Scudo Sports

Kafamdaki deli sorulardan bir tanesi.

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar :) Yahu şu para denen şey hiç icat edilmeseydi dünyamız nasıl bir yer olurdu? Adaleti getirirmiydi paranın olmayışı ? :) . Herkes kendi fikrini yazabilir mi ?

Scudo
Hayir. Siz hic cebinizdeki paranin durduk yere size zarar verdigini, falan gordunuz mu?

Para dediginiz mal veya hizmet alisverislerinde takas yapmayalim diye icat edilmis esdeger bir kagit parcasi.

Sizin sikintili oldugunuz asil sey insanlarin iflah olmaz hirslari. O da insanlik kadar eski, olmasaydi diyemiyoruz o yuzden.

Adaletle para arasında bir bağlantı yoktur, para malın simgesidir, paranın dünya dengesini ve kişinin dengesini bozması faizin parayla ilişkili olmasındandır, faiz ilk başında önemsiz gibi görükebilir ancak faizi dünya çapında düşünüp incelediğimiz zaman fakirin daha fakir zenginin daha zengin olduğunu görürüz...

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Faizin olmadigi her yerde adalet ve baris fiskiriyor o yuzden...

• Beğen
Tepkiler: UtkuSener
Paranın olduğu yerde adalet olamaz. Parası olana her zaman her kapı açıktır. Parası olmayan insan hep en düşük sınıf kıyafet giyer, kötü yemek yer. İşte adalet olmaz. Şuan bile Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor. Para adalet getirdiği için mi?

Şimdi 10 000 liralık bisiklet kullananlar arabasını felan mı versin? Bunun gibi çok örnek olur. Bir şeyden vazgeçip başka bir şey almak saçma olur.

@Yunus Emree

Bundan bahsetmiyorum ki :D

Paranın olduğu yerde adalet veya eşitlik kesinlikle yoktur.

Para olmasa sana bir koyun verip bir sene sonra yavrularıyla birlikte geri alan insanlar çıkardı ortaya.

Ah Çocuklar, asıl ben size bir soru sorayım o zaman;

Dünya ya insan lazım mıydı, insan olmasa dünya daha güzel mi olurdu yoksa daha mı kötü

Biz insanlar bu gezegenin kanseri miyiz, sonunda bu cennete yakın güzellikteki gezegeni tüketip kendimize yeni bir kurban mı arayacağız ?

Arkadaslar para oyle cok eski birsey gibi konusuyorsunuz.

Insanlik tarihi M.O. 50.000'e kadar gidiyor. Paranin Lidyalilar tarafindan ilk kullanimi ise M.O.700'ler. Aradaki 49.300 senede dunya adaletli bir yer miydi?

Yahu Habil ve Kabil ile baslar bu hikaye, Kabil Tanri kendisininkini (hasat) degil de kardesi Habil'in sunagini (koyun) begendi diye kiskanip Habil'i oldurur. E hani adalet? Adalet yok. Koyun var.

Para nerde? Araba nerde? Para nerde?

@ihsan onur şener
Para olmasaydı adaleti yerine getirecek başka şeyler olurdu, adaletle paranın uzaktan yakından alakası yokmuş gibi görünse de var olduğunu kimse inkar edemez.
E bu şekilde de neye göre kime göre adalet denir heralde.

Adaleti para sağlamaz insanların toplumun karakteri sağlar bana göre. İnsanların için de her zaman güçlü olma isteği oldukça istediğini parayla veya başka bir şeyle gerçekleştirebilir. Eskiden para yoktu neyle gerçekleştiriyordu peki isteğini. Kabil'in Habil'i kıskanıp onu öldürmesi gibi bunca savaşlar yapıldı. Hepsi güç için daha güçlü olmak için. Para olsun olmasın bu durum böyle. Para sadece buna aracı olabilir bu devirde

Paranın iyi ya da kötü olduğunu düşünmüyorum.Bir illüzyon nasıl iyi ya da kötü olabilir? .

Maddi yönden eşitlik olsada , diğer yönlerin eşit olma olasılığı yoktur.Yani eşit bir dünya hayali kurmayı bırakıp gerçeklere dönün baylar bayanlar.

komşusunu bile kıskanmayacak, eşit bir toplum yaratmaya çalıştık.
ama her zaman kıskanacak birşey vardır.
bir gülüş...
bir arkadaş...
sahip olmadığın ve sahip olmak istediğin.
bu dünyada, sovyetlerde bile her zaman zengin ve fakir olacak... Komiser Danilov abimiz açıklamış.

Peygamber Efendimiz sav zamanin da zengin bir ailesi olan kadın hırsızlık yapar ve yakalanir. Bu kadin icin gerekli cezanın uygulanması kararı alınır. Bazı Sahabeler bu kadına cezanın uygulanalmamasi için peygamber Efendimiz sav e aracı olmaya kalkar. Resulullah sav hiç hiddetlenmedigi kadar hiddetlenir. Sahabeleri uyarır. Size yasak kılınan şeyler fakire değil bütün insanlara yasaklanmıştır. Sizde sizden önceki kavimlere mi benzemeyen calisiyorsunuz der. Onların zenginlerine ve guclulerine yasaklar uygulanmaz zayıf ve fakir olanlarına uygulanır di ve bu o kavimler in helak sebebiydi diye buyuruyor.

Ben olaya bu gözle bakıyorum. Adalet Terazisizinin yakıtı vicdan değilde para veya maddi şeylerse problem var demektir. Eğer adalet terazisi vicdan ile çalışıyorsa o zaman problem yoktur. Bu da bana Ütopya olarak geliyor.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
dün arabamı yıkatırken bekliyordum,son model jip yanıma yanaştı ve adres sordu tarif ettim ve aşağılayıcı şekilde bakıp gitti,giyimim kuşamım ve resmi bir konuşma tarzım vardır ,anlam veremedim ,parası olan kendini yaratıcı sanıyor.allah yolumuzcan çıkartmasın.

Geri