Melih AÇIK
Daimi Üye
- Tepki
- 95
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhaba öncelikle foruma hosgeldiniz.merhabalar konu açamıyorum
Altı köşebent orta göbek takmak için standart kadroda göbeğin diş dibi ve diş üstü çapları ne olmalıdır klavuz uzunluğu kaç mm olmalı bilenler varmı ?
Öncelikle sunu söyleye bilirmki ben soruyu tamamen yanlis anlamisim, sahsen ben göbek soruyor sandin. Ama yinede ben kilavuzun ne oldugunu siz yazana kadar bilmiyordumondan ortagöbek aradigini sandigimdan mil sandim. Hatta kosebentmidir nedir onuda karemil yada octalink sandim. Ben türkceyi sonradan ögrendigim icin bu kelimeleride bilmemem normaldir ama dövecekmis gibi "kılavuz ile milin ne alakası var" diye yazmakta ayiptir.@Murat Cömez kılavuz ile milin ne alakası var? arkadaş kadronun göbek yatağının içindeki dişlerin hangi kılavuzla çekildiğini sormuş. kılavuz, yani dişi vida oluşturmak veya yamulmuş/bozulmuş dişleri düzeltmek için kullandığımız basit hırdavat.
hocam desteğiniz için teşekkürlerÖncelikle sunu söyleye bilirmki ben soruyu tamamen yanlis anlamisim, sahsen ben göbek soruyor sandin. Ama yinede ben kilavuzun ne oldugunu siz yazana kadar bilmiyordumondan ortagöbek aradigini sandigimdan mil sandim. Hatta kosebentmidir nedir onuda karemil yada octalink sandim. Ben türkceyi sonradan ögrendigim icin bu kelimeleride bilmemem normaldir ama dövecekmis gibi "kılavuz ile milin ne alakası var" diye yazmakta ayiptir.
Madem yamulmus/bozulmus disleri düzeltmek icin kullandigimiz basit hirdavat ise neden arkadasa yardimci olmuyorsunuz ki buarada hirdavatinda ne oldugunu bilmiyorum.
Bence o yuvalarin dislilerini acmak icin olan klavuzmu hirdavatmi neyse iste, benim dilimde Gewindeschneider olan alet cokda basit bir sey degil. Öncelikle sanayide falan bulunmasi zor hatta imkansiz diyebilirim ve cok pahali bir alet.
teşekkürler hocam o işi daha sonraya bırakayım ben o zaman@tunahankayak malesef bilmiyorum aradığın kılavuzun niteliklerini. ayrıca standart bir diş ölçüsü kullanıldığını da sanmıyorum. çünkü bir klasik olarak malzeme yumuşadıkça daha büyük hatve gerektiriyor diş sıyırmaması için. benim çelik kadrolardaki diş çok ince mesela. aluminyumun bu kadar küçük bir hatveye dayanabileceğini sanmam. o sebeple, ankara'da istteki gibi bir "hırdavatçılar çarşısı" var mı bilmiyorum ama, eğer varsa kılavuz/pafta satan bir esnafa takacağın göbeği götürürsen sana inç sistem mi, metrik mi, hatvesini ve diş üstü çapını rahatlıkla söyler elindeki diş tarağıyla.
Sorun degil Tunahan bey, bende yanlis anlasma icin özür dilerim. Simdi dielileri acma aletine gelince yine yukarida yazdigim gibi ölcüler. Holloetech 1 veya 2 farkaetmez ikiside BSA oluyor yani 1.37x24 dislerin hepsi BSA oluyor ve BSA ya sadece Hollowtech degil ayni zamanda karaemil, octalink, HT1 ve Ingiliz dislerin hepsi oluyor.hocam desteğiniz için teşekkürler
bu evden çıkamadığımız sürede sıkıntıdan kadro tasarlayayım dedim
sorduğum şeyleri diğer arkadaşımız anlamış aslında bilgisi varmı bilmiyorum ama
son zamanlarda shımanonun yaygın teknolojisi hollowtech göbeğe takacak bir yuva tasarlamaya çalışıyorum kısacası onun için diş dibi diş üssü vs çapları hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı
(link)merhabalar konu açamıyorum
Altı köşebent orta göbek takmak için standart kadroda göbeğin diş dibi ve diş üstü çapları ne olmalıdır klavuz uzunluğu kaç mm olmalı bilenler varmı ?
saolun hocamHazirini alabilirsin.
hocam bu mesajınızı baya geç gördüm siz bu işle uğraşıyorsunuz galiba ben sadece kendime bir kadro yapmayı düşünüyorum maksadım kendi emeğimin geçtiği bir şeyler yapabilmek bu işle uğraşabilirsem sizi rahatsız ederim hocamSorun degil Tunahan bey, bende yanlis anlasma icin özür dilerim. Simdi dielileri acma aletine gelince yine yukarida yazdigim gibi ölcüler. Holloetech 1 veya 2 farkaetmez ikiside BSA oluyor yani 1.37x24 dislerin hepsi BSA oluyor ve BSA ya sadece Hollowtech degil ayni zamanda karaemil, octalink, HT1 ve Ingiliz dislerin hepsi oluyor.
Yani durum söyle: BSA 1.37x24mm - ITA (Italyan) 36x24mm - Fransiz 35x24mm vs devam size BSA lazim oldugu icin hepsin yazmaya gerek yok. Bu ölcüler Aluminyumdada Celikdede hep ayni ve ayni alet ile aciliyor. Bu Klavuzlari malesef arkadasin dedi yerlerde bulmaniz nerdeyse imkansiz varsadagercekten cok büyük bir mucize olmus olur. Bisiklet kilavuzu göbek icin veya masa icin özel bir üretim ve sadece bisiklet anahtar takimlari satan bölgelerde bulabilirsiniz .
Mesela BSA iki tarafida tek yöne dönerken ITA saga ve sola dönüryor.
Size örnek ve görüntü olarak kendi aletlerimden örnek vereyim. Altdaki fotoda misal Klavuzun ITA versiyonu ile dislileri aciyorum.
223880 dosyayı görüntüle
223879 dosyayı görüntüle
223881 dosyayı görüntüle
223882 dosyayı görüntüle
Ilk Fotografda ITA klavuzu, sol taradaki disli icin. Görüntü ve genislik hepsinde ayni sadece dedigim gibi disli ve yön farki var. Inanin bu klavuzundan Sadece BSA dislisi acmak icin almaniz gereken alet sag ve sol olacak ve ayni zanada fotograflardaki klavuzun takildigi aletde lazim.
Bunlar set olarak baslangic icin ucuzlarida var. Mesela Cyclus markadan BSA icin olan set 100€ civarinda ve inanin sadece tek birtane klavuzu 200€ - 300€ olanda ve Set olarak 600€ 700€ olanlarda var. Yani demek istedigim pekde basite alinacak bir sey degil.
Mesela aldaki linkde size örnek olarak bir set linki vereyim. BSA nin ölcüleride yaziyor.
(link)
(link)
(link)
Umarim yanlis anlasilmadan sonra bu bilgiler isinize yarar.
Sorun degil beni herzaman rahatsiz edebilirsiniz, ben bu isle sadece hobi olarak kendi bisikletlerimde ugrasiyorum. Yani dükkanim falan yok ve baskasi icinde is yapmiyorum. Fotograflardaki görülen yer koleksiyonumun oldugu evimin önündeki garaj.hocam bu mesajınızı baya geç gördüm siz bu işle uğraşıyorsunuz galiba ben sadece kendime bir kadro yapmayı düşünüyorum maksadım kendi emeğimin geçtiği bir şeyler yapabilmek bu işle uğraşabilirsem sizi rahatsız ederim hocamteşekkürler bilgilendirdiğiniz için.