@Zekeriya Çab
o kelepçenin arkasındaki ikiliyi kastediyorum bende, başka bi arkadaşım oradan yamultmayı başarmıştı ama kaza anını görmedim
Ben atlama zıplama olaylarında pek oturmadığım için başıma gelmedi, ha çok fazla olmamak kaydıyla seleye çarparak oturduğum zamanlar oldu, onda da takdir edersinizki karbondan daha değerli şeyleri düşünüyo insan
200 gr biraz fala insanlar 50 gr için bile fikir değiştiriyor.
haklısınız, ağırlık yeni başlayanlar için çok önemli, üretci ne yapsın
bazı bisikletler aliminyum sele borusu ile geliyor.
Karbon işi karışık kafa temiz kullanmak istiyorsanız ya bol para yada süper butted aliminyum.
ucuzların hepsi öyle, karbonla değiştirmek mantıklı olur galiba
@Tasogare çatlak kırık kadro diye arattığında Alu kadro daha çok çıkar çünkü daha çok satılıyor, daha az kollanıyor ve muhtamelen daha çok zorlanıyor.
Ve aliminyum olup hem İngilizce hemde Türkçe armalarda verilen görsellerin çatlak fotoğrafların ya tur yada mtb olması sanırım oldukça net. Diğer taraftan karbon mtb kadro yok gibi bunların arasında. Karbon mtblerde kırılmıyor demekki.
yazarken bunu düşünmüştüm
ben hardtail kullanıyorum, seat stays serçe parmağımdan ince, ve aşırı yumuşak gene aynı kısım, tek elimle lastiği çıkartınca baya esnetiyorum, ama bi yerden sonra tek el kuvveti yetmiyo, atlam zıplama bunla kırarsın diyolar genelde
ben inadına ayılık yapıyorum, çok değil bu yaz bitmeden belli olur akibeti