Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kadro matara kafes vidası yalama oldu

Tepki
7
Bisiklet
Merida
sa arkadaslar benim dag bisikletimin kadrosunun ortadaki matara kafesin üst vidası yalama oldu babamlada buna 6 mm alyan attık oda yalama oldu ne yapabilirim önreriniz varsa alta yazınız.

Scudo
böyle bir ürün alabilirsiniz, ben daha önce kullandım, istediğiniz yere matarayı monte edebilirsiniz, ben sele borusuna bağlamıştım
(link)

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/28/be573a1a49c2434da2a5fc645c38fdd2.jpg

anladığım kadarıyla alyan ağzı yalama yapıp yuvarlaklaştı ve alyanı daha tutmayıp sıyırıyor. Eğer doğru anlamışsam düz bir eğe ile o vidanın başına düz tornavida girecek şekilde yuva açarsanız tornavida ile kolayca sökebilirsiniz. Tez canlılığım yüzünden çokça vidayı böyle yalama yapmıştım. Ek bilgi:Eğer alyan ağzının köşeleri de zarar görmüş ve yuvarlaklaşmaya başlamışsa o alyanı tekrar kullanmayın sağlam vidanınızın ağzını yine sıyırıp bozacaktır.

yan keski ile sıkıca kavrayıp sökmeyi deneyebilirsiniz vidayı ama bir olup ve yuva içerisindeyse bu işe yaramayabilir.

Ben bugün kendi kadromu boyaya hazırlarken matara vidalarının kadroya takıldığı burçların kadro üzerinde dönebildiklerini gördüm. Belki sizin de probleminiz vida dişlerinin yalama olması değil, o yuvaların kadro üzerinde top yekun dönmesi olabilir.

Evet arkadaşlar konuyu hortlatıyorum, ama bende şuanda aynı sorunu yaşıyorum matara bağlantısını yapacak vidanın agzıda, allen anahtarın ucu da bozuk değil çevirdiğimde yuvanın içinde hepberaber dönüyorlar. Kadronun içinden o vidayı vede yuvasını çıkarmanın da yolu yok gibi. Mantıksal olarak zaten kadronun imal edildiği malzeme içine vida için diş açılacak kalınlıkta değil kadroya açılan deliğe o vidayı içine alabilmesi için ayrıca bir yuva çakılıyor yada ekleniyor, n'apıcaz nasıl halledicez haydi deneyimi olan fikri olan.

Merhaba arkadaşlar bahsettiğiniz şey vidalı percimdir ince bir yuzeyde dişli parçaları kullanmaya yarayan kullanışlı bir üründür. Eğer gevşeme yada dişler yalama olduysa uygun çaptaki metal delme matkap ucu ile sökülüp yenisi yapilabilir

Bahsettiğim olay mosso bisiklette yaşandı, ilk kurulumunu yapan servise gittim yeni olduğu için kendim müdahale etmedim bilerek aslında biraz uğraşılsa çözülürdü, neyse serviste bir çözüm üretemedi sonrasında satıcıyla irtibata geçtim vatsap üzerinden video gönderdim kadroyu söktürtüp ümit bisikletin istanbuldaki fabrikasına kendi adıyla göndermemi istedi, bakalım şu anda fabrikada bana yüksek ihtimalle kadro değişimi olacağı ve bana yeni kadro yollanacağı söylendi bakalım sonuç ne olacak, ümit bisikletinde satış sonrası desteğini görmüş olacağız.
Bu kadar küçük birşey için gerek varmıydı diye soruyorum kendime ama bence vardı çünkü neden yarım yamalak, tadilatlı olsunki kullanacağım mal, madem üretimde bir sorun var o halde özürlü malı düzeltmek görevleri ne olursa olsun, göreceğiz.
@Alisimsekoglu ilginize teşekkürler

Böyle vidaları sıkarken dişleri greslerseniz zamanla oluşacak oksit nedeni ile vida-yuva kaynaşmasını engellersiniz. Gevşer diyenler çıkarsa vida da gevşememe işini rondela ve dişli pul hallediyor.

bisikletimin kadrosu ümit bisikletten geri döndü değişim olmamış, beklemiyordum da zaten onarımını yapmışlar, bu gün iş çıkışı teslim alacağız toplamda 8 gün gibi bir sürede çözüldü çok kötüde değil bu kadar küçük bir şey için fazla bile aslında ama beni tatmin etti satış sonrası, tabiiki hertürlü malımızda olduğu gibi arkasını aramaz darlamazsak böyle hızlı çözülmeyeceğini düşünüyorum.

Geri