Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro kulağı olmayan bisiklete arka aktarıcı nasıl takılır

@Probody08
Bence olmaz, kronun qr yeri asağiya doğru bakiyor ve mesafe az. Orjinal kulaği cikarinca hiç olmaz ama kulak üzerinden tamayi deneyebilirsin.
Neden kulağa takilan Modelinden almadadinda böyle delme takma islerle uğrasiyorsun?
Aktaricilarin bağlanti yerlerini değistirmeyi dene ve kulağa montaj et, en sağlıklisi kulağa montaj edilen yöntem.

Scudo
@Probody08
"Yeni gönderilen" eski model, kulaksız kadrolara göre. Kim gönderdi, neden böyle bir vites gönderdi? Garanti dahilinde servis mi gönderdi? Öyle ise görüşüp doğru parçayı temin edin, ve kendileri monte etsin; yanlış gelen malzemenin olacağını söylüyorlar ise nasıl olacağını söylesinler ya da daha iyisi montajı kendileri yapsın. Garanti kapsamı dışında parçayı kendiniz aldıysanız, aldığınız yerle görüşüp doğru parçayı alın ya da doğru parça artık bulunmuyorsa nasıl monte edileceğini söylesinler. Kadro kjulağını çıkartmayı denemeyin, düşünmeyin. En doğrusu, bisikletinize uygun vites attırıcıyı edinmeniz olacaktır. Bunlardan bir sonuç alamazsanız, kişisel düşüncem, elinizdeki vitesi kadro kulağına takıp bir deneyin, civatayı yeterince sıkın ki vites dönmesin. Takılabilir gibi görünüyor. Kolay gelsin.

@Probody08
"Yeni gönderilen" eski model, kulaksız kadrolara göre. Kim gönderdi, neden böyle bir vites gönderdi? Garanti dahilinde servis mi gönderdi? Öyle ise görüşüp doğru parçayı temin edin, ve kendileri monte etsin; yanlış gelen malzemenin olacağını söylüyorlar ise nasıl olacağını söylesinler ya da daha iyisi montajı kendileri yapsın. Garanti kapsamı dışında parçayı kendiniz aldıysanız, aldığınız yerle görüşüp doğru parçayı alın ya da doğru parça artık bulunmuyorsa nasıl monte edileceğini söylesinler. Kadro kulağını çıkartmayı denemeyin, düşünmeyin. En doğrusu, bisikletinize uygun vites attırıcıyı edinmeniz olacaktır. Bunlardan bir sonuç alamazsanız, kişisel düşüncem, elinizdeki vitesi kadro kulağına takıp bir deneyin, civatayı yeterince sıkın ki vites dönmesin. Takılabilir gibi görünüyor. Kolay gelsin.

20 yıllık kadroya sahip salcano marka mtb bisikletim var. Yıllardır ve halen tourney aktarıcım ile 7li vites sistemini kullanıyorum. Arka aktarıcımı 9lu sisteme yükseltmek istiyorum fakat kadromda kadro kulağı bulunmamakta. Bu tarz kadrolarda tourney dışında aktarıcı kullanabilirmiyiz acaba?
Bilgi verebilirseniz sevinirim..

aliexpresste aparat var bununla ilgili

(link)

bu size çözüm
suna bilir belki

Merhabalar konuyu hortlatiyorum oncelikle ozur dilerim.

Bizim icin muhim bir konu kucuk kızıma bisiklet alacagim ve bu modeli cok begendi sarı renk takıntısı var, baska hic bir model begendiremedim. Cocuk illaki hayali olsun istiyor 😊 3 gundur bakmadigimiz İzmirde ve Manisada bisikletci kalmadı. Gezmekten yorulduk.

Ancak yokuslar vs. İcin kesinlikle vites şart. Bu bisiklete arka aktaricili 6-7 vites yada en azindan gobekten vites taktirabilirmiyim? Baska renk model alip Kadroyu alip boyatmak istemiyorum.

Cozum onerilerinizi bekliyoruz kizim ve ben heyecan ile 😊 bisiklet Corelli Jumper

Screenshot_2023-03-30-08-53-45-571_com.pozitron.hepsiburada.jpgScreenshot_2023-03-30-08-53-45-571_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Bizim icin muhim bir konu kucuk kızıma bisiklet alacagim ve bu modeli cok begendi sarı renk takıntısı var, baska hic bir model begendiremedim. Cocuk illaki hayali olsun istiyor 😊 3 gundur bakmadigimiz İzmirde ve Manisada bisikletci kalmadı. Gezmekten yorulduk.

Ancak yokuslar vs. İcin kesinlikle vites şart. Bu bisiklete arka aktaricili 6-7 vites yada en azindan gobekten vites taktirabilirmiyim? Baska renk model alip Kadroyu alip boyatmak istemiyorum.

Cozum onerilerinizi bekliyoruz kizim ve ben heyecan ile 😊 bisiklet Corelli Jumper

302163 dosyayı görüntüle302163 dosyayı görüntüle
Ruble için arka açıklık uymayacaktır kuvvetle muhtemel diye düşünüyorum.
(link)
1680156374829.png
(link)
Çok övülesi birşey olmasada amortsörü överek konuya girerseniz belki bir şansınız olur.

• Beğen
Tepkiler: Clal ve Mythshaman

302163 dosyayı görüntüle302163 dosyayı görüntüle

Arka göbek açıklığını öğrenme şansınız yok mu? 135 mm ise iş çok kolay, farklı ise bakmak lazım.

Decathlon'da da bir sarı bisiklet var:
(link)
cocuk-trekking-bisiklet-20-riverside-120.jpg

Birkaç tane daha "sarı" dedilleri var ama onlar aslında lime.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Ruble için arka açıklık uymayacaktır kuvvetle muhtemel diye düşünüyorum.
(link)
302165 dosyayı görüntüle
(link)
Çok övülesi birşey olmasada amortsörü överek konuya girerseniz belki bir şansınız olur.
Bu tarz bisiklet görünümlü cisim almak bir çocuğa yapılacak en kötü şeydir. Bunlar genelde çelik kasa oluyor ve hiç bir işe yaramayan amortisörler bisiklete gereksiz yere çok fazla ağırlık katıyor. Bir çocuğun böyle bir bisiklette pedal çevirmesi gerçekten güç olabiliyor. Çocukken babam bianchi grizzly çelik kasa ön arka amortisörlü bir bisiklet almıştı karne hediyesi olarak ve bisiklet o kadar ağırdı ki pedal çevirmek resmen tam bir işkenceydi. Bisiklet depo da hala duruyor hatta 18kg civarı.

Bu tarz bisiklet görünümlü cisim almak bir çocuğa yapılacak en kötü şeydir. Bunlar genelde çelik kasa oluyor ve hiç bir işe yaramayan amortisörler bisiklete gereksiz yere çok fazla ağırlık katıyor. Bir çocuğun böyle bir bisiklette pedal çevirmesi gerçekten güç olabiliyor. Çocukken babam bianchi grizzly çelik kasa ön arka amortisörlü bir bisiklet almıştı karne hediyesi olarak ve bisiklet o kadar ağırdı ki pedal çevirmek resmen tam bir işkenceydi. Bisiklet depo da hala duruyor hatta 18kg civarı.

Oğlumu arkadaşları "seninki 'amorsörsüz', hiçbir şey yapamazsın onunla" diye küçümsüyordu bunu kullanırken:
1680161130048.jpeg

Oğlumu arkadaşları "seninki 'amorsörsüz', hiçbir şey yapamazsın onunla" diye küçümsüyordu bunu kullanırken:
302167 dosyayı görüntüle
Çocuklara laf anlatmak gerçekten çok güç. Umarım o küçümseyen çocuklar büyüdüklerinde ne kadar hatalı olduklarını anlarlar. Ben şahsen ilk defa kaliteli bir çocuk bisikleti görüyorum şuanda. Benim çocukluğum hep ağır çelik kasa bisikletler ile geçti bianchi, beldeyama,bisan ve bmx.

• Beğen
Tepkiler: Clal ve Spartiat
Çocuklara laf anlatmak gerçekten çok güç. Umarım o küçümseyen çocuklar büyüdüklerinde ne kadar hatalı olduklarını anlarlar. Ben şahsen ilk defa kaliteli bir çocuk bisikleti görüyorum şuanda. Benim çocukluğum hep ağır çelik kasa bisikletler ile geçti bianchi, beldeyama,bisan ve bmx.

Bu epey eski bir modeli, sanırım 2015 Scott Scale Jr. 20.
Sonra Scale serisini süspansiyonlu yapıp düz maşalıları Roxter ve Rigid gruplarında sattılar: (link)
Hızla büyüyen çocuklara almak biraz düşündürüyor tabii ama sonra da değeri korudukları için alınabilir de. Mesele bu Scott'un ikinci eli 5 sene sonra 1 sıfır trekking ve 1 ikinci el şehir bisikleti etti.

Bu epey eski bir modeli, sanırım 2015 Scott Scale Jr. 20.
Sonra Scale serisini süspansiyonlu yapıp düz maşalıları Roxter ve Rigid gruplarında sattılar: (link)
Hızla büyüyen çocuklara almak biraz düşündürüyor tabii ama sonra da değeri korudukları için alınabilir de. Mesele bu Scott'un ikinci eli 5 sene sonra 1 sıfır trekking ve 1 ikinci el şehir bisikleti etti.
Abi sen bunu yurt dışından mı temin ettin? Daha önce hiç bir satıcıda scott marka çocuk bisikleti görmedim Türkiye de. İleride anı olsun diye saklanacak bir bisiklet veya dediğin gibi yıllar geçtikçe değeri de artar.

Abi sen bunu yurt dışından mı temin ettin? Daha önce hiç bir satıcıda scott marka çocuk bisikleti görmedim Türkiye de. İleride anı olsun diye saklanacak bir bisiklet veya dediğin gibi yıllar geçtikçe değeri de artar.

İstanbul'dan. İlk başta saklamayı planlıyorduk ama hem yer darlığından, hem plastik aksamlar solmaya, lastikler çatlamaya başlayınca gitmesine karar verdik.

Bende büyük hevesle Mosso Wildfire 24 modelini aldım oğluma tekerleri bir sefer asfalt yüzü görmedi. Herkes bisikleti sevecek diye bir kaide yok o da yüzmeyi tercih etti. Ben de 900 TL ye aldığım bisikleti bu ay 3000 TL ye satıp oğlana elektrikli scooter aldım.
(link)

@Mythshaman Kızınızın seçtiği model çok hoş aslında. Vitesli bisiklete ihtiyacı olacağına (bisikletle yokuş çıkacağına) emin misiniz? Çocuklukta bisikletçiliğe dair özel bi motivasyon yok ise çoğu inip elde çıkmayı tercih ediyor zaten... Bisiklet onlar için keyif aleti sonuçta, düzlükte az enerji ile hızlı şekilde yol almanın zevkini tadıyorlar.

Vites şart diyorsanız, bu kadroya göbekten vites takılabilir. Ama zincir attırıcı takılamaz, arka kızağı attırıcı monte etmeye müsait değil.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman ve Clal

Sanırım bizimki de oradan alınmıştı. Aynı yerdeki şu model daha yakın, hem de "sarı":

(link)
scott-scale-20-rigid.jpg

Bu "sarı" gibi renkler ne karışık renkler yahu. Limon rengi "lime"den turuncuya kadar her şey sarı ama biri diğerini tutmuyor.

@Mythshaman Kızınızın seçtiği model çok hoş aslında. Vitesli bisiklete ihtiyacı olacağına (bisikletle yokuş çıkacağına) emin misiniz? Çocuklukta bisikletçiliğe dair özel bi motivasyon yok ise çoğu inip elde çıkmayı tercih ediyor zaten... Bisiklet onlar için keyif aleti sonuçta, düzlükte az enerji ile hızlı şekilde yol almanın zevkini tadıyorlar.

Vites şart diyorsanız, bu kadroya göbekten vites takılabilir. Ama zincir attırıcı takılamaz, arka kızağı attırıcı monte etmeye müsait değil.

Kızım 16 inch jant bisikletten yeni geçecek 20 inch e kasları henüz zayıf, hafif rampalarda bile ablasinin arkasindan gidemiyordu. Bu bisiklet Aluminyum kadro, ön vites yok, amortisor yok hafif ve sadece yokusta arka vites olmasi yeterli.

En onemliside basit ve fiyati uygun. Yani en fazla iki sezon binecegi bisiklete gidip 5-6 bin tl ve uzeride vermek istemiyorum acikcasi

Geri