Tekrardan merhabalar,
Malum ekonomide yeni bisiklet almak çok zorlaştı. O yüzden yenilik isteklerime "modifiye" ile karşılık vermek durumunda kaldım
Yukarıda da bahsettiğim gibi mat siyah kadro, aero gidon ve amber yanak lastik hayali ile yola çıktım.
300976 dosyayı görüntüle
Bisikletim Mosso TCA 735. 105 setli. Kendisi bana yetiyor, çok memnunum. Sadece biraz daha endurance kadro istiyordum ama olsun. Malzeme bu
Samsun/Atakum'da bulunan Şehir Bisiklet( Muharrem Kanık) yani Muharrem abiye isteklerimi söyleyip yavruyu kendisine emanet ettim.
300977 dosyayı görüntüle
28 Ocakta teslim ettim, 7 Şubat'ta geldiğimde bu haldeydi. Zaten havalar yağışlı olduğundan acelemiz yoktu. İlk kat zimpara atılmıştı.
Bu sırada Muharrem abi vişne çürüğü kırmızı ve kahverengi boya da almış. Aklımda farklı detaylar var vs. dedi.
Bu sırada ben üzerine yazacağım yazılar ve detaylar hakkında düşünüyordum. Arkadaşlarım ise kadro boyanirken bana öpücüklü videolar gönderiyordu
300978 dosyayı görüntüle
Velhasıl madem bir renk ekleme planımız var, o zaman bu ara takık olduğum mor rengi seçtim ve boya alıp Muharrem abiye bıraktım. " Bundan sonrası sende abi merakla bekliyorum deyip çıktım. Aklındaki şeylerden kaba taslak bahsetti tabi. Sonucu merak ediyordum.
300979 dosyayı görüntüle
Kadromu mat siyah görmek beni heyecanlandırdı. Fakat daha maşayı görmemiştim :
300980 dosyayı görüntüle
İç tarafı mor detaylı.. Heyecanlanmaya devam ediyordum.
300984 dosyayı görüntüle
Zımpara atılmış mat hali.
300983 dosyayı görüntüle
Bu sırada siyah ve/veya morun parlak/mat seçimini yapmaya çalışıyorduk. Mat hayali ile yola çıktığım için içimde hep mat istediği vardı ama bir süre sonra sıkılır miyim? Diğer bütün bisikletler gibi mat olması güzel olur mu bilemiyordum. Her şeyde olduğu gibi akışına bıraktık.
300982 dosyayı görüntüle
Kadronun iç taraflarına mor renk geçiliyor.
300981 dosyayı görüntüle
Alt borunun altı.
300985 dosyayı görüntüle
Muharrem abinin işçiliğine ve zevkine her zaman güvenmişimdir. Sona yaklastik. Halen son halini merak ederek her iş çıkışı soluğu orada alıyordum.
Arka çatal içi, kadro içi, maşa içi mor olmuştu. Benden habersiz de
@TeamO2.cc İsmail abinin gazıyla bazı detaylar eklendi:
300989 dosyayı görüntüle
300987 dosyayı görüntüle
300990 dosyayı görüntüle
Artık geceleri uyuyamiyordum. Ertesi günü düşünmekten..
ve bir seyler ortaya çıkmaya başladı.
300988 dosyayı görüntüle
300986 dosyayı görüntüle
Artık kendi markamı basma vakti.
2012'de Elemental Brotherhood takımı ile CsGo'ya başlarken sectigim element olan Rhodium. Bir çok arkadaşım rhodi diye tanır beni. Bu yüzden bisikletime de bunu yazmaya karar verdim. Tabiki mor tonda.
Ayrıca yıllar sonra bir logo tasarlamıştım. rh harflerinin birleşimi. Üçlü yabayı andırıyor.
300994 dosyayı görüntüle
300995 dosyayı görüntüle
300991 dosyayı görüntüle
300993 dosyayı görüntüle
Bu aşamadan sonra vernik atılıyor üzerine.
Bu bisikletin dünyada tek bende olması işin en heyecanlı kısmı bence.
Bu sırada 4 yıldır detaylı bakım yapılmayan grup setime bakım yapıldı. Jantlar da bir elden geçti. Gidonum kablolandi ve sarıldı.
301004 dosyayı görüntüle
301001 dosyayı görüntüle
Günler sonra, beklediğim an:
300996 dosyayı görüntüle
301002 dosyayı görüntüle
300999 dosyayı görüntüle
301006 dosyayı görüntüle
301005 dosyayı görüntüle
300997 dosyayı görüntüle
301003 dosyayı görüntüle
301000 dosyayı görüntüle
Pasta-cila sonrası güneşte parıldıyor. Biraz daha matlasacak yani.
Bu işe başlarken bu kadar hoşuma gidecek bir şey çıkacağını beklemiyordum. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle işçiliği , detayları ve fikirleri için Muharrem abiye çok teşekkür ederim. Bisiklet sayesinde güzel dostluklarim oldu. Bu bisikletin yeri bende çok ayrı.
Beni heyecanlandıran bu projemi okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim 🙏