Scudo Sports

Kadroyu boyamasam da elektrik bandıyla sarsam

berberci

Daimi Üye
Tepki
725
Bisikletimin rengini değiştirmek istiyorum ama sprey boyayla iyi olmayacağını düşünüyorum. Kullanamıyorum zaten sprey boyayı. Daha profesyonel boya işlerine de girmek istemiyorum. Bisikletim zaten düşük bir model.

Onun yerine renkli elektrik bantlarıyla kafama göre bi şeyler yapsam çok apaçi işi durur mu acaba?

Scudo
@berberci Tercih tamamen size kalmış tabi ama mutlak öyle durur gibi.bant dahada zorlar ayrıca

• Beğen
Tepkiler: berberci
Çirkin durur, hiç yapmasan daha iyi ondan. Sprey boya ile güzel bir iş çıkartabilirsin uğraşırsan üzerinde.

Bence çok çirkin bir sonuç çıkar ortaya apaçiden öte olur. :) Birde birkaç kez sürüş sonrası bant yerleri kalkmaya başlar ve sürekli açıldıkça açılır ve yer yer yapış yapış olur :) bu konuda tecrübem var inan 5 yaşındaki oğlum ara sıra kendi kendine renkli elektrik bantları ile bisikletini süslüyor ben de tecrübe ediniyorum :)

• Beğen
Kaliteli bir sprey boya ve internetten kapabildiğin kadar teknik ile çok daha güzel sonuçlar çıkacaktır. 2 hafta sonra sağdan soldan dökülmeye, içe doğru kıvrılmaya başlar o bantlar.
Yağmur yağarken sürmeye kalksan süremezsin, bisiklet pislense temizleyemezsin. Yani tamamen gereksiz bir iş olur. Gidona bile yapmanı tavsiye etmem, bisiklete bant yapıştırmayı başlı başına yanlış buluyorum

Yapıştırmalı sticker bile önermiyorum, bir iş yapılıyorsa adam akıllı yapılmalı. Bisiklette gereksiz, sallanan - oynayan - sonradan dökülen, bir şeyler olan hiçbir şeyi istemiyorum ben.

• Beğen
bisikletin tüm parçalarını söküp i boş kadroya zımpara atıp , spreyle boyayacaksanız boyayın onun haricinde kesinlikle bulaşmayın.

• Beğen
Ben bantlamistim. Beyaz dumeni gozum kabul etmeyince siyah elektrik bandiyla sardim. Ama asla onermem. Ben dumeni degistirecegim icin gecici bir isti, siz boyayin bence. Kapali bir yerde hic bilmeyen biri bile cok guzel (yani acemiligine gore guzel :koptum:) sprey boya ile boyayabilir. Ben yapmistim eskiden, guzel olmustu.

• Beğen
Elektrik bantını tavsiye etmem bant sıcağı yedimi yapışkanı yumuşayarak kadroya yayılır sonrada kadrodan yapışkanı çıkarıcam diye cebelleşir durursun en iyisi kadroyu güzelce zımparalayıp kapalı ortamda boyayabilirsin elin yatkınsa acemiliğini bu bisiklet üzerinde atarsın.

• Beğen
Tepkiler: berberci ve ratm
Bant zamanla kuruyup dökülür ayrıca estetik olarak iyi durmaz en fazla 20 tl bir kutu sprey boya

Geri