Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro ölçü sorunum var

Boyum 1.68. Alacağınız bisiklet yol bisikletimi ben 52 kadro Lapierre kullanıyorum. 50 kadro dan kasıtları nedir. Lapierre de sele borusu başlangıcından aynakola kadar 49 cm geliyor. Top tube fazla olduğu için 60 mm gidon boğazı ile kullanıyorum.

Scudo
@trainspotting35
evet abi yol bisikleti almak istiyorum 2. el alıcağım için hep 50 kadro bulabildim ve internette kadro hesaplamalarına baktığmda bacak boyuma göre 48.50 cm gözüküyor ???

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sino_0
52 53 kadro olur ama bisikleti denemeden almayın.

@trainspotting35
İç bacak boyun kaç abi ?

@sino_0
Size tam olur 50kadro

• Beğen
Tepkiler: sino_0
@Realomer

yok usta ben salcanonun bir modelini denemiştim 51 tam bacak arasına denk geliyor deyiyordu tabi diğer marka modellerde nasıl olur bilemem ama büyük gelir gibi.

@Realomer

Bence 53 kadro çok büyük sana.. 49 kadro almalısın bence.. 172 boy 74 cm bacak boyuyla 51 kadro kullanıyorum.. Bilmeden aldığım 54 kadro yol bisikletinde hiç bir şekilde verim alamamıştım.. 51 kadroya geçince işte bu dedim..

Bir de şöyle durumlar oluyor.. aslında alacağınız bisikleti biraz inceleyip. acemiyseniz bir bilenle değerlendirip alın.. benim bisiklet 51 kadro.. memnunum ama arkadaşın 52 kadro specilized tarmac ını sürüdüm.. benim 51 kadrodan daha rahattı.. tasarım ve kadro açıları da önemli olabiliyor ..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Ben gidonu yükseltmeye karar verdim tabiki 5-10 cm değil 2-3 cm'lik yükseklik bana baya konfor sağlayacaktır .

Zaten Corelli KR serisi diğer bisikletlerin aynı kadro boylarına göre maşa yuvası 2-3 cm daha kısa .

Aktif Pedal'da yol bisikleti müşterilerine bunu zaman zaman yapıyormuş zaten

Buda olmadı bisikleti satarım zaten ilan verdim

@sino_0
Bisikletine göre değişir.

Sorunu kısmen çözdüm gidon yükseltici aldım sadece 2 cm yükseltme yaptım baya fark oldu bisikleti daha dengeli kullanıyorum çok agresifde denedim öncekine göre çok iyi 2.5 spacer daha var 1 spacer daha yükselteceğim sorunun corelliden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü diğer bisikletlerden maşa boğazı/yuvası daha alçak boyutlarda

Bana kalırsa shifters kolların duruşunda bir ayarsızlık var çok aşağıya bakıyor gibi

@samet42
gidonu 2-3 cm yükseltmek çok iyi oldu dropda bile belim ağrımıyor corelli standart dışı kadro üretmiş diğer 54 kadrolardan daha kısa maşa yuvası var açılar farklı

shifters kollarını söktüm çok kötü işçilik var
shifter içine gidon bandı sarmışlar shifter koruma pvc'si yuvalarına girmiyor :)
kablolar çok amatörce döşenmiş kablo bitiyor sonra kabloyu soymuşlar metal yüzeyi sti içinde sonra tel meydana çıkıyor kablo kapakları bile yok :)
Jantlara gelince resmen Allah'a emanet 250-300 km binmişim jant teli delikleri normalden büyük delinmiş ve jant profiline kadar taşmış taktıkları dandik jant pcv'si dar olduğundan delikler keskin halde kalıyor 5-6 tane iç lastiğim sırf bu yüzden çöpe gitti 70-80 km hızla gidiyoruz bazen o an patlasa ne olur . Ön jantlar kronik olarak sorunlu akortsuz geliyor fabrikaya gönderiyorlar makineye girip ayar yapılacak diye aynı jant acayıp mumyalanmış iç jant pcvsi sarılmasının dışında değişiklik olmadan akortsuz gene geldi .
. Baştan aşağı fiyasko corelli .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri