Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadroya takılan çamurluk

ihalcicek

Üye
Tepki
2
İsim
İbrahim Hakkı
Bisiklet
Kron
Merhabalar , mosso wildfire bisikletim var ve ben internetten beğenerek zefal deflector çamurluk takımı aldım ancak ön çamurluk kadroya takılan türden, neyse taktım , giderken kaldırımdan atlamada , çukura düşmede vs. önde amortisörün yaylanması sonucu lastik çamurluğa değiyor, ön lastik kilitleniyor ve takla attırıyor , bende henüz sıkıntı yapmadı ancak iki arkadaşım bu yüzden bisikletimden düştü, çamurluk değiştirme haricinde basit bir çözümü yok mudur ? Teşekkürler.

Scudo
Bi fotoğraf atabilirsen daha sağlıklı olur

hocam bisiklet şu an bende değil , elimde en açıklayıcı bu fotoğraf var

Dosyalar

• IMG_20151202_085547.jpg
    IMG_20151202_085547.jpg
    79,6 KB · Okunma: 61
@ihalcicek amortisörü fazla yumuşak pozisyonda kullanmamak aklıma gelen bir çare

@ihalcicek Malesef çamurluk seçiminiz hatalı olduğu için şuanki çamurluk ile çözüm bulmanız zor. Maşanın yaylanma aralığını azaltabiliyorsanız yüksek haliyle en sert konuma getirip direksiyon üzerinden yüklenip esneme payını ölçün. O haliyle kurtarıyorsa kullanın. Aksi halde yapmanız gereken ön çamurluğunuzu maşanın ön ve arkasından iki parça olarak maşa ayaklarına sabitlenen bir model ile değiştirmeniz gerekiyor.

http://www.suomenpolkupyoratukku.fi/images/large/TC9625_1_LRG.jpg

• Beğen
Tepkiler: MadHart
ben sürerken öne fazla yüklenmediğim için fazla yaylanma olmuyo ve başıma bir kaza gelmedi :) ancak bu tehlikeli bir durum , en kısa zamanda çamurluğu değiştireceğim çok teşekkür ederim

@ihalcicek yüklenmene gerek yok zaten normalde yaylandımı amortisörün yumuşaksa o çamurluk büyük ihtimalle kırılır. Benim yüklen bak diye belirttiğim ayar yaparken aralığı ölçebilmen içindi. Kırılma durumunda parçanın maşa ile lastik arasına girmeside sana mutlak kaza getirir. Bu kazanında çok sert bir şekilde öne çakılma şeklinde olmasıda muhtemeldir. Maşanın yaylanması için kaldırımdan inmen veya anlık refleks ile tehlikeden kaçmak için direksiyonu çevirmen yaylanmayı yaratabilir. Saatli bomba şeklinde gezmektense maşanın ayarlarında sertlik ve yükseklik ayarı varsa; en yüksek konuma getirmeni ve sertliği içinde maşanın yaylanması durumunda; çamurluğun maşa demirine gelmeyecek şekilde(şayet bu kadar sertleşirmi bilmiyorum ama denemen lazım) esnemesini sağlayacak ayarı yapmanı öneririm. Bu ayarlardan sonra belki konforundan biraz kaybetmiş olabilirsin fakat ne zaman kaza yaparım korkusunu kafandan atmış olursun.

@enqinHLC
Bu çamurlugu yurtdışı sitelerde dahil nerede bulabilirim acaba biraz aradım ama bulamadım bir de sportive227 ye uygun mudur ?

@0burakkara0

Delta bisiklette bulunuyor. Ararken "topeak defender xc1 xc11" diye ararsan alışveriş yaptığın sitelerde varsa arama sonuçlarında görülecektir.

(link)

Yurt dışı:
(link)

@enqinHLC
Teşekkürler biraz pahalıymış bu ya

Geri