Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro borularına hafif olsun diye gaz dolduran var mı?

@Mustafa İçdağ

Ehm, bisikletteki her bir gram, vücuttaki otuz grama denk gelmiyor muydu? Ben birşeyleri yanlış anlamışım herhalde. :) Zayıflarım düşüncesiyle bisikleti hafifletip duruyordum. Ama açıkçası pek de bir sonuca ulaşmış değilim. Belki de, bisiklet şimdi balkonda antrenman cihazının üstünde durduğu için hafifletmenin etkisi benim kiloma yansımadı herhalde. :)

Şaka bir yana, Internet aracılığı ile çeşitli hobileri / ilgi alanlarını paylaştığım geniş kitlelere ulaştıktan bu yana gördüğüm o ki, bazıları amaç ile aracı biraz birbirine karıştırmış oluyor. Teknik detaylara biraz fazla kafa takılıyor. Bu biraz da amerikanvari "en bilmemne"yi elde etme hırsından kaynaklanıyor. Ama, bu tür hırsların da gelişmeye katkıda bulunduğunu unutmamak gerek. Yeter ki anlamsız bir takıntı haline gelip temel amacın önüne geçmesin. Hele ki tasarımcı/üretici değil de basit bir kullanıcı isek, bu kaygı bir para tuzağı haline gelmesin.

Scudo
@erhana

senın dedığin daha mantıklı ve hafıflık sağlarsa daha etkılı olur.ben o dediğinin tersini bir zamanlar yokuşları hzla inmek için iç lastiği su ile dolduruyordum bahçe hortumuyla.hem 10-15gramın hesabını yapanlar bunu neden yapmasın

her neyse ortada bişiler yanabiliyo yani:)Düşüpde bisikletimi patlatıp yakmak istemem::)

o gaz dışarı çıkmasın diye yapılacak eklentilerle daha da ağırlaşır kadro merak etmeyin ;)

@Mustafa İçdağ

bu konuda verilecek en güzel cevap herhalde...:D

Bisiklete "dikkat yanıcı madde, yaklaşma!" tabelası asmaya kalksan yine agırlaşıcak eninde sonunda bu fikri fantazi çürütülmüş oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
"İş=güç/ağırlık"sa ağırlığı indiremiyorsak gücümüzü yükseltiriz,ama hafif bisiklet iyi tırmanıyor.Helyumdan daha ziyade "Sertleştirilmiş kağıtlar" var.Sertleştirilmiş kağıttan yapılan kadro 300 gr lara inebilir(tahminen).Aynakollar...v.b. yapılabilir.(Helikopter rotor palleri sertleştirlmiş kağıttan yapılıyor,çok hafif olmalarına rağmen "bir insanın kaldırabileceği kadar" tonlarca ağırlığı kırlmadan taşıyabiliyor!).Resin yerine "polycarbonate" kullanılabilir.Daha bisikletler hafifleyebilir.Sona yaklaştık ama daha ulaşmadık...:)
Dip not:Bisiklet ne kadar iyi olursa olsun üzerindeki bisikletçiye bakar.O zaman ne yapıyoruz?Evde oturmayıp antremana çıkıyoruz...

bence bisikleti çam agacından oyup yapmalı ha :D onuda kurutacan oh ne güzel 3-5 kiloyu ya bulur ya bulmaz :D benimde aklıma çok geldi ama bildigim kadarıyla bu tür hafif gazların bi kısmı oksijenle reaksiyona girince yanıyorlarmış yani bu sevdadan harbi vaz geçilmeli :D kilolu bisikletim ...... (2 saat düşündüm bişey uyduramadım artık gerisi size kalmış :D)

@hornet

arkadaş dogru deyoo kadroda bir sürü delik var en azından benım kadroda var bayaa onları nasıl kapatacaksınız bant sarsanız pek iyi bi cözüm deil yanı hefıflettıgınız kedroyu tekrar agırlaştıracaksınız

@buyukbulut25

Geçenlerde Discover Channel da bir deney yapıldı, içi basınçlı helyum dolu bir top aynı kuvvetle fırlatılan içi hava dolu bir toptan daha hafif olup daha uzağa gidermi? bu mit fos çıktı, hiç bir artısı yok, top hafiflemedi, çünkü objeleri hafifletmek için gereken gaz miktarı tahmin ettiğimizden çok daha fazla, ama gidona 30-40 tane helyum dolu balon bağlarsan bisikletin hafifleyecektir :D

• Beğen
Tepkiler: bikerboy
@izzet2015

sorulan soruya verilmiş doğru cevap buydu ya o gazı nasıl dolduracan da bimem nede soru bu değil hafifler mi hafiflemez mi teoride. ama arkadaşımız cevabı doğru vermiş. tebrikler...

O Kadronun İÇİne Ne Kadar Gaz DoldurulabİlceĞİ Tartisilir Walla 1 Lt Olsa Bİle Ne Kadar Hafİflete Bİlİnİrkİ Walla Benİm Aklim Ermİyo Boyle BİŞeye Bence 1900 Gr Bİle Yeter Daha Hafİfİ Gereksİz Desem Kizanlar Bİle Olabİlİr CÜnkÜ Street Yapiom Ama Demİr Kadroyla.2008 Yazina Alİmİnyum Kadro Alcam Ben O Hareketlerİ AĞir Bİ Kadroyla Zaten Yapiom 1 Kİlo Farketse Bana Kus Gİbİ Olur Demek İstedİĞİm Bana Yeter:d:d OkuduĞunuz İÇİn Saolun

helyumu teekere bastık mütişş ne güsel oldu ama ya lastik patlarsa ???

alttan öle bi yanarki tekerler valla ses in hızını bile geçersin :D

arkadaşlar lastiklerin öyle durduğuna bakmayın. göründüğü boyuttan nerdeyse 6-7 kat fazla hava alıyor. yüksek bir psi değerine kadar bastığımız için. katkısı olacaktır. kadroya gelince de, pek bi gramaj etkisi olmayacaktır ama neden hafif gaz basıyoruz ki? içindeki havayı çıkarıp. sıfır gaz olsa daha iyi olur. ki, denizin altında 200 metrede falan gitmeyeceğinize göre negatif basınç da kadroya asla zara vermeyecektir. ama kadroyu yalıtmak için kullanılan malzeme büyük ihtimal havadan yaptığımız gramaj karını fazlasıyla lekeleyecektir. belki fabrikasyonda yapılabilir bu. ne güzel olurdu hem içi havasız, hem karbon kadrolar :) en azından ismi hoş..

@Ozan Güven

o konuyu açtığım da deli değildim ama yakın zamanda delirebilirim:D :D

@kir-pi

Lastıklere helium basıldıgını ben de bir yerde okumuştum. Aslında demenek lazım ama
1. Heliumu nerden bulcan ?
2. Nasıl latiklere bascan ?

Geri