B47U
Üye
- Tepki
- 18
- İsim
- Batu
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
2 ay sonra boya projem var maliyet hesabım şu an 1.400 1.500 civarı. Hadi ben crystal fx çalışması yapacağım şeker boya gibi ekstraları var ama yine de kaliteli bir boya işi amatör koşullarda rahat 800-900 bandında olur. Bir kutu oto boyası 70-90 tl bandında. Astar -> boya -> vernik en basitinden tek renk 500 tutuyor. (3 kutu astar, 2 kutu boya, 2 kutu vernik) Geçen sene verniği 30 tl'ye bastiriyordum şu an 75 tl. İşini iyi yapacak bisiklet boyacısının 4-5 binden aşağı yapacağını sanmıyorum. Ben sanayide fırın boya attırırım yazıydı grafikti tasarımdı olmasın dersen de sanayide 500 den aşa yapmazlar sanırım.
En başında aslında 1000 liralık bir bütçe ayırmıştım. 4-5 bin vermeme değecek bir bisiklet olsa eyv. ama değmeyeceğini bildiğim için o toplara girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Zaten grafik tasarımcıyım, her türlü stencil şablonu tasarlayıp kolayca bastırabiliyorum ama sanırım bu iş yaza kalacak gibi.
Bu arada bu crystal fx dediğiniz şey sanırım bu dondurucu spreylerden değil mi? 3d buzlu gibi gösteriyor. O spreyden bile buldum da temini biraz uğraştırır.
yakında Türkiye'ye gelmesini bekliyorum aslında polisan da çıkarsa hiç şaşırmam