Scudo Sports

Kadroda.. kırık.

cku

Aktif Üye
Tepki
143
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
http://i41.tinypic.com/ibgp44.jpg

Selamlar, elimde toparlamak istediğim bir kadro var-dı. Bir kaza sonunda kırıldı, kırılan parçada duruyor gerçi ama birşeye yarıcağını sanmıyorum, klasiğe yakın bir kadroydu, sallayıp atmak istemiyorum, önerileri olan varmı buna yapılabilincek birşey var mı ? Teşekkürler.

Scudo
Konuda bilgisiz olduğumdan kaynağın sağlıklı ve doğru bir çözüm olabilceğini bilmiyorum onun için henüz, hayır. Ama başka denenicek birşey yok gibi sanki...

benim de fazla bilgim yok aslında, biraz daha araştırın bence

• Beğen
Tepkiler: cku
Sanayi sitelerindeki parçacılarda çift karışım tutkallar var. İki ayrı tutkalı karıştırıyorsunuz ve yapıştıracağınız yüzeye uyguluyorsunuz. Üstüne yük binecek bir kısımda ne kadar sağlıklı olur bilmem ama motor bloklarında oluşan çatlakları bile bunla tutturabiliyorlar. Yapıştırma işlemini yapar, kuruduktan sonra zımparalar sonra da boya vurursunuz. Biz evde sandalyelerimizin kırılan bacaklarına uyguladık. Gayet faydalı oldu.

• Beğen
Kaynak yaptırabilirsiniz. Sonra zımparalayıp boyamanız gerekir. Kaynak çok çok sağlam birşeydir. Zaten anladığım kadarıyla yük binecek noktadan kırılmamış.

• Beğen
Kaynak? Bisikletler genelde çelik olanlar gazaltı yada argon kaynağı ile yapılır. Alu ve Karbonlar da argon ile. Bence argon kaynağı yaptırın. Çevrenizde doğalgaz tesisatı yapanlar var ise onlarda bulunur. Kaynattırın. Ark kaynağı hi-ten için güvenli değil. Çünkü Hi-ten sertleştirilmiş çeliktir ve karbon oranı yüksek ve kırılgandır. Ark kaynak ise bu metalin özelliğini bozar ve yumuşayıp çatlamasına sebep olur.

• Beğen

Kadro drop-out işçiliği olarak bakılırsa yapılacak işleme, işçiliğe ve alınacak riske değecek nitelikte olmayacaktır diye düşünmüyorum. Ki zaten iyi işçilik ve kalitede olsa böylesi risk taşıyan kritik bir noktadan kırılma ihtimali daha düşük olurdu. Kırık drop kısmında fazla büyük oluşu da gözönünde bulundurulursa onarım yerine yeni ve makul bir kadro alman daha mantıklı olacaktır.

• Beğen
@Dogukanaksu

Teşekkürler, eğer siz böyle düşünüyorsanız şüphesiz yorumunuza güvenip ona göre hareket edicem.

http://i44.tinypic.com/e6dmkw.jpg

kadro buydu, artık kahve masası yaparım . : )

Gösterdiğiniz yerde kaynak bir süre size hizmet verir.Ağır yük altında çalışacağından kaynatılan parça kopar.

Geri