Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaldırımdan bisiklet sürmek

bisiklet yayalar için de, motorlu taşıtlar için de yok sayılan, ne yerde ne de gökte, arada biryerde gitmesi gereken bir nev-i araf aracı. kaldırımların otopark olduğu bir ankarada yaya olarak sokak veya caddede yürüyen bir yaya olarak, bisikletli olarak adeta cambazlık yapıyorum. kaldırım yayalar için o nedenle orada bisiklet sürmek yasak. tünelde de sağda kaçabileceğiniz banket gibi bir yarım metrelik yeriniz olmayacaksa tünel de tehlikeli. uçan dron tarzı bisikletler olsa da havadan şöyle 3 metre yukardan gidip gelebilsek :)

Scudo
@mehmetlevent Ne güzel anlatmışsınız .:kptmya: Trafik olmayan gezi amaçlı gittiğimiz yerlerde durum nedir acaba? Mesela Mogan gölü içerisinde bi araç yolu var bir de yayaların yürüdüğü göle yakın olan bir yol var. Bisikletler orada da araç yolundan gitmek zorunda mıdır?

Ben de tünel geçişinde muzdaribim kaldırım veya asfalt konusunda. bu konuda bimere bisikletlerin tünel geçişleri için bir projeniz var mı, veya mevcut kaldırımları bisiklete uyguna hale getirebilir misiniz diye yazdım
resim için kusura bakmayın. Gelen cevaba kızdım kağıdı yırtıp atmak istedim son bir hamleyle ne olur olmaz resmini çektim.
gelen cevap şu şekildeydi.
bisikletler taşıt yönünün en sağını kullanır diyor.

Ama ben hala tünellerde yine asfaltta gidemiyorum.

Dosyalar

• 20160531_113903.jpg
    20160531_113903.jpg
    33,9 KB · Okunma: 32
Evet kaldırımda gitmek pek eğlenceli sayılmaz, yayaları rahatsız ediyor olabilirim, kendi hızımı kesip kesip aldığım hazzı yerle yeksan ediyor olabilirim, ama kimse beni sağ şeridi ortalamaya ikna edemez. Çoğu zaman kaldırıma o kadar yaklaşmak zorunda kalıyorumki pedalı bile tam tur çeviremiyorum, yarım yarım gitmeye çalışıyorum. Bugün konya yolunda bir petrolun çıkışından geçerken orda parketmekte olan bi araç kornaya bir anda uzuuun uzun bastı, dengemi kaybediyordum, bi oraya bakıyorum bi buraya hiçbirşey yok doğal olarak korktum çok şükür Allah korudu falan derken birde baktım 2 tane dallama aracın ön koltuğunda gülüyorlar. Ve bu şakayı otoban kenarında giden bir bisikletliye yapıyorlar. Bunu yapan vicdansızlar hiç çekinmeden yoldayken bir karış ötenizden yüksek hızlarla geçebiliyorlar. Kaldırımdan giderken yavaşlarım sık sık dururum yayalara yol veririm ama o kaldırımdada giderim kimse kusura bakmasın. Yazıktır bizde can taşıyoruz ya

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Kaldırımdan gitmek benim için yerin dibine girmek gibi çok çekingen bir konu

bence kaldırım kullanmak etik değil mümkün oldukça yaya olduğumuz zamanlarda araçlar tarafından rahatsız edildiğimiz anları hatırlıyıp kendinize yapılmamasını istediğinizi başkasına yapmamak

@cool_recep Yazılı çizili olanın önemi yok. Kimsin nesin maddi durumun ve aynı şekilde karşındaki kişinin durumu belirleyici. Yasak olsun olmasın, işin bu kısmı teferruat.

Ben hep kaldırımlardan giderim ve şu ana kadar hiç birşey olmadı. Hatta kaldırımlar bana bisikletimi engelli arazilerde test etmek için bir test parkuru olur bana.:):D:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Geri