taner07
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.255
- İsim
- Taner Yılmaz
- Bisiklet
- b'Twin
Özellikle son zamanlarda tırmanış performansımı geliştirmek için daha uzun ve daha sert eğimli tırmanışlara çıkmaya başladım ve dikkatimi çeken ilk şey; ilk ağrıyan yerimin kalçalarım olduğunu farketmemdi. Belli bir araştırma yaptıktan sonra, bu bölgenin aslında düşünüldüğünden çok daha önemli olduğu ve performansı önemli derecede etkilediğini öğrendim. Bu bölgelerin çok oturan ve hareketsiz bir yaşam süren benim gibi insanlarda belli bir süre sonra görevini tam olarak yerine getiremediği ve tekrar güçlenmesi için belirli antrenmanlar gerektiğini okudum. En çok önerilen hareketler; üzerine yük alıp, oturup kalkarak yapılan pozisyon, bunu hem çift hem de tek ayak üzerinde yapılabileceği söylenmiş. Ayrıca aynı şekilde yük ile birlikte yüksek bir bölgeye inip çıkarak da verim alabileceği söyleniyor.
Benim öğrenmek istediğim şey ise şu; bana bu hareketleri kaç tekrar ve günde kaç kere yapabileceğimi önerebilecek, yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? 2 günde bir 50-60 km'lik turlara çıkarım, onun dışında akşama kadar evde oturuyorum. Boyum 1.65, kilom 50-51 civarı. Ayrıca şunu da söyleyeyim spor salonuna gitmeyi düşünmüyorum, evimde yapabileceğim başka antrenmanlarınız var ise önerilere açığım, teşekkürler
Benim öğrenmek istediğim şey ise şu; bana bu hareketleri kaç tekrar ve günde kaç kere yapabileceğimi önerebilecek, yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? 2 günde bir 50-60 km'lik turlara çıkarım, onun dışında akşama kadar evde oturuyorum. Boyum 1.65, kilom 50-51 civarı. Ayrıca şunu da söyleyeyim spor salonuna gitmeyi düşünmüyorum, evimde yapabileceğim başka antrenmanlarınız var ise önerilere açığım, teşekkürler