mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.511
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
?Yeni konu açmayayım çıt çıt sesinden devam edeyim demiştim ama dediğiniz gibi ses fenalardaİlk olarak bisikleti çok güzel şekilde yıkayın. Pedalların oynayan kısımlarına ve diğer tüm kompanentler dahil. İkinci olarak quick releaser ları yağlayın.
Edit: Videoyu şimdi gördüm. Hocam seninki çıtlama değil bildiğin çat çat ses geliyor.
Pedaldan kaynaklı değilse orta göbek miyadını doldurmuş olabilir.Maalesef benim de başımda böyle bir ses var, pedala yüklendikçe bu ses geliyor. Herhangi bir ağırlık vermezsem ses kesiliyor. Seleden değil çünkü elimle bastırınca da geliyor aynı ses. Pedalı da söktüm, iyice sıkarak geri taktım ama ses gitmiyor. Sizce başka nereden gelebilir bu ses?
Maalesef benim de başımda böyle bir ses var, pedala yüklendikçe bu ses geliyor. Herhangi bir ağırlık vermezsem ses kesiliyor. Seleden değil çünkü elimle bastırınca da geliyor aynı ses. Pedalı da söktüm, iyice sıkarak geri taktım ama ses gitmiyor. Sizce başka nereden gelebilir bu ses?
Benımde arkadan geliyordu gobek frlan soktum bunun için. Arka jant tellerının kesiştiği noktadan gelıyormus. Bısıkletı yıkadıgımda gıttı sesÖn jant telleri gevşeyince de benzer sesler çıkartabiliyor, benim başıma geldi. Hepsini yarım tur sıktım ayarı kaçmadı ve ses kesildi.
Sele borusunun olmasına imkan yok. Videoyu izlledi isen arkadaş bisiklete oturmuyor bileorta göbek gevşek olabilir anahtarla sıkılırsa iyi olur sele borusunu sıkı kilitleyin sele borusu gevşek ise kadroya oda ses yapar binince.
İlk olarak bisikleti çok güzel şekilde yıkayın. Pedalların oynayan kısımlarına ve diğer tüm kompanentler dahil. İkinci olarak quick releaser ları yağlayın.
Edit: Videoyu şimdi gördüm. Hocam seninki çıtlama değil bildiğin çat çat ses geliyor.