Scudo Sports

Kalp çarpıntısı ve İnsanlığın Ölmesi

ghate

Üye
Tepki
47
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar,
Bugün başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu sabah saat 09:00 gibi evden bisikletle şehir merkezine doğru yola çıktım. 5 km gitmiştim ki göğüs bölgemde oluşan bir ağrı, baskı yüzünden bisikletten inip önce yol kenarına oturdum ancak ağrının ve baskının artması ile hareket edemez hale geldim ve yol kenarında emniyet şeridine uzandım. Kalp krizi geçirdiğimi düşünüyordum. Telefon gidon çantasında olmasına rağmen ona dahi uzanıp yardım çağıramadım.
Diğer taraftan asfaltta yatarken yoldan geçen araçlardan el hareketleri ile yardım istedim. Tahmini 20-25 dk yol kenarında emniyet şeridinde de yattım ve o sırada önce bir trafik polisi durdu ve ambulans çağırdı. Bir kaç dakika sonra da başka bir kişi durdu ve doktor olduğunu söyleyerek durumuma baktı. Kısa sürede ambulans geldi ve hastaneye götürdüler.

Ne mutlu ki kalp krizi değilmiş, değerlerim normal çıktı. Kasılma gibi bir şeylerden bahsettiler.
Şaşırdığım ve bir noktada da üzüldüğüm şey ise, o kadar süre yerde yatmama ve el hareketleri ile yardım istememe ragmen geçen araçların hiçbirinin durmaması.

Şayet kalp krizi olsaydı büyük çoğunlukla şuan bunları yazamazdım. Evet ben bugün ölmedim ama bir çok insan için insanlığın öldüğüne bizzat şahit olmak garip bir duygu.

Hepinize keyifli ve sağlıklı pedallamalar.

Scudo
@ghate geçmiş olsun. Maalesef insanlık ölüyor. Inşallah ciddi birseyiniz yoktur.

• Beğen
Tepkiler: ghate
Geçmiş olsun ... maalesef bu hale geldik :(
Geleceğe olumsuz bakmayıp , çocuklarımızı vicdanlı ve duyarlı bireyler olarak yetiştirmek , toplum olarak tek çıkış yolumuz...

• Beğen
geçmiş olsun. insanlığı öldüren kaynaklara bakmak lazım. insanoğlu biranda vurdumduymaz olamaz çünkü. ölümü öldürmeyi basit hale getirdiler bilinç altımızda.

Geçmiş olsun.
Olay yeri istanbul ise normal.
Başka bir yerse insanlık ölmüş.

• Beğen
Tepkiler: ghate ve venom09
Geçmiş olsun, ciddi bir durum olmaması sevindirici. Siz yine de tedbiri elden bırakmayın, detaylı bir check-up'tan geçmeden bisiklet sürmeye devam etmeyin.

"İnsanlık ölüyor" muhabbeti, aklıma şu hikayeyi getirdi ister istemez:

Adamın biri çölde atıyla yol alıyormuş. Kavurucu sıcağın altında ilerlerken, yolda kalmış birine rastlamış. Yolda kalan, adamdan su istemiş. Adam da atından inip buna su vermeye çalışırken, bu aniden adamın kafasına vurmuş ve atını gasp edip oradan uzaklaşmaya başlamış.

Kendine gelen adam, kaçıp gidenin ardından bağırmış:

"Bu yaptığını sakın kimseye söyleme!"
"Neden? Aptallığını kimse bilmesin istiyorsun değil mi?"
"Hayır. Eğer bugün burada olanları başka birine anlatırsan, bundan sonra kimse çölde susuz kalan birine su vermez."

Yaşadığımız şehirler, devir o kadar kötü durumda ki, insanlar artık birilerine yardım etmeye bile çekinir oldular. Vaziyetin açıklaması bu bence.

hocam çok geçmiş olsun.. maalesef amaç tam olarak bu. insanlığı yok etmek. yapay bi kurgusunu izlemiştim. anlattığınızın aynı olmuştu.. tekrar geçmiş olsun..

geçmiş olsun

• Beğen
Hepinize çok teşekkürler.

@Teknika
3 saat arayla herhangi bir şeye bakılmadı. Hastane de 1,5 saat kaldım tahlil sonuçları gelince her şey normal gözüküyor dediler ve hastaneden ayrıldım. Ancak en kısa süre de detaylı bir genel kontrol yaptırmayı düşünüyorum. Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ama doktorun söylediğine göre o da normal değerlerdeymiş. Sizin yazdıklarınızı da not aldım, bunları da kontrol ettireceğim. Teşekkürler

@atasoy

İstanbul değil hocam. Teşekkürler

@Mehmet Altuğ
Kontrolleri yaptırıncaya kadar bisiklete ara vermem daha iyi olacak gibi. Teşekkürler

@Teknika şuan tekrar tahlil sonuçlarına baktım Troponin ile ilgili şöyle bir şey var.

Troponin I Sonuç: 0,4 L Normal Değer: 1 - 34 pg/mL

Anladığım kadarıyla düşük çıkmış.

@ghate

Troponin T nasıl hocam ?

Benimde başıma bisiklet sürerken olmasa bile böyle bir olay geldi ve bir hafta hastanede kaldım,kalp kası iltihaplanması olduğu ve 1 yıl aktif spor yapmamam söylendi. En kısa zamanda bir kardiyoloğa uğrayın derim,şakaya gelmez. Geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun. Çok acı bir tecrübe olmuş. Birbirimizden mi baktık nedir dönüp bakmıyor kimse. Ben de bisikletle işime giderken kaldırımda yatan 40 yaşlarında bir adam gördüm. Etrafında onca insan araç vardı biri bile durmadı. Hayır balici tinerci ya da dilenciye de benzemiyordu ki numara yapıyor sızmıştır falan diyesin. Gittim yanına kendine geldi iyiyim başım döndü dedi. Biraz daha oturdu Allah razı olsun diyip kalktı gitti. Adam ölse 1-2 gün kalacak kaldırımda o hale geldik. Belki 10 yıl önce böyle değildik. Yaralıya yardım edicem diye çırpınan hata yapıp kurtarma rezleti haberlerine konu olan sakar ama yardım sever bir milletken ne oldu da bu kadar herşeye kayıtsız kaldık ben anlamıyorum.

• Beğen
(link)

Wikipedia da yasaklı gerçi di mi :) Banana republic'de sıradan bir gün. İnsanlığın öldüğü filan yok. İnsan çok abartılıyor. Hayvandan farkımız dağlar taşlar kadar değil. Konu psikoloji ve ilkel içgüdüsel tepkimeler olduğu zaman hepimiz hayvanız. Medeniyet dediğimiz de üzerimize örttüğümüz bir teknolojik örtüden ibaret. Joker'in de dediği gibi, "when the chips are down, these civilized people will eat each other".

Kendinizden başka hiç kimseye güvenmeyin, bel bağlamayın.

• Beğen
1994 senesinde ciddi bir araba kazası geçirdim. Takla attım. Araba ters dururken kırık ön camdan çıkmayı başardım. Çok şükür emniyet kemerimi takmıştım. Kalabalık trafiği olan bir caddede yaptım kazayı. Ama kazadan sonra bir arabanın durup halimi sorduğunu hatırlamıyorum. Yoksa aslında biz hep böylemiydik.

• Beğen
@Trekkie
O zaman aşağıdaki linke tıklasın forumdaşlar... ;)
(link)

Son dakika edit: "0"ı elle eklemek gerekiyor. linki düzenlemiş olsam da olmuyormuş tıklayınca.

Geri