Scudo Sports

Kadrodaki Orta Göbek Yeri

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Sorum türünün tek örneğidir bu yüzden sorma ihtiyacı duydum. Tornacıların kullanmış oldukları pafta
hss-gaz-dis-pafta.jpg

ve klavuz
3df3a000-6821-45aa-8afb-0996a6908c46.jpg
sorum şu
2363_0.jpg
bu parçada sizinde gördüğünüz gibi L sol taraf R sağ tarafı gösteriyor ya benim bisikletimde ise bunun 126mmliği mevcut bisikletçiyle L yazan taraf sağ yönünde R tarafı da sol yönünde göbeği düzeltecek olan pafta ve kadroyu düzeltecek olan ise kılavuzu bütün araştırmalarıma göre bunların ölçülerinde alet maalesef hiç 1 yerde yok. Bende özel olarak yaptırma işine döndüm bu göbekler hakkında bana söyleyebileceğiniz bilgi var mı acaba? Kadromdaki yeri ve düzeltebilir miyim acaba? Bu aletlerin yapılma ihtimali ne kadardır acaba bu aletleri bilen kişi varsa lütfen söylerse çok sevinirim

Scudo
@JusTiMe o kadar büyük kılavuz hiç görmedim ama gün içinde iş yerinde arkadaşlara sorarım.
Anladığım kadarıyla bisiklette ki göbek yuvasının dişerini ters çevirmek istiyorsunuz. Doğru mu?
Eğer öyleyse onun yerine göbeği ters takmayı denediniz mi R yi sola gelecek şekilde takılmıyor mu?

Bu ürünü mü arıyorsunuz? Toplam 35 dolar ve biraz bekleyerek edinmeniz mümkün.

(link)

@a.f.k.

@ekranci
meseleyi kısaca anlatmak gerekirse
shimano_alivio_fc_m4050_alivio_mtb_crankset.jpg
bur taraftaki yere o orta göbeğin sol tarafı takılmış durumda yani dişleri tamamen ters tarafa dönmüş durumda orta göbeği oradan çıkartırsam şayet normal şekilde takılamayacak halde dişleri ters dönmüş

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
O dişleri o kadar ters döndürebilicek ve montaj yapabilecek insan evladı var mı?

Yanlışınız olmasın. orta göbeği bi sökün olması gerektiği gibi takın sorun olacağını sanmıyorum...
O dişler ters dönmez

kardeşim yemin olsun bende şaşkın durumdayım siz şunu hesaplayın bana sizde anlayacaksınız durumu kare göbek olarak 122.5lik orta göbek kullanırdım pedal aralığı normaldi şayet 1gün melsadan kullandığım parçaların aynakolunu buldum ve işin kötü yanı olan octalink göbek uyumlu olması ve aldığımın 126mm olmasıydı
@a.f.k.

@Yusuf !!WOW!!

bu arada bisikletçiyi bende tebrik etmiştim bilginize @Yusuf !!WOW!! @a.f.k. :D

• Beğen
@Yusuf !!WOW!! Bu aletleri zaten kadro yapımcıları ve tamir yapanlar alıyor. Bir sefere mahsus kullanılan aletler değil, uzun ömürlü. Bu alete bu kadar para vermek yerine torna freze işleri yapanlara gidip istenilen ölçüde diş açtırılabilir. İlave olarak: eğer kadro orta göbeği dişleri sıfırlama işleminden sonra o borudaki et kalınlığı azalabilir. sağlamlık bakımından çok inceldiyse o boruya burç çakılır ve ondan sonra yeni diş açılır.

@EnginK. bu kadarı da fazla 2milyar para çok fena ya dediğin gibi ben zaten yaptırma yaptıracağım onu muhtemelen 1milyara yapılabilir 2 şey yurtdışında olsam ne güzel 1 maaşla onu alırdım :D üstüne paramda kalırdı ama burada o para ne yazık ki 5aylık maaşım o kadar az para alıyorum burada :s ama alması insanı gerçekten çok sevindirecek alet ya :(

@JusTiMe öyle çok aşırı bir fiyat çıkmaz 1000 lira gibi korkmayın. Bulunduğunuz yerde sanayi sitesinde torna frezeciye gidin size fiyat verirler

@JusTiMe
Doğrusu teknik olarak önerebileceğim bir şey yok, ama belli başlı bisiklet dağıtımcıları ve servislerinin sorununuzu çözebileceğini düşünüyorum. Denemekte yarar var, sözgelimi Ankara için Delta Bisiklet ve Erdoğanlar Bisiklet'le görüşebilirsiniz. Red Bisiklet'teki Taner Kunt'un da çok iyi bir usta olduğu söylenir. Bu bahsettiğim yerlerde aşağı yukarı her gün sayısız bisiklet sökülür, birleştirilir, parçaları yenilenir. Size gereken aletler oralarda bulunuyor olmalı.

Bu işe yaramazsa, Türkiye'deki şu kişiye özel kadro üreticileriyle iletişime geçmenizi tavsiye ederim:

Yasin Bingöl: (link)

Burçak Erbil: (link)

Her iki bisikletçi de İstanbul'da.

@EnginK. Merkeze bile sorduğumda yok dediler @Cemil Dada il dışına göndermeyi pek hevesli değilim bisikletimi açıkçası zaten bu aletin olacağını hiç zannetmiyorum :( yurtdışında 2milyar olan alet burada mı olacak :(

Alüminyum malzeme üzerinde çelik bir parça ile iyice sıkarak dişleri ezip, taktığınız parça ile yeni diş alıştırmak (yani eski dişi bozarak yeni diş açmaya çalışmak daha doğrusu) mümkündür. Fakat bu dişler tam açılmayacak ve çok yüksek ihtimalle bozuk olacaktır.

@JusTiMe Özel pafta ve kılavuz yaptırmak gerekecektir ve bildiğim kadarı ile çok pahalı bir iş. Kadro tornaya bağlanamaz ama uygun büyük tezgahlı (ki bulma ihtimaliniz çok düşük böyle büyük bir tezgahı) dik işeyen bir CNC veya frezede özel diş açılabilir diye düşünüyorum. Tabii metrik mi yoksa UNC/UNF gibi inch sistemli bir diş mi onu öğrenmek gerekiyor. Fakat önce eski dişi düzlemek (paso vermek) gerekir. Bu da kadroda et kalınlığının çok fazla düşmesine hatta et kalınlığı yetersiz gelirse tekrar diş açılamamasına sebep verir.

@drksngl ki bu yüzden ben 121mm orta göbek alıp Bursa'da firmaya gönderdim onlarda fabrikaya gönderip değerlendirip yapılacaksa yapacaklar

• Beğen
@JusTiMe kadrona yanlış montajlanan göbek kapağını sök. Sonrada kendi tarafına montajla. Torna gibi tamamen dişleri sıyırmadıysa terse dönmüş dişte olsa o göbeği tutar. Başka çare düşünme. Yada kadroyu at.

@JusTiMe Umarım düzeltebilirler. Gelişmeleri bildirirsiniz bizlere de :harika:

2013 'ten beri bisiklete biniyor ve ve forumu takip ediyorum. Bu kadar Fransız kaldığım konu olmamıştı.

@Ahmet Fidancı asla dediğin gibi 1şey yapmayacağım bilgine önerin sayesinde kadro çöp olabilir @drksngl ptesi giderse ürün bakacağız artık neler olacak kabul edip üretecekler mi yoksa fiyaskoyla mı sonuçlanacak @alpdeger al benden de o kadar

Geri