Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kafa Feneri

mekonzA

Aktif Üye
Tepki
30
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Flaşör olarak kullanmak için (link) şu ürünü almayı düşünüyorum nasıldır kullanan varmı kask altında rahat olurmu

Scudo
@ebubekir sözbir

Kask konusunda fazla konuşulmamış burda sen kullanıyorsan nasıl rahat mı kaskla

@Atakan Y

Ben de daha almadım .Cuma gunü alıcam .Fıyatına gore bence ideal. :)

Fiyatına göre iyi tabi ama kaskla olmadıktan sonra bir anlamı yok

ben de arada bi duruma göre kafa lambası kullanıyorum. feneri kaska göre ayarlıyorum, sorun yaşamıyorum. ama tabi hem kask hem buff hem fener... yokuş çıkarken, alnınız terler ya... o zaman biraz sıkıntı oluyo tabi.. -- gerçi buff'I biraz daha kaydırsam da kafa lambasını onun üstüne gelecek şekilde taksam.. ** :D aklıma geliverdi işte, bi de böyle deniyim :) **

neyse, konuya döniyim... şehir içindeyken sonuçta düz yol, kenarda aydınlatmalar oluyo... bisiklete takılan fenerler idare ediyo da, şahsen arazide illaki kafa feneri derim.. çünkü baktığın yerin aydınlanması büyük lüks :)

yani kafa fenerini, yolu görmek amacıyla alıcaksanız, tavsiye ederim. ancak ben 70 lümen kullanıyorum. anca kurtarıyo. hatta zaman zaman daha çok aydınlatsa keşke dediğim de olmuştur... ama değiştirme ihtiyacı çok duymadım. -- sizin link'ini verdiğiniz üründe 30 lümen diyo... sanırım aydınlatma ve yolu görme açısından yetersiz kalır...

eğer sadece flaşör olarak ve fark edilmek için kullanacaksanız, bence kafa lambası rahatsız eder... yani boşu boşuna kafanızda taşımış olursunuz, o zaman da verdiği rahatsızlık az da olsa, katlanamazsınız bence :)

@CandanC

Kafada flaşör olarak kullanmak istemem bisikletteki flaşörler araç ışıklarından belli olmaması yani far seviyesi üstünde olduğundan daha erken fark edilir

ben bi kere fener arkaya gelecek şekilde takmıştım... yanıp sönsün araçlar görsün diye... bi daha da kullanmadım bu şekilde...
uzaylıya benzeyen, çift ampüllü çakarlar var ya, 5-6 tl ye satılıyo, mutlaka görmüşsünüzdür... iki tane onlardan takmıştım kaskın arkasına, hiç de çıkartmıyodum, hem pratik, hem iyi fark ediliyo hem de hafifti (-di li geçmiş kullandım, çünkü yeni kask aldım, arkada kendi ışığı var, bi süre orjinal haliyle kullanmayı düşünüyorum, sonra yine takıcam ama çakarlarımı :) )

ama siz bilirsiniz... rahatsız olmam diyorsanız, kullanılır tabi, niye kullanılmasın... isterseniz bi deneyin, sonuçta bim'den 7 tl'ye alabilicekmişsiniz... neye vermiyoruz ki o kadar para :)

Haklısınız cuma günü gidiyim bime bir tane ilayım en iyisi denemek

@Atakan Y
BİM'den değilde A101'den almıştım muhtemelen aynı üründür. Bende kaskta flaşör olarak kullanıyorum gayet işe yarıyor. Aydınlatma konusunda bilgi veremeyeceğim çünkü hep şehir içinde kullandım ancak baya bir mesafedeki tabelalardan yansıma yapıyor. Fiyatına göre alınabilecek bir ürün bence.

Bende kullanıyorum ama çok tehlikeli!.. Uzun yola gece çıktığım zamanlarda kafama takarsam eğer hele birde hava çok sıcaksa bütün börtü böcek ve her tür mahlukat suratıma çarpıyor. Ben onları değil ama onların bendeki ışığı görebildikleri kesin.. :)

Geri