Selamlar. Sanırım bu konu ilk önce ekşisözlükte patlak verdi. Yıllardır oraya yazmıyorum ve ekşi'nin eski ekşi olmadığını düşünüyorum. Ekşi eski ekşi olsa bu tip konularla ilgili bu kadar bilgi sahibi olmadan kesin yargıya varan insanlarla dolu olmazdı. Keşke o zamanlara geri dönebilsek. Şu anda ne maktülü tanıyoruz, ne kadını ne de katil zanlısını. Fakat maşallah sanki herkes oradaymış ve bu insanları yıllardır tanıyormuş gibi yazıp çizmiş (Ekşiden bahsediyorum). Oysa ki bu tip konularda karar merci bellidir. Polis ve yargı. Hadi atıyorum görgü tanığısındır ve olayın olduğu anla ilgili bişeyler biliyorsundur da ona göre yine kendi yorumunu yaparsın. Ama açıkçası, olaya tanık olmamış insanların, üzerinde bıçakla gezen çocuğu kahraman ilan etmesi, ölen adama sövmesi, ve kadını ise önce kurban, sonra yaptığı yorumları okuyunca ise canavar ilan etmesi, gerçekten de sosyal medyaya asla ama asla güvenmememiz gerektiğinin birer kanıtı niteliğinde. Devam eden yargı süreçleri ile ilgili haber yapılmasının neden yasak olduğunu da aslında bu sayede öğrenmiş oluyoruz. "Masumiyet karinesi" diye bir şey var. Suçluluğu kanıtlanana kadar herkes masum sayılır. O yüzden insanların gerçekte neler yaşadığını bilmeden bu tip konularda bu denli derinlemesine yorum yapmak bence son derece yanlıştır diye düşünüyorum.