Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

''kadro sorunları yanlış kadro almak''

@ilker_ege

ilker bey ,,
boyunuz sizin evet kısa, bacak uzunluğunuza göre şehir bisikleti,
bacak 70 cm ise sizde ,,

(link)

evet kadro 46 ....bana sorarsanız kafanızda endişe var ise ki öyle anlaşılıyor mesajlarınızdan ,
ilk mesajınızda sürüş rahattı dediniz şimdi ise, 46 cm bana büyük geldiğini hissettim dediniz ,bu durumda alternatif mtb ye yönelmek olabilir ....mtb alırsanız lastikleri silik yaparsınız 1.50 takılırki ben takmış idim ama şimdi 28 jant oldu benim bisiklet ,
evet 1.50 maxxis ler iyi idi tek diş yok idi ama sert arazilere giremiyor idim stabilizede sorunlu idi asfaltta o.k..
 
Scudo
Kudret abi önemli bir konuya değinmiş.

Benim bu konuda söyleyeceğim şu. Kesinlikle ve kesinlikle ticari amacı olan birilerinden kadro boyu ile alakalı hiçbir şekilde yardım almayın.

Evvela istediğiniz bisiklet modelleri aklınızda belirir. Sonra burada, bu işi zevk ve spor için yapan kişilere danışırsınız. Onlar sizde şu kadro bu kadro der. Böylelikle satıcının size yanlış kadro boyu satması olasılığı ortadan kalkar.
 
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, burada da belirtmişsin zaten ama MTB'den yol bisikletine ya da cyclo cross'a geçmeyi düşünenlerin bu konuda pek bir bilgisi bulunmuyor ve yeni bisikletleri için kadro boyunu MTB standartlarına göre ölçüp "tamam budur" diyerek tercihlerde bulunuyor.

Yol (ya da cyclocross) bisikleti almayı düşünenler kadro boyunu tam olarak nasıl ölçmeli?
 
@Sefa.

sefa ,



bacak boyunu ölçme metodu,,bacak boyuna göre kadro lingi aşağıda ,,

(link)

bacak boyu önemlidir sağlıklı bi ölçüm yapılması lazım ,kısa bacağı olana kalkıpta 56 kadro yol verilirse aynen sakatlanır o arkadaş ,,boyuda kısa ise yandığının resmidir,,boy önemli yol bisikletinde ayrıyeten bacak uzunluğumuzuda bilirsek faydalı olur,,
 
Kudret ağbi, gerçekten çok önemli bir konu. Yanlış kadro boyu bisiklette insanın başına gelecek en kötü şeylerden biri. Bacak boyu, üst boru uzunluğu, ergonomik ayarlar, kadro açıları.. Bunlar gerçekten çok önemli konular.
.
Ben bisiklete başlarken kendime göre - konuyu bilmediğimden - küçük bir kadro seçmiştim de ne çekmiştim o bisikleti süreceğim diye, hele yokuşlarda. Bir turda tanıştığımız arkadaş ta kendine göre 2 boy büyük kadro almış. Öyle ki seleyi en aşağı indirdiğinde bile ayakları zor yere değiyor, bisiklete hakim olmakta zorlanıyordu. Sele borusunu kestireceğim diye anlattığı moladan 5dk. sonra da düştü.
.

Bu konuyu gündeme taşıdığın için çok teşekkür ederim. Hepimiz için hele ki yeni başlayanlar için çok önemli bir bilgilendirme/hatırlatma. İş kadroda başlıyor.
Sevgiyle selam ederim.
 
@akifberkant

sürekli bu konuyu burada güncelleyip insanlara bilgi verilmeli,çünki yeni bisiklete binenler gerçekten bilmiyor, bisiklet forum bu bakımdan iyi ,burada tecrübe geçirmiş bi sürü insan var ,onlar karşılaştıkları durumları buraya akseder iseler diğer dostlarımıza yardımcı olurlar ,,
evet yol bisikletinde yalnış kadro alanlar oldu ve ellerinde bilek ağrıları oldu ,üst boru uzunluğu yolda önemli 53 cm 56 vs vs ,boya bakmakta ,gökan toros dostumdan örnek vermek gerekirse onun boyu 1.83 cm ve 56 kadro ona uygun ,ve sıkıntı çekmemiş,bu da şunu göstermekte uzun boylulara küçük kadro olmaz örnek 53 cm ,,

şimdi gökan toros dostumuzun durumu farklı idi,
dostumuz hem yol hemde cyclo cross bike kullanmakta, kullandığı yol bisikletinde üst boru 56cm olmasına rağmen aynakol - sele borusu arası 53 cm gibi bir uzunluğu var. Aynı şekilde cyclocross bisikletinde bu mesafe 48cm. Fakat üst boru yine 56cm civarı. Kısacası, ikinci bisiklet ona çok küçükmüş gibi görünmesine rağmen aslında hiç de öyle bir durum söz konusu olmadığını kendisi ifade etti
buradan ne çıkar şu çıkar ,,

Yol bisikletinde kadro boyu bacak boyuna göre değil, bütün açılara göre yapılıyor. O nedenle komple bisiklet açılarına göre kadro seçmek gerekiyor.
 
Merhaba ben de bir yol bisikleti alacağım. Boyum 1.74 bacak boyum 80 cm. Bir bisiklet buldum fiyatı her şeyi tam istediğim gibi ama 56 cm kadro boyu var. Bir sıkıntı çıkarır mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Boy 1.80 YAŞ 14 alacağım bisikletin sitesindeki kadro ölçüleri L kadro için 174-184, XL kadro için 183-193 gösteriyor hangi kadroyu almalıyım ? (FS MTB)
 
@Anonim
Bağzi insanlar ukelaliklan yardimci olmagi erdem sayyiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
180 boy ve 82 cm bacak boyu ile 54 kadro kullanıyorum yol bisikletinde
 
  • Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@mariokaldato Herhangi bir yorum veya eleştiri yok orada bak, sadece bir düzeltme yapılmış ki konu başlığı da sonradan düzeltilmiş. Ukalalığı da nereden çıkardın hem? Kaldı ki yanlışlıkla öyle yazılmış bile olabilir değil mi? Neyse, öyle olmasa dahi bu ülkede cehalete çanak tutmak her zaman işe yarar, o yüzden "Durmak yok, yola devam!" @mariokaldato
 
@mariokaldato

"Bağzi insanlar ukelaliklan yardimci olmagi erdem sayyiyor" yazan ellerin toprak yollarda 1000 km eldivensiz bisiklet sürsün.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Anonim
Ok kib

@mehmetsunu
Neyse , o değilde bir Kona sahibiyim ben. Insanlar bana laf sokarken akıllı olucak !!!! ( uyduda "Deli yürek " dizisi izliyorum. Bana bir erkeklik geldi birden keh küh :D :D )
2018-05-12_12-58-03_HDR.jpg
 
176 cm 79 cm iç bacak ölçüsüyle 52 kadro yol bisikletine biniyorum.@Akupunto
 
@mariokaldato
konalar kırılay diyler :D
 
Geri