Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kafayı yiyeceğim

Kerem Özbayrak

Forum Bağımlısı
Tepki
2.579
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar merhaba, 1 saat önce 02129453582 numaralı telefondan arandım. Arayan kişi alışveriş yaptığım bir firmanın yaklaşan doğum günüm için hediye paketi gönderdiğini belirtti. Adresimi istediler. Adresimi tam söylerken hangi firma gönderdi, pakette ne var ve size adres bildirmediler mi diye sordum. Bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Konuşan kişi adres vermek istemezseniz belirteceğiniz ptt şubesine paketinizi gönderebiliriz buradan da alabilirsiniz deyince adresimi verdim. Paket elime ulaşmadan tekrardan bilgilendirileceğimi söylediler ve doğum günümü kutlayıp kapattılar. Sonrasında içime dert oldu numarayı geri aradım ama açan olmadı veya geri aramaya kapalı bir hattı.

Şu an yaptığım şey çok anlamsız geliyor. Merak ettiğim telefonda tanımadığım kötü niyetli birine sadece Adres bilgimi vermiş olmam başıma ne tür belalar açabilir?? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Scudo
Yüzde 90 ihtimalle durum şu. Bu şahıslar bir şekilde telefon numaranızı buluyor. sizden adres isteyip gerekirse ptt şubeye teslim şekilde hediye göndereceklerini vaat ediyorlar. Gidince memur sizden 100 tl 150 tl 50 tl gibi değişen meblağlarda bir ücret talep ediyor. Bir kısım paketi merakından alıyor. İçinden genellikle ufak çin malı saat vs. çıkıyor.Siz paketi kendi rızanızla aldığınız için yasaya uygun oluyor. Adresinizi vermenizin bir zarar çıkaracağını düşünmüyorum. Gelen paketi Almayın.

kargoyu teslim almayın geri iade etsinler aksi taktirde sizden karşı ödeme kapsamında para alacaklar sonra kutuyu açtığınızda içinden muhtemelen 3-5 liralık eşyalar çıkacak. dolandırıcılar genelde ptt yolu ile gönderim yapıyorlar. ptt de parayı almadan kutuyu açmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@mtmecax @Emrah Özşahin Çok teşekkürler. Yorumlarınızı okuyunca olay kafamda şekillendi. İnternette buna benzer durumlarla ilgili epey yorum okudum aynen sizlerin söyledikleri yazıyor. Eşimi de uyardım kapıya gelen herhangi bir kargoyu asla kabul etme diye.

Kerem bey,

Ptt personeliyim. Bu durum için her zaman ki uydurmasyon işler diyebilirim.

Hakikaten kargonuzu size en yakın Ptt'ye gönderirler. Size mesaj gelir. Bir hışımla Ptt iş yerine gidersiniz ve içini görerek gönderiyi almak istediğinizi söylersiniz. Memur mümkünatı yok içini açtıramaz. (Zaten bu tür paketler kontrollü teslim olarak hiçbir zaman gönderilmez ki foya ortaya çıkmasın) Memurun önce para sonra emanet isteği karşısında acaba ne yapsam dedikten sonra "neyse ya en kötü ne olabilir ki" deyip ödemeyi yapıp kargoyu aldıysanız geçmiş ola..

Oldu da gitmediniz, kargonun da bekleme müddeti doldu ve göndericiye iade edilme işlemi yapıldıktan bir müddet sonra(muhtemelen 1 gün sonra) cep telefonunuza bir mesaj gelecektir. "Kargoyu almadınız cezai işlem uygulanacaktır" hedehüdolarına itibar etmeyiniz ve gidip bu güzel hareketinizden dolayı kendinize serin bir içecek ısmarlayınız.

@Ahmet SARI İçim biraz daha rahatladı. Keşke ev adresimi vermek yerine ptt şubesi belirtseydim. Umarım ben evdeyken muhatap olurum bu kargoyu getiren kişiyle

Getiren kişi içeriyi bilmez, gönderiyi yapanla herhangi bir ortaklığı yok.

Olur da karşılaşırsanız kabul etmediğinizi söylersiniz, notunu gönderinin üzerine yazar ve paşa paşa en yakın Ptt'ye bırakır, onlarda gereğini yapar.

Ne olduğu belirli olmayan bir gönderi için 1000 liraya çalışan adamların kalbini kırmayın. Yeter ki bu tip gönderilere itibar etmeyin.

İşin korkunç bir tarafı da şudur. "Kargon geldi koş git al" diye telefon açıpta evden dışarı çıkmalarını sağlayıp evi götürenler var haberiniz olsun:krnz:

@Ahmet SARI Hocam çok teşekkürler. Konuyu aydınlatmanız iyi oldu. İnternet yorumları arasında paketten 5 tl;'lik parfüm, kalem defter vs dışında bir de paketinden "hıyar" çıkanlar var. Güleyim mi küfür mü edeyim bilemedim. Şimdi merakla bu kişilerin telefonunu bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
sakın alma dolandırıcıya denk gelmişsin.! Gelen paketi almayacağını söylersin istemiyorum dersin. hiç birşeye de imza atma.. Aynı şey patronumun başına geldi..

• Beğen
Peki bu durumda paketi gonderenin eline ne geçiyor? Pek anlamadım o kısmını

@Kerem Özbayrak Öncelikle geçmiş olsun, bir ara babamın başı yoğunken aramış bu insanlar babamında dalgınlığına gelip vermiş başından savmış hemen, birkaç gün içinde babama ulaşıldı kargo vs. gelin alın gibisinden 275 TL karşılığı ancak verebileceklerini bildirmişler, babam'da boşverip arkasına bile bakmadan gitmiş, hiçbir sıkıntı da olmadı. PTT görevlisi abimizin de dediği gibi PTT bir aracı hem çalışanların kalbini kırmamak olayı doğru düzgün idrak etmek de önemli böyle hususlarda.
@StratoMaster Alıcı ödeme, alıcıdan kapıda ödeme gibi düşünün. Yanlış bilmiyorsam para ptt aracılığıyla dönderek kişiye gidiyor. Hediye dediğin ücretsiz olur :)

sizi doğum gününüze kadar bulan zaten adresinizi de her türlü bulur. o yüzden adres belirtmenizde problem yok bence.

Tekrarda çok teşekkürler zaman ayırdığnız için. Bizlerin sabah akşam çalışıp evimize hakedilmiş ekmek götürme kaygısıyla "yarın" korkulu hayatımızı yaşamaya çalışırken bunların bu denli organize bir şekilde cebimizdeki hakedilmiş paraya göz dikmesi tahammül edilemez. Yargı, yasa, kanun yaptırım konularına hiç girmeyeceğim çünkü bu adamlar bu dallardaki açıklara göre tezgahlarını kurup hırsızlık yapıyorlar.

@Kerem Özbayrak Üstad hiç korkma klasik bir dolandırıcılık oyunu :) Bu arada doğum günü vs vs bilgiler genelde liste olarak satılıyo...Satanlarda genellikle mağazaların kasiyerleri vs olabiliyor...Böyle bir şirkette çalışan bir arkadaşım vardı bir ara, Alsancak Mango da çalışan kasiyer bir kızdan tüm bilgileri para karşılığı gizlicd alıyordu...Muhtemelen bu ya da buna benzer hikayeyle almışlardır bilgilerinizi...Beni de sürekli ordan burdan arıyolar genelde aramasınlar bi daha diye afrikada mango işine girdiğimi hasadın bu sene çok iyi olduğunu zimbabweye yerleşeceğimi söylüyorum bir daha rahatsız etmiyorlar ;)

212 216. 850. Ve 444 ile başlayan hiç bir telefona cevap vermiyorum bende ve gelen her numarayı engelliyorum.

• Beğen
@scitakoglu Hocam 850, 444 neyse ama istanbul avr ve anadolu yakası kodları olan 212 ve 216 için kimi zaman mecbur açıyoruz telefonu. Sonuç olarak bilinmeyen her numarayı şüphe içinde açmak ve benim düştüğüm duruma düşmeden telefonu kapatmak gerekiyor belkide.

@Kerem Özbayrak Bana da benzer şekilde arama değil de mesaj gelmişti . 1000-2000 liralık hediye paketi kazandın şu no ara diye :D
Aradım safça istiyorum paketimi dedim adres değil de bir ilçenin şubesini vererek oraya gönderin gider alırım dedim. Mesaj geldi kargo geldi vs gidip almadım alamazdım da zaten uzaktım oraya :p Sonra ordan aradılar dedim caydım almıyorum :islik: Tabi bişey diyemedi kapattı. Amacım insanları dolandırarak zarar verenlere ufakta olsa bir zarar verebilmekti :tskler:

• Beğen
@1dost tellows-tr diye bir sitede benzer bir yorum okudum. Siz miydiniz o kişi? Hatta sanırım aynı kullanıcı adı ile?

Geri