Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalp çarpıntısı + Göz kararması

Bisiklet e yeni başladım sayılır, haftada 3 kez hobi amaçlı ortalama 4 er km sürüyorum. Suluk daha takmafığımdan sürerken içemiyorum. Rotamın nerdeyse yarısı da yokuş. Bugün benim de nabzım aşırı atmaya başladı. Zorlamadığımı düşünüyorum. Hava aşırı nemli ve su içmememin etkisi var mı bilmiyorum. Neden olur bu, nasıl önlem alınabilir? Suyu kaç km de bir içmeliyim mesela. Biraz ipucu verir misiniz
Başım döndü zor toparladım

Scudo
Bisiklet e yeni başladım sayılır, haftada 3 kez hobi amaçlı ortalama 4 er km sürüyorum. Suluk daha takmafığımdan sürerken içemiyorum. Rotamın nerdeyse yarısı da yokuş. Bugün benim de nabzım aşırı atmaya başladı. Zorlamadığımı düşünüyorum. Hava aşırı nemli ve su içmememin etkisi var mı bilmiyorum. Neden olur bu, nasıl önlem alınabilir? Suyu kaç km de bir içmeliyim mesela. Biraz ipucu verir misiniz

Sorunuzun cevabını kendinizde yazmışsınız...

• Beğen
Tepkiler: Histogram

Ne kadar su içeceğinizi koşulları bilmeden tam olarak söylemek çok zor, fakat 4 kmlik bir sürüşün su içmeyi gerektirmemesi lazım.

Sizi etkileyen dediğiniz gibi havanın çok sıcak ve nemli olması, yokuş çıkmanın azalltığı hızınıza bağlı olarak azalan rüzgarın serinletme etkisi. Çok fazla rahatsız oluyorsanız bence risk almayın, ya da bir doktora danışın. Onun dışında, tecrübe ettiğim kadarıyla, suyu özellikle ense tarafına dökmek serinleme konusunda oldukça faydalı

Ek olarak, su miktarını tespit etmek için şu testi yapabilirsiniz: Sürüşe çıkmadan önce kıyafetsiz bir şekilde tartılın, döndüğünüzde de, terinizi kurulayıp yine kıyafetsiz bir şekilde tartılın. Aradaki fark sizin su kaybınızı verir ve buradan ne kadar su içmeniz gerektiğini de hemen hemen anlamış olursunuz.
Tartılma işlemini kıyafetlerle de yapabilirsiniz, fakat terinizin bir kısmını tutacakları için sonuçların kesinliği azalacaktır.

Bugün çok fazla terledim. Muhtemelen bundan o zaman. Aralıksız pedal çevirmiyorum halbuki, kendimi dinlendiriyorum ancak vlogger lara bakıyorum 100 km çeviriyorlar. Enteresan. Kondisyon farkı tabi ama yine de enteresan

Ne kadar su içeceğinizi koşulları bilmeden tam olarak söylemek çok zor, fakat 4 kmlik bir sürüşün su içmeyi gerektirmemesi lazım.

Sizi etkileyen dediğiniz gibi havanın çok sıcak ve nemli olması, yokuş çıkmanın azalltığı hızınıza bağlı olarak azalan rüzgarın serinletme etkisi. Çok fazla rahatsız oluyorsanız bence risk almayın, ya da bir doktora danışın. Onun dışında, tecrübe ettiğim kadarıyla, suyu özellikle ense tarafına dökmek serinleme konusunda oldukça faydalı

Ek olarak, su miktarını tespit etmek için şu testi yapabilirsiniz: Sürüşe çıkmadan önce kıyafetsiz bir şekilde tartılın, döndüğünüzde de, terinizi kurulayıp yine kıyafetsiz bir şekilde tartılın. Aradaki fark sizin su kaybınızı verir ve buradan ne kadar su içmeniz gerektiğini de hemen hemen anlamış olursunuz.
Tartılma işlemini kıyafetlerle de yapabilirsiniz, fakat terinizin bir kısmını tutacakları için sonuçların kesinliği azalacaktır.

Doğrumu anladım bilmiyorum ama, arada ki fark su kaybınız diyorsunuz. Yani hiç yağ yakıp, kilo vermiyor muyuz? 🧐🤨

Doğrumu anladım bilmiyorum ama, arada ki fark su kaybınız diyorsunuz. Yani hiç yağ yakıp, kilo vermiyor muyuz? 🧐🤨
Tabii ki yağ da yakıyoruz, onun sonucunda da su ortaya çıkıyor ve bu su da terleme veya idrar olarak atılıyor fakat bu terleme ile attığınız suyun çok ufak bir kısmını oluşturuyor. Saunadaki duruma benzer yani. İyice irdelemek isterseniz 1 kalori ortaya çıkaran yağ yakımınında oluşan su miktarını araştırabilir ve bunu da denkleme dahil edebilirsiniz. :)

• Beğen
Tepkiler: Kobebryant
4 km spor için çok az değil mi. Ben evden çıktıktan 6-7 km kadar sonra ilk su ihtiyacı duyuyorum. 25 km suruste yarım litre su tüketiyorum. Eve girdiğim gibi bir o kadar daha içiyorum. 4km de terlemez bile insan. Benim şahsi fikrim bir doktora görünmeniz ve mumkunse surusun başlangıcını düzlük veya negatif eğimle yapmanız. Vücut biraz ısınsın sonra rampaya sardirin.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
100gr yağ yaklaşık 900kcal yapıyor. Oda 24km/s ortalama hız ile 1.5 saat yola tekabül eder yaklaşık. Kaldı ki bisiklet sürerken çeşitli değişkenler göre belirli oranlarda da karbonhitrat da enerji üretiminde vardır.
Yani tek seferde yaptığımız sürüşlerdeki kilo kaybının büyük bir kısmı sudur...

Gözlerin kararması ve baş dönmesi tansiyona işaret olabilir. Muhtemelen tansiyonunuz sıcaktan yükselmiştir. 4 km lik sürüş çok ciddi bir yokuş olmadıkça dehidrasyona neden olmaz...

100gr yağ yaklaşık 900kcal yapıyor. Oda 24km/s ortalama hız ile 1.5 saat yola tekabül eder yaklaşık. Kaldı ki bisiklet sürerken çeşitli değişkenler göre belirli oranlarda da karbonhitrat da enerji üretiminde vardır.
Gerçi söylemişsiniz ama bunu çok kişi atlıyor malesef. O yüzden tekrarlamakta fayda var bence.

Yağ yakımına sıra gelmeden evvel kaslardaki ve kandaki glikojen depolarının tüketilmesi gerekir. Sonra sıra kas proteinlerinin (kas yakımı) ve yağların yakımına geliyor. Şu an tam hatırlamıyorum ama normal dinlenmiş tok bir vücutta 1300-1500 kcal civarı glikojen depolanıyor diye hatırlıyorum. Yani sıkı bir sürüşten sonra yağ yakımına yeni sıra geliyor.

Daha etkili yağ yakmak için şöyle bir teknik öneriliyor. Sabah ilk uyandığınızda vücutta depolu glikojen miktarı en aşağıdadır. Sabah uyandıktan sonra hiç bir şey yemeden (glikojen depolarını takviye etmeden) aç karnına yapacağınız sürüş ile, zaten az olan glikojen depolarını daha kısa sürede tüketip yağ yakımına daha erken başlayabilirsiniz.

Ben glikojen stoklarımın tükendiğini genel bitkinlik ve enerji seviyemin düşmesinden anlıyorum. Bu aşamadan sonra kas ve yağ beraber yakılmaya başlanıyor. Kas yakımı yağ yakımından daha kolay olduğu için, bu aşamada yüksek efor harcamak daha çok kas yakımına sebep oluyor. O yüzden, daha az kas eritip daha çok yağ eritmek için zorlamadan sürüyorum bu aşamadan sonra.

Bonus: Sürüşten sonra birkaç saat içinde bol proteinli yerseniz yaktığınız kaslar fazlasıyla yerine geri konuyor.

@Abdullah.R Her sabah 1 avuç fındık veya fındık yoksa 2 yemek kaşığı kadar fıstık ezmesi ve yanınada 1 tatlı kaşığı gerçek köy balı tüketiyorum. Uyanmak içinde 1 fincan sade kahve içiyorum ve yarım saat sonra işe antreman yaparak gidiyorum. Haftanın 4 gunu 50dk yokuş antremanı (440-460metr tırmanış) ve 5.gun ise düz yol antremanı yapıyorum. Sonuç 98 kilodan 72 kiloya düştüm, karın kasları ve bacak kasları belirginleşti :) Sabah antreamnı kesinlikle çok faydalı, ilk başlarda iş dönüşü antreman yapıyordum hiç işe yaramıyordu..

Geri