorlar. Gelmiş bisikletforuma üye olmuş hala tayt giyen bisikletlileri aşağılayan ifadeler kullanıyor :bsmagryr: "Goca goca adamlaa yaşından başından utanmeyolla dayd giyip bisiknete bineyolla" diyen bir forumdaş gördüm sayenizde, 10 yıldır forumdayım gerçekten de türünüzün tek ördeğisiniz :D İyi ki varsınız ibret aldım
Sevgili @Serkan Mıstınoğlu gerçekten üzüldüm, takip ettiğim kadarıyla hafızası sağlam, empati yeteneği gelişmiş birisiniz. Sizin kadar olmasa da hatırı sayılır bir şekilde bende buradayım, sizinle daha önce bir kaç kerede konuştuğumuzu çok iyi hatırlıyorum ama maalesef sizin hatırlamadığınızı düşünüyorum. Ben arkadaşın giydiği tayta her hangi bir atıfta bulunmadım, önceki konuşmaları da görürseniz eğer o benim fotoğrafım üzerinden beni eleştirmiş, bende sizin alıntı yaptığınız metnin üstündeki gibi fotoğraf üzerinden yaptığı analizden bahsedip kendisi gibi tayt giyip bisiklet ile poz vermediğimden dolayı mı camia dışındanım dediğimi belirttim. Ne tayta ne adamın kılığına laf etmişliğim yok.
Teşekkür ederim türümün tek örneği olmam konusunda gözümü açtığınız için ama görüyorsunuz ki türünün tek örneği olma şerefi sadece bana ait değilmiş!

Yolda kadının biri dayak yiyor, ayırmıyorsun telefonla videosunu çekiyorsun sonra diyorlar ki; vayy efendim duyarsız olduk, elde telefon video çekene kadar müdahale etselerdi bugün yaşıyordu (örneğin Emine Bulut vakkası)
Yolda kadının biri dayak yiyor, kurtarmak için araya giriyorsun ve bir anda adın katile çıkıyor. Arkanı dönüp gitsen suç, delil olsun diye videoya çeksen suç, araya girip ayırsan suç, araya girip ayırırken ölürsen de adın *ok yoluna gitti olur.
Hepsini bir yana geçtim bir de form sitelerinde kıt zekalarıyla kendini avukat zanneden şapşalların muhabbetine meze olmakta ayrı bir dert olsa gerek!
Nede olsa bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan milletiz..
İlk iki paragrafta elim beğen butonuna gidiyordu, haklı adam diyordum ki, sonraki paragraf olayı aldı götürdü, ne gerek vardı bu kadar adama durup dururken hakaret etmeye. İnsanlar toplumda tepki yaratan bir olayı tabi ki tartışacaklar. Haklı olabilir, haksız da olabilirler, ancak bu gibi şeyler tartışılmaz ise toplum değil kalabalık oluruz.

kendini bir an o çocuğun yerine koy. hayatı boyunca hissedeceği, ''keşke hiç bulaşmasaydım'' fikrinin onu ne hale getireceğini düşün. sonra hakkında kullandığın argo tabirleri tekrar düşün. hiç görmeyecek olsa bile, bunu yapmaya hakkın var mı?
Koy,düşün,düşün:naslyany:
Askersiniz galiba..!

Dayılık/efelik yapıp,sonrasında katil olan birine ''g.tünün üstüne oturmuş'' dememden neden rahatsız oldunuz?
Katil olmuş birisine gülücükler atarak iyi niyetlerimizi mi belirtelim yani?
Herkesin ''İyi çocukmuş,okuyormuşta,ah canım'' demesini mi bekliyorsunuz?

Birisi bir halt işler,100 kişi 100 farklı ses çıkarır..Bu konuda da bu olmuştur..
Herkes istediğini söylesin/yazsın ama böyle KOY-DÜŞÜN,tekrar KOY,tekrar DÜŞÜN tarzında olmasın lütfen..:)

her fırsatta kadına saldırmayı alışkanlık haline getirmeyin. konuda bahsi geçen kadının öyle ve ya böyle ifade vermesi sizin bu ifade üzerinden bir kadını aşağılamanızı meşrulaştırmıyor.kadınlar sizin gibilere şöyle haykırıyorlar : kadın kadındır çiçek babandır...
bence çocuk ceza evinde hukuk okusun.

her fırsatta kadına saldırmayı alışkanlık haline getirmeyin. konuda bahsi geçen kadının öyle ve ya böyle ifade vermesi sizin bu ifade üzerinden bir kadını aşağılamanızı meşrulaştırmıyor.kadınlar sizin gibilere şöyle haykırıyorlar : kadın kadındır çiçek babandır...
bence çocuk ceza evinde hukuk okusun.
Yalnız öyleleride böyle diyo ama.

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    38,3 KB · Okunma: 45
Selamlar. Sanırım bu konu ilk önce ekşisözlükte patlak verdi. Yıllardır oraya yazmıyorum ve ekşi'nin eski ekşi olmadığını düşünüyorum. Ekşi eski ekşi olsa bu tip konularla ilgili bu kadar bilgi sahibi olmadan kesin yargıya varan insanlarla dolu olmazdı. Keşke o zamanlara geri dönebilsek. Şu anda ne maktülü tanıyoruz, ne kadını ne de katil zanlısını. Fakat maşallah sanki herkes oradaymış ve bu insanları yıllardır tanıyormuş gibi yazıp çizmiş (Ekşiden bahsediyorum). Oysa ki bu tip konularda karar merci bellidir. Polis ve yargı. Hadi atıyorum görgü tanığısındır ve olayın olduğu anla ilgili bişeyler biliyorsundur da ona göre yine kendi yorumunu yaparsın. Ama açıkçası, olaya tanık olmamış insanların, üzerinde bıçakla gezen çocuğu kahraman ilan etmesi, ölen adama sövmesi, ve kadını ise önce kurban, sonra yaptığı yorumları okuyunca ise canavar ilan etmesi, gerçekten de sosyal medyaya asla ama asla güvenmememiz gerektiğinin birer kanıtı niteliğinde. Devam eden yargı süreçleri ile ilgili haber yapılmasının neden yasak olduğunu da aslında bu sayede öğrenmiş oluyoruz. "Masumiyet karinesi" diye bir şey var. Suçluluğu kanıtlanana kadar herkes masum sayılır. O yüzden insanların gerçekte neler yaşadığını bilmeden bu tip konularda bu denli derinlemesine yorum yapmak bence son derece yanlıştır diye düşünüyorum.

Selamlar. Sanırım bu konu ilk önce ekşisözlükte patlak verdi. Yıllardır oraya yazmıyorum ve ekşi'nin eski ekşi olmadığını düşünüyorum. Ekşi eski ekşi olsa bu tip konularla ilgili bu kadar bilgi sahibi olmadan kesin yargıya varan insanlarla dolu olmazdı. Keşke o zamanlara geri dönebilsek. Şu anda ne maktülü tanıyoruz, ne kadını ne de katil zanlısını. Fakat maşallah sanki herkes oradaymış ve bu insanları yıllardır tanıyormuş gibi yazıp çizmiş (Ekşiden bahsediyorum). Oysa ki bu tip konularda karar merci bellidir. Polis ve yargı. Hadi atıyorum görgü tanığısındır ve olayın olduğu anla ilgili bişeyler biliyorsundur da ona göre yine kendi yorumunu yaparsın. Ama açıkçası, olaya tanık olmamış insanların, üzerinde bıçakla gezen çocuğu kahraman ilan etmesi, ölen adama sövmesi, ve kadını ise önce kurban, sonra yaptığı yorumları okuyunca ise canavar ilan etmesi, gerçekten de sosyal medyaya asla ama asla güvenmememiz gerektiğinin birer kanıtı niteliğinde. Devam eden yargı süreçleri ile ilgili haber yapılmasının neden yasak olduğunu da aslında bu sayede öğrenmiş oluyoruz. "Masumiyet karinesi" diye bir şey var. Suçluluğu kanıtlanana kadar herkes masum sayılır. O yüzden insanların gerçekte neler yaşadığını bilmeden bu tip konularda bu denli derinlemesine yorum yapmak bence son derece yanlıştır diye düşünüyorum.
Bu ülkede toplum vicdanı için verilen saçma kararlar var :)

Bu ülkede toplum vicdanı için verilen saçma kararlar var :)
Eğer bahsettiğiniz "sosyal medya linçleri" ise sonuna kadar haklısınız. Malesef artık sosyal medya, özellikle de kafasını telefonundan kaldıramayan insanların bol olduğu ülkelerde yeni bir yargı merci, yeni bir mahkeme gibi kullanılmaya başlandı. Öyle ki, tek bir twit ile insanların hayatları/kariyerleri bitirilebiliyor. Bu Amerika'da da var olan ve oldukça tartışılan bir mevzu. Bunu bir de "okumuş" dediğimiz insanların yapmaları son derece üzücü. Ne kaynak sorgulamak var, ne de verilen kaynağı doğrulamak var. Vatandaşın birisi bir twit atıyor ya da facebook postu gönderiyor, milyonlarca insan hemen Yargıç Dredd gibi infaz edip cezayı kesiyor. Ağız dolusu küfürler, hakaretler, savcıları göreve davet etmeler, sonra istedikleri karar çıkmayınca öfkeden deliye dönenler, sanki bu insanlar olayın içindeymiş de ne olup bittiğini en iyi onlar biliyormuş gibi. Bunun tam tersi de var, ve o da en az bunun kadar kötü malesef. İşte bu başlığa konu olan olayda katil zanlısını kahraman ilan eden yine binlerce sosyal medya kullanıcısı var. Yahu insaf, olayı görmemişsiniz, bilmiyorsunuz. Tek bildiğiniz yine sosyal medyada okuduklarınız. Kaynak desen tamamen anonim. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu arkadaşlar? Devletin bu konuda kesinlikle bir yasa çıkartıp bu tip sosyal medya linçlerinin önüne geçmesi şart. Yargıya intikal etmiş olaylarla ilgili tüm üçüncü parti yorumlara ceza verilmeli bence. Söz konusu olan insanların hayatları çünkü. Bu kadar ucuz olmamalı. Adalet bir gün hepimize lazım olacak.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@Ahmet Kanter Burada yargıçlar Amerika'daki gibi halk tarafından seçilmediğinden halk sosyal medyadan ya da nereden olursa olsun istediği kadar konuşsun, ne derse desin hakimler ve savcılar etki altında kalmadan tarafsız ve bağımsız olarak görevlerini yerine getirebilirler.Ancak ülkemizde başkaca bir sorun var:Yetmez ama evetçilerin 2010 yılındaki anayasa değişikliği ile getirmiş oldukları Hakimler Savcılar Kurulunun yürütme erki tarafından kuşatılmasına izin verilmiş olması.Bu sefer de hakimler muktedirlerin egemenliği altına girmiş oluyor, otorite tarafından ezilebiliyor.:kötü:

• Muhteşem
Tepkiler: yenhesa
@Ahmet Kanter
Evet. Yalnız devletın bu yorumlara ceza işine katılmıyorum fakat yargı net olmalı. Cok karar gördük toplum vicdanı vs... Gıbı şeylerden değişen. Geçen sene bı haber görmüştüm amerıkada bi olayda polise ceza verilmediği ıcın epey olay olmuştu. Devamını takıp etmedım ama takdırle karsıladım (bildiğim kadarıylada karar degısmedı) Verilen karar delıller dogrultusunda doğru ise kesınlıkle o karardan taviz verilmemelı. Topluma vicdan masturbasyonu yaptırmak için karar değişirse sizinde dediğiniz gibi o adalet birgün bızede lazım olur...

@hamlet2006
2010 önceside aynıydı şimdide. Yeterki medyada bı olay gözüksün haberlerde serbest bırakıldı dıye cıkar tutuksuz yargılanacak adamı tutuklu yargılarlar :D
Tam tersı olmadı mı? tutuklu yargılanıp serbest bırakılanlar. Sonucu kımsenın umrunda olmadı çünkü kımse takıp etmedı o olayı bıtmıstı çünkü gazı alındı herkesin.

Bu kadar seker olayınıda kadının ıfadesını görünce okudum. Öncesinde instagram facebook ta gordum ama farkedınce sosyal medyanın yargıçlık yaptıgını acıp okumamıstım bıle. Klasiklestı artık ıcersınde bı kadın oldugunda özellikle, hemen mahkeme kurulur sosyal medyada. Ne hıkmetse hiçte ıse yaramıyor istatıstıklere etkisi 0.

Siz hiç uzaklaştırma kararı alınıp benı içeriye alın kalacak yerım yok diyen adamı gormedınız degıl mı sosyal medyada? Çünkü prim yapmaz pek destekçisi az olur o yuzdende kimse story sını bununla kirletmek istemez. Onemli olan çoğunluk neye yogunlastıysa doğru mu yanlış mı bakmadan hemen atlamak :)

Son düzenleme:
@Triban ''ben birisi için 'g.tünün üstüne oturursun böyle' diyebilirim, ama bana senli benli konuşan olursa saygısızlık yapmış olur'' he... iyiymiş. peki sen saygıyı hakeden bir üslup kullanıyor musun?

@Ahmet Kanter
Evet. Yalnız devletın bu yorumlara ceza işine katılmıyorum

Bir örnek vereyim, husumet içerisinde olduğunuz bir insan, sosyal medya üzerinden sizinle ilgili bir iftira/karalama kampanyası başlatsa, ceza almasını istemez misiniz? Linç kültürünün bu denli yoğun yaşandığı bir ülkede sokakta rahat rahat yürüyemez olursunuz. İşte o yüzden bu tip vakalarda olayın tarafları ile ilgili yorum yapılmaması gerek. Çünkü herkes bir yorum yaptığında olay bir anda ülkeye mâl oluyor ve tarafların hayatları tehlike altına giriyor. Husumet içerisinde olduğunuz bir insanın sosyal medyayı kullanarak adınızı karalaması ne kadar yasa dışı ise, bu tip olaylarda taraflarla ilgili milyonlarca insanın bilmeden sallaması da o denli yasa dışı olmalı. Her kötü aksiyonun kesinlikle yasada bir karşılığı olmalı. İnsanlar yasayı uygulamayı kesinlikle kendi ellerine almamalı. Bu toplumsal çöküşün fitilini ateşler. Sonra o fitil gider koskoca bir oteli yakar. Madımak olayını unutmayalım/unutturmayalım.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Bir örnek vereyim, husumet içerisinde olduğunuz bir insan, sosyal medya üzerinden sizinle ilgili bir iftira/karalama kampanyası başlatsa, ceza almasını istemez misiniz? Linç kültürünün bu denli yoğun yaşandığı bir ülkede sokakta rahat rahat yürüyemez olursunuz. İşte o yüzden bu tip vakalarda olayın tarafları ile ilgili yorum yapılmaması gerek. Çünkü herkes bir yorum yaptığında olay bir anda ülkeye mâl oluyor ve tarafların hayatları tehlike altına giriyor. Husumet içerisinde olduğunuz bir insanın sosyal medyayı kullanarak adınızı karalaması ne kadar yasa dışı ise, bu tip olaylarda taraflarla ilgili milyonlarca insanın bilmeden sallaması da o denli yasa dışı olmalı. Her kötü aksiyonun kesinlikle yasada bir karşılığı olmalı. İnsanlar yasayı uygulamayı kesinlikle kendi ellerine almamalı. Bu toplumsal çöküşün fitilini ateşler. Sonra o fitil gider koskoca bir oteli yakar. Madımak olayını unutmayalım/unutturmayalım.
Eğitim e kadar iner bu iş derın düşünürsek oradan da ütopya :) olması gereken mı evet ama mevcut şartlarda zor.

Geçenlerde trafık cezası yıyeyın bisikletlı konusunda kask zorunluluğunda da benzer bı konuşma olmuştu. 100 tl lik kaska para veremez %80-90 ı yaslı amca olan bisiklet kullanıcılarının.

Şu hikaye de aklıma gelmedi değil.

Sakın kimseye anlatma!

Devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi, güçlükle yürüyen, susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam bedeviyi görünce ondan su istemiş. Bedevi devesinden inerek ona su,yemek vermiş. Kendine gelen adam birden bedeviyi iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış. Bedevi arkasından bağırmış:
- Tamam, deve'yi al git ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!
Bu isteği tuhaf bulan hırsız duraklayıp, bu sözün nedenini sormuş.
- Eğer anlatırsan, demiş bedevi, bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler.

Devamı

Bedevi ise ağlayıp deveyi sahibine verir ve Tövbe eder

@Triban ''ben birisi için 'g.tünün üstüne oturursun böyle' diyebilirim, ama bana senli benli konuşan olursa saygısızlık yapmış olur'' he... iyiymiş. peki sen saygıyı hakeden bir üslup kullanıyor musun?
Size karşı mı üslubum kötü?
Sen bana ''sen'' derken,ben sana ''siz'' diyorum ama:hhhhhh:

Kadir hakkında düşüncelerimi bir daha yazayım..Kadir bence iyi niyetli..İyi birisi ama kafası çalışmıyor..Niye?Kafası çalışsaydı,kavga eden bir çiftin arasına üzerinde veya elinde bir bıçakla dalmazdı..
O yüzden g.tünün üstüne oturmuştur..Sonuçta hapiste oturacaksın..Otursun,bir 10 sene otursun ve ne yaptığını düşünsün..Hapiste bu yüzden var ya..!

Şunu da belirteyim..Bıçak taşımış,kavgalara karışmış birisiyim..Kadir bir şeylerden korkmuş ve o yüzden bıçak taşıyordur..Yalnız bıçak taşıması,onun özgüvenini etkiler..2 bira içmiş gibi olursunuz..Böyle kavga edenlerin üstüne rahatlıkla gidebilirsiniz..Kadir bu özgüvenini,bıçaktan almıştır bence..
Kadir'in tek hatası bıçak taşımak..Bıçak taşıyıp,sinirlenmiş bir kişinin üzerine gitmemeliydi..Bence Kadir,bu sabıkalı olan kişiden ciddi dayak yedi..Zaten yüzünden belli..Sonrasında olanlar oldu..
Ah Kadir ah..Yazık etti kendine..

Kadir' in kafası duygularıyla hareket eden tecrübesiz erkek hareketi.
Düşünmek için epey zamanı olacaktır. Tercihen başkasının işine karışılmaması taraftarıyım. Kadın sokak ortasında darp edilseydi, araya girilebilirdi belki, fakat kadın bana vurdu bile dememiş. Ah Kadir ah. Yaktın gençliğini, senin lehine bile konuşmayan bir diğeri için... O temiz kalbin vicdan ile başbaşa, sorgulama içinde, 10 yıl tanınmış sana.

Konuya siyaset en tepeden el atmış,Kadir için tahliye kararı verilirse hiç şaşırmam;
Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Konya’da darp edilen Ayşe D.’yi kurtarmak için olaya müdahil olan ve Özgür Duran’ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker ile ilgili açıklamada bulundu. Adil olan sonucun gerçekleşmesini istediklerini belirten Uçum, "Mevcut Ceza Kanunu açısından meşru savunma sınırın açılması gibi teknik düzenleme var. Görünür gerçeklik ve olgusal gerçeklik arasında farklılık vardır. Görünür gerçekliğine baktığımızda şüphelinin duyarlılığı, vicdanlı davranışı hepimizi çok etkiledi. Adil olanın gerçekleşmesini istiyoruz.
(link)

Konuya siyaset en tepeden el atmış,Kadir için tahliye kararı verilirse hiç şaşırmam;
Bellı olmuyor. Bazen sadece toplum oyle istiyor dıyede konusabılıyolar. Sonra yargı verdi kararı bısey diyemem denir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri