Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kağıt bardakta içmeyin!

Aytaç DİREK

Forum Demirbaşı
Tepki
1.691
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kahveyle ilgili en çok göz ardı edilen husus; kahvenin sunulduğu kâğıt bardakların aslında kağıt olmamasıdır. Kâğıda su dökerseniz, içindeki sıvı dışarı sızar. Ama bu bardaklar sızdırmaz. Çünkü iç yüzeyleri hormon sorunlarına ve kansere yol açan; BPA, polistiren, melamin, mum gibi film tabakalarla kaplıdır. Sıcak sıvılarla temas edince çözünüp içtiğiniz sıvıya geçer. Bir lokantada yemeğinizin ya da şarabınızın plastikte sunulmasını nasıl hoş karşılamıyorsanız kahvenizin böyle bir aşağılayıcı sunumunu da kabul etmeyin lütfen.

Scudo
bir açıklama,bir kaynak var mı? kendim okumak istiyorum

turlarda cam bardak taşımak lazım aslında.o kadar da ağır olmaz.Her şeyi keyfince yaşamak için azıcık zahmet :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dışı kağıt olabilir ama içi bildiğin şeffaf naylon , bunu hiç düşünmemiştim

@Desert Fox
Konuyu "kahve kültürü" konusunun altında açacağıma "diğer hobileriniz" başlığında açtım yanlışlıkla. Bu forumda gönderiyi sil seçeneğide yok maalesef:(

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ulsbyrm üniversite kantininde günde 1-2 kere çay kahve içiyoruz hiç zararlı olacagını düşünmemiştim dışı kağıt olunca masum gelmişti bana

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Genellikle mocha tarzı toz içecekler falan koyup içiyordum önceden şayet onun yerine içtiğim yere büyük bardak getirdim onunla mutlak hep içiyorum iyiki bırakmışım diyorum. Porselenler sonuçta çin malı neyden yapıldıkları belli mi olur :) Cam bardak gibisi yok :D Bisikletteyken bile yanımda cam şişe taşırdım şayet kırılıp çelik matara aldım tabi :D Plastik sanayisine lanet petrolede lanet diyorum giyside ve suluklarda

@Desert Fox her türlü kağıt plastik hepsi zararlı.cam kullanmak lazım.ya da ağaçtan kendin oy en güzeli :)

hatta o plastik sulukları kullanıyor ya bisikletçiler.O plastikler yz sıcağında ısınıyor.Direkt kanserojen.sakın içmeyin.çelik hazneli termos kullanın.

Starbucks vb kahve dükkanlarına gitmeyin demek istiyorsunuz yani, zor be abi...

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
@Çetin ŞAHİNÖZ gitmeyin tabii.her sokakta kahvehaneler var.bazıları gerçekten süper kahve yapıyor.Oturun taburenize alın kahvenizi fincanda.ooooohh.hem esnaf kazansın.alın verfin ekonomiye can verin.gidip patronları zengin etmenin anlamı yok.2 liralık kahveye 12 lira vermeyin.

Kanserojen olmayan herhangi bir şey söyler misiniz?
Yediğimiz içtiğimiz herşey doğal sanki karton bardağa kaldık...
Sıra ona gelene kadar neler var...
Karton bardak hiç değilse hijyenik kullan at...
Gittiğiniz sokak kahvehanesi o bardakları yıkıyor mu sanıyorsunuz?

(link)

gelin bergamaya ben size şu kahvede bir çay ısmarlayayım ya da kahve.bir daha sıtarbaksa falan gitmezsiniz.

@a.f.k. o da doğru.ama hiç dikkat etmeyecek miyiz herşey kanserojen diye.

@a.f.k. Düzgün yıkanmamış mikroplu cam bardağı kanserojen madde içeren kağıt! bardağa tercih ederim, birisindeki mikrop diğerindeki kanserojen kimyasal. Ona gelene kadar mantığını da hangi konu olursa olsun benimseyemedim, bir yerden başlamak lazım sonuçta. Tamamen doğal beslenemiyoruz diye komple salmamak lazım :)

Konu ile çok alakalı değil ama ben de çayı cam bardakta kahveyi de porselen bardakta seviyorum, başka bardakta olunca ikisininde tadı değişiyor gibi geliyor bana.

Dostlar hepiniz doğru söylüyorsunuz ama bence burada mesela zaten sürüm talep ve arz. O güzel tertemiz kahvehanelerin sayısı maalesef İzmir de bile yeterli değil. Bir de en önemlisi yediği içtiği şeyin ne olduğundan çok nerede hangi sosyal ortamda olduğunun önemli olduğu beynine işlenmiş masum gençlik. Bu tanıma uyan genç sayısına o güzel kahvehaneler nasıl yetişsin. Sadece kahve de değil hamburgercileri biliyorsunuz. geçen izlediğim The Founder filminde en büyük bir tanesinin daha en başlarda bile kaliteden nasıl ödün vererek çığ gibi büyüdüğünü anlatıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
Konu dışında bir çok şey konuşulmuş, üstüne kaynak yok. Arkadaşlar internettesiniz ya, allah aşkına aforizma yapacağınıza aramaya inanın. Bir bakın olay neymiş.

Acik alan egitimlerim cok olur..bu kagit bardak ile cok cay iciyoruz, cayi doldurup icince cayda acayip bir tat olusuyor..buna anlam veremiyordum. kagit nasil olurda bukadar kotu tat biraktirir diye..cayim bitince bardak israf olmasin nede olsa egitime devam diye icindeki cayi silkeler bardagi cebine koyuyorum. daha sonraki aldigim caylarda ilk aldigim igrenc tat agzima gelmiyor mesela..bardaga mesrubati ilk siz dolduruyorsaniz ilk once sicak suyu doldurun 10 15 saniye karistirin bekletin..epeyce bir zararli maddeyi uzaklastirmis olursunuz..en iyisi cam gerisi heyecan.

kahveciye çelik termosumla gidip doldur dediğimde ise tuhaf bir bakış oluyor.

"hatta orta boy filtre kahve istiyorum" dediğimde, sanki başka bir dil kullanıyormuşum gibi beni düzeltiyorlar hastasıyım. Pardon grande mi small mı ? içine bilmemne şurubu katalım mı? yok kardeşim ben sadece kahve istiyorum yahu.

en iyisi 3 kuruşluk kahveyi bunlardan almak yerine evde yapmak.

Ben kaliteli bir termos alıp bahsettiğiniz yöntemi uygulamayı düşünüyorum.

Geri