Scudo Sports

Kaldatosal materyalizme izdüşümsel bakış

@Kudret Kurtcebe
Abi senin gbi bir "Kent Ozan'ı" dizelerimi begenmiş seref duydum

Scudo
@mariokaldato

gerçek şu ki,yazdığım şarkı sözleri amatörce ve yer yer klişe,örnek,

aptal kutusu (tv)
benlik çalan
boyalı basın
kalem tüccarları,(köşe yazarları )

şiir yazmak oldukça güç ,
bir yetenek

Savunma metni

annem eski yüzüyle – muhtemelen 80’li yıllarda konserve yaptığı -

kırışıkların elindeki mürekkebe dökülemediği sesiyle o hapları içmem gerektiğini anlatıyor uzun uzun,

söylediği ince bağırsaklı yalanlara kendi de inanmıyor. bildiğimi biliyor…

tahin ve pekmez
tekerlekli sandalyelere mahkum bitkilerin
hayvanlarla konuşamadığı yüzyıl.

göz kapaklarıma iki grup hakim

ki kan dökülecekse
içime akmalı yüzümden süzülerek;

ve aşk tek ayak üstünde,
dövmeli kalbime ihanet ettiği o yerde.

on üç yaşıma kadar kendimi
kuşlara gönderilmiş bir peygamber zannediyordum.

keşke uçmama izin vermeseydin anne!

ve uyanmam için
nikotin ve elemin,
ceplerimdeki deliklerin
üst geçitlerin ve uçurtmaların
dışında bir neden olsaydı.

kendime saplanan bıçaktım;
intihar etmem için
karşımda sevimli bir azrail duruyordu.
;
biliyorum

kimse ziyaretime gelmeyecek.
sidik torbamdaki aşk acısı bitmek üzere..

genlerimi bütün güzel kadınlara bağışlayacağım

bkz. kainat sonsuzdur ve tümevarım

yine de
dünyanın şımarık bir
o""ospu çocuğu olduğunu ispat etmeden bütün duyularımı kapatamam

çocukların bile iki kurşunu vardır

R. Cumhur çakın 2004 pendik

@mariokaldato

ilham verdin dostum,
3 'üncü albüm için kağıt kalemi ele alıp şarkı sözleri yazmam gerekecek,kapanma vakti ....

@Kudret Kurtcebe
Harika olur abi ilham onemli sey

'Evren maddelerden oluşuyorsa bende Kenan Evren'im "

gene düşündürdün beni
,son araştırmalar,evrenin yüzde 5 'ini galaksiler ,yüzde 25 'ini karanlık madde ve yüzde 70 'ini karanlık enerji oluşturuyor,,karanlık enerji ile karanlık maddeden galaksilerin var olduğu söylenmekte,
einstein düşüncesine göre bizim evrenin dışında başka evrenlerin var olduğu, bu nasıl bir güç,,,,,,
bing bang kuramı,büyük patlama milyarlarca ısı,sonra evrenin 3 milyon dereceye inmesi ve soğumanın devam etmesi,akıl sınırlarını zorluyorum ,

aşağıda
kartal nebulası,6500 ışık yılı ötede,gaz ve tozdan meydana gelen,3 adet dev sütun görünmekte,
soldaki sütun yaklaşık 4 ışık yılı boyunda ,kartal nebulası bize yıldızların başlangıç aşamasını göstermekte.

(1 ışık yılı 10 trilyar km )

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q82/p206x206/13516548_1204658729566699_9088945847886609217_n.jpg?oh=f74be47e5f5952ea6222ca56c7edb9ab&oe=58982E05

hubble teleskobundan...

Matrak bişiler okuyacam diye başlamıştım. Harika bir yazı olmuş. Karbon bisiklet kısmına katılmasam da genel itibariyle çağımızın hastalığı eşya bağımlılığı. Aslında boşaltılmış hayatlarımızda mutluluğu parayla satın alma peşindeyiz. Tekrardan dostum Karbon olayını buna katmıyorum. Karbon abi bu, boru değil.. o açıdan şeyettiydim.

@Kerem Özbayrak

:D karbona karşi degilim lan yok oyle bi sey? , hem kast ettigimi sende anladin simdi ayak yapma hehehe :) Maddenin atom elementlleri farkli olabilir , muhim olan yaşanmisliklar ve guzel hatiralar katmak ve kiymet bilmek. Unlu ozan, hyper star ajdar anik ustadin dedigi gibi "_ hidrojeniyle, ametaliyle, sifonyaki ile ( boyle bi atom mu vardi lan :D ) karbonuyla ahaahahaha :D

@Kudret Kurtcebe
Abi o karanlik enerji meseleleri tamamaen Yaradan Rabbini inkar etme maksatli harbiden inan buna , butun bu alemleri bir gücün "Alemlerin Rabbi' Allah Teala' nin yarattigini adı gbi biliyorlar ama inat ve ego iste malesef hep var olacak bu pis nefs. Bilime karşı degilim yanlis anlasilmasin. Ama bilim hep Yaradanin ilminin cok cok gerisinde kalacak ve oyle devam edecek...Gayb kavramida kocaman bir sir

@Yusuf_AZE
Mutlu oldum begenmene abicim . DUYGU lar insana ait ve paylasinca anlami oluyor sevgili dostum :)

@Mümtaz Öztürk
Sagolasin abicim okuman muhtesem benm icin

Okudum okudum ve birden bire çok önemli bişey keşfettim. Ve bu keşfimi söylemem gerekliydi, işin özeti tek kelimeydi. Aslında sadece şunu yazmalıydım; HAAA?

Espri bi yana yine döktürmüşsün, yalnız çok değişik bir üslubun var, konuyu kaybetmeden istediğin herşeye saydırabiliyorsun:) Okumak gerçekten keyifli oluyor herkes yazamaz böyle şeyler. Ne diyeyim, bize lazımsın abi kal sağlıcakla :)

@FERDİ İKİZ
:D Biz cocukken cok guzel top saydirirdi futbolcu Pele
Ama büyüdük, palazlandık, paralandik
Yinede mutlu etmedi
250 dolarlik brooks marka sele

Ne cevherler varmış tek kelime tek cümle ile insanı hayal alemine daldıran...
Helal olsun hpş olsun.
Vesselam

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlığı gördüm bu bizim adamdır dedim.
Hakkaten Adamsın.:harika:

@Hasan Ç.
:D ov yeah tenkss brooo
Its bitıfıl :D

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
@erty

İyi de kardeşim bu yazının tamamını göndermemişsi n

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@atasoy
Hehehe eyvallah abi

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@mariokaldato

Evet. bu duygulari her kes (eger insanliktan cikmamissa) hisseder. ama cok az insan bunlari senin gibi ifade edebilir.

Her seyi paylasman dilegi ile eline kalemine saglik.

Okula yeni başladığımda yani daha altı yaşındayken yani artık korkmadan tek başıma çarşıya gidebilecek kadar büyümüşken çarşının en büyük camisinin hemen yan tarafındaki saatçinin vitrininde gördüğüm an vurulduğum fiyatını ilk sorduğum 34 marklık alet... Alamayacağını bildiğim için babama çalışmak istediğimi söylemek... Aldığı paket falım sakızını okuldan sonra sokak sokak satmak ve her akşam getirdiğim parayı babama verip sonraki akşam 1 mark yapılmış olarak getirilmesi (büyüyünce öğrendim ki hiçte 1 mark etmezmiş akşam babama verdiğim para) ve o bir markın en gizli yerlerde saklanması... tam 34 gün boyunca her gün o vitrinin önünden geçilmesi... Belki on defa o büyük günün rüyalara girmesi... 35. Gün elimde sıkı sıkıya tuttuğum 34 mark elim cebimde babamın yarım adım gerisinde bulutlarda yürürcesine gururla gidilen ev ile çarşı arasındaki o bitmeyen yol... Ve vitrinden o aletin indirilmesi, paketlenip eve koşar adımlarla gidilmesi...
O alet şu an simit ayran parasına alınabilecek bir Tetris ve hala hayatımdaki en değerli alet...

@mariokaldato
Şiir muhteşem...

Geri