Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kadro çatlağı

azravgel

Üye
Tepki
0
İsim
furkan
Bisiklet
Bianchi
ARKADAŞLAR GECEN GUNLERDE FARK ETTİIMG_20150408_193502.jpg GİM Bİ SORUNLA KARSİ KARSİYAYİM SİZCE BUNU NASİL ONARABİLİRİM

IMG_20150408_193425.jpg IMG_20150408_193425.jpg IMG_20150408_193425.jpg IMG_20150408_193425.jpg IMG_20150408_193425.jpg

Scudo
Karbon mu ? yoksa Aliminyum mu ?

Guzel kardesim karbonda kaynak olmaz bildiğim kadariyla bu selenin ust bolumu oldugu yer galiba sorun olacağini zannetmiyorum ama uzman birisinin gormesi daha iyi olur gecmis olsun

Arkadaşlar kaynak dikişleri var, kadro alüminyum.

karbon değil alüminyum kadro bu.çok sert inişlermi yaptınız acaba. sele borusunun maksimum sınırını geçtiniz mi kullanırken ?

Büyük bir ihtimalle @Melih Çolak'ın dediği gibi sele borusunun maksimum sınırı geçilmiş. Çünkü çatlağın yanı sıra kadroda eğilmede olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Bu arada carraro225 aldim bir hafta önce 51 kadro bu bisikletle uzun turlara cikmayı duşunuyorum maximum 300 km felan arkada heybe uyku tulumu felan maximum 10 15 km cuvari bagajim olur ben 73 kiloyum cok titiz birisiyim gozumden bile sakinirim bunu gorynce acaba dedim şimdi kullandikdab sinra lastiklerine varana kadar temizler bakımını yaparim pazar gunu surme firsatim oldu akfirat ve şile yolunda toplam 124 km surdum ve memnunum yolda gidisi felan guzel ama boyle catlak kirik bunlar can sıkıyor neyse gecmis olsun

Dosyalar

• IMG_20150407_234756.jpg
    IMG_20150407_234756.jpg
    201,5 KB · Okunma: 34
@Melih Çolak

@Osman Yener
Evet kadroda biraz eğilme var . bi kaç kez sert iniş yaptım ama sele borusunu o kadar yukarıda kaldirmadm aslında. Sizce bunun tamiri varmıdır

Tahminimce ilk önce pense yada vb bi aletle orayı düzeltmek sonrada o aralara sıvı kaynak dökmek

Bu arada kadro alüminyum.

@azravgel Çatlak alüminyum kaynağı ile tamir edilebilir. Fakat formu bozulan bölge nasıl düzeltilir açıkcası o konuda bir bilgim yok.

@Osman Yener peki bu alüminyum kaynagini nereler yapar ve kaynak yapıldıktan sonra kendini çok belli edermi?

Yani demek istediğim kötü durumu

En sağlıklısı, sele yüksekliğini ayarlayıp, sele borusunu kaynakla tamamen kadroya sabitlemek olur.

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
@azravgel kesin şurası yapar diye bir bilgim yok ama büyük şehirlerde bu konu üzerine uzmanlaşmış atölye ve ustalar vardır diye düşünüyorum. @MuratHan beyin önerisi belkide en mantıklısı.

çatlak görünen kısmıdır... görünen kısma yama yapmak yeterli değil... en güvenlisi yeni kadrodur...

ozellikle bagaj kullanımı kadroların psikolojisini bozuyor çünkü hesap dışı yuklerin kadronun belirli noktalarına yüklenmesine neden oluyor.

en doğrusu kadroyu yenilemektir .

eğer yenileme düşünülmüyor ise riskli kullanımdan uzak durulmalı ( kaynak yapılsa bile )

bu arada bir bilgi daha vermek isterim konu dışı pek sayılmaz . karbon kadrolara bagaj uygulaması planınız varsa kesinlikle uzman birisine danışın. karbon bisikletiniz eğer çift süspansiyonlu değilse downhill yaparken sınırları çok zorlamayın isterseniz.

Geri