Scudo Sports

Kalp krizi

@msconfig

seninde dediğin gibi artık yaş sınır yok 9 yaşındaki çocuklarda bile malesef olabiliyor:mad: sen bu sıkıntılı döneminde bu mesaja duyarlı olmuşsun teşekkür ederim:) canavarlarından sanırım halen haber yok en son mesajları bir ümit okudum ama malesef..umarım kavuşursun bisikletlerine beni nedense içimden bir ses bulunacağını söylüyor belkide çok istediğimden çünkü bir insanın alın teri el emeği göz nurunu haksız yere birinden almasına ne aklım ne vicdanım kabul etmiyor ama üzülme eğerki bulunamazsada onların hırsızların yanına kar kalmayacaktır ilahi adalete güveniyorum sağlıcakla ve sevgiyle kal
saygı ve sevgilerimle

Scudo
Alttan almayı, sessiz kalmayı, gönül okşamayı çok daha fazla sindirerek öğrendim sayesinde. (frontalier)

en azından güzel huylar edinmişsin:).. hastaneyi ve dr.çok iyi seçmek gerektiğini biliyorum.malesef en iyi özel hastanelerde bile yoğun bakım üniteleri ara yoğun bakım odalarının 2,3 kat aşağısında veya yukarısında bulunuyor bu çok büyük bir zaman kaybı hasta belkide 2.veya 3.enfaktüsünü geçirirken hastayı sedyeye al asansöre taşı aşağı veya yukarı kadar götür oooo hasta ex oldu bile..bizim ülkemizde nedense insan hayattının pek önemi yok ama ülkemi herşeyine rağmen çok seviyor eksik olan yönlerinin düzeltilmesi konusunda en azından türk genci olarak üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum.
saygı ve sevgilerimle

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@janus_sea

evet çok haklısınız kan bağışı çok önemli bir konu biz ailecek bu konuda çok duyarlıyız diye düşünüyorum babam 2000 yılında olması lazım kan bağışında türkiye 3.sü olmuştu bronz madalyamız var vitrinimizde babamla belirli aralıklarla gidip kan veririz sağlık içinde çok önemli ve faydalı aslında imzalarımızda gruplarımızı yazarsak çok faydalı olabilir en azından akılda kalır.geçenlerde arkadaşım için b rh- lazım olsu bulamadık baya bi beklemek zorunda kaldık.
a.özgen 0 rh(+)
n.özgen a rh(+)

@cyclist_43

babanı benim adıma da kutlarsan sevinirim ailecek kocaman sevgi ve saygı sunuyorum sizlere bende periyodik aralıklarla kan vermeye çalışıyorum..
a rh(+)
sevgilerimle

Gıda ile çok ilintili. Şeker içeriği yüksek besinlerin insana ettiğini hiç bir zehir etmemiştir. Acilde babamı beklerken, çocuk acile gelen anne babalar, çocukları susturmak için ellerine şekerleme, çikolata veya tatlı bisküvi tutuşturduklarına onlarca kez şahit oldum. Şeker bağımlı, sonu obezite ve kalp damar hastalığı olan nesiller yetiştiriyoruz.

Kalp krizi ve diğer kalp damar sistemi rahatsızlıklarını sadece beslenmeye ve spora bağlamak çokda doğru bir şey değil. Genetik faktörlerde işin içine giriyor burada. Diğer rahatsızlıklarda aynı şekilde Diyabet, Kanser, Tansiyon, Kolestrol, Mental rahatsızlıklar( Demans, Şizofreni...) vs gibi genetik faktörler çok büyük rol oynuyor. Genetik mirastan gelen şansımız olması gerekli birazda.

Tamam beslenme önemli fakat 150 kilo olup günde 6-7 bin kalori almiyorsanız, gunumuz, sartlarinda normal kabul edilebilecek beslenme ve kilonuz var ise, sadece riski biraz arttırmış olursunuz. Sigaradada aynı şekilde gidip günde 3-4 paket degilde 1 paket icen insan ile icmeyen insan arasinda akciger kanserine ve kalp rahatsizligina yakalanma riski cok az farkeder.

Arastirmalar yapilirken hasta kisilerde aile oykusu cok derin arastirilmiyor, bize gelen genetik miras binlerce yıl oncesinden bile gelmekte.
Adam akciger kanseri olmuş, diyabet olmuş, tamam sigara iciyorsun, yada obezsin bundan olmustur deyip yapistiriyorlar yaftayı.

Bazı şeyler abartılıyor, kimi insanlar buna kendini kaptirmis, hayatini adapte etmis takinti haline getirmisler, hergun degisik vitaminler, herseyi secerek hesap yaparak yemek, Spor takintisi.... vs bir suru degisik sey, zerre keyif alamazsiniz hayattan.

Gidin kendinizi dagitinda demiyoruz tabiki, alkole sigaraya vurun 150 kilo olup butun bir gun oturun.
Rahat olmak onemli, sizde genetik bir kusur var ise ailenizde gecmisten gelen, ne yaparsaniz yapin kronik hastaliklara yakalanmaktan kurtulamazsiniz , en fazla biraz daha geciktirirsiniz.

Spor konusu zaten şaibeli, insan vucudu hareket etmeli elbette cok onemli, ama hareket edecegiz diye, surekli yuksek nabizda spor yapmak, kendimizi zorlamak, limitlere ulasmaya calismak size faydadan cok zarar getirir. Hızlı koşarsan çabuk yorulursun, Kalbine kaslarina, vs daha bircok seye zarar verir yipratirsin.

Oysa vucudu zorlamadan yapilan spor, fayda verir, hafif yuruyusler, yine zorlamayacak sekilde yapılan bisiklet, yüzme... vs gibi.

Stress faktorude önemli, rahat olmak lazim, takmamak, ha deyip gulup gecmek, en kotu kosul altinda bile birseyler bulup umut edebilmek. Kisacası rahat insan olun, takılın keyfinize göre bosverin.

Sigara ile ilgili olan düşüncenize katılmıyorum.
Günde 1 paket bile sigara insan vücuduna küçümsenmeyecek kadar zarar verir.
Ayrıca 20 yaşında sigaraya başlayıp günde 1 paket kullanıp 80 yaşına gelen insanın içtiği sigara 60 paketxyıl olarak hesaplanır. Bu da 50 yaşında başlayıp 70 yaşına gelmiş günde 3 paket sigara içen bir insanınki ile aynı sonuca varır.

Ayrıca 20 yaşında sigaraya başlayıp günde 1 paket kullanıp 80 yaşına gelen insanın içtiği sigara 60 paketxyıl olarak hesaplanır. Bu da 50 yaşında başlayıp 70 yaşına gelmiş günde 3 paket sigara içen bir insanınki ile aynı sonuca varır.

Burada konu sigaranın zararı değil, elbette tartisacak degilim bunu, kesinlikle zararlı vucudun tüm sistemlerine hatta.

Benim mesajımda yazdığım; Sadece sigaranin sebep oldugu soylenip gecistirilen kronik hastalikları arttırma riski günde bir paket sigaranın. Riski arttirimi? Evet arttirir, ama ne kadar?

Aile öyküsü, Genetik yatkınlık, yaşam tarzı, stress,uykusuzluk, günlük hayatta alınan radyasyon yada kimyasallar, bedenin zorlanması...vb bir çok nedeni var iken suçu günde bir paket sigaranın uzerine atmaları direk olarak.

Sigara hesabınızda ise basit matematik hesabi yapamazsiniz. Vucudumuz bir makine bunu hepimiz biliyoruz, vucudun günluk bir kapasitesi var, toksik maddeleri atmak, hucre yenileme vs işleri için. Gunde 3 paket sigara icerseniz 20 yıl sonra zaten ya ölür ya dermansiz dert bulursunuz. Gunluk Tolere sınırlarını asarsiniz cunku, vucut toksik maddeleri yeterince uzaklastiramadigi icin, hucre yenilenmesini yavaslatacaginiz icin problemler olmaya baslar.

Herkesi iyileştirmeye çalışmayın, iyi sağlık kişisel gayret gerektirir. Kan yağları yüksekliği olanların %60'ı genetik olabilir ama %40'ı da beslenmeden kaynaklanıyor. Uzun yaşayanlar elbette sağlığına daha çok dikkat ediyor. Bunun içinde sıvı yağ tüketmemek de var, şeker yememek de, sigara içmemek de. Sigara zararlı değildir diyen insan telomerin ne olduğunu bilmiyordur, vücut hücrelerimizin yaklaşık 50 bölünmeden sonra yaşlanmasının bir nedeni var.

Sigara hesabınızda ise basit matematik hesabi yapamazsiniz. Vucudumuz bir makine bunu hepimiz biliyoruz, vucudun günluk bir kapasitesi var, toksik maddeleri atmak, hucre yenileme vs işleri için. Gunde 3 paket sigara icerseniz 20 yıl sonra zaten ya ölür ya dermansiz dert bulursunuz. Gunluk Tolere sınırlarını asarsiniz cunku, vucut toksik maddeleri yeterince uzaklastiramadigi icin, hucre yenilenmesini yavaslatacaginiz icin problemler olmaya baslar.

Benim kişisel fikrim değil, doktorlar böyle söylüyor. Kişinin sigara ile ilgili bilgilerini alırken paket x yıl hesabı yapıp kaydediyorlar. Aramızda işin uzmanı varsa, daha detaylı bilgiyi isterse verebilir. Ben burayı okuyan insanların yanlış bilgi edinmemesi için açıklama ihtiyacı hissettim.

"Since (link) is directly related to the number of cigarettes smoked, doctors can use pack years to help assess someone's risk of the disease. Pack years can also help doctors evaluate the risk of other diseases caused by smoking, including heart disease, other cancers, and more."

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Paylaşım için teşekkürler, başınız sağolsun.

"Since (link) is directly related to the number of cigarettes smoked, doctors can use pack years to help assess someone's risk of the disease. Pack years can also help doctors evaluate the risk of other diseases caused by smoking, including heart disease, other cancers, and more."
Daha dün bir video izledim Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun kanalında. Videoda görüleceği gibi yaptığı test sorularında sigara için adet ve paket olarak puanlama veriyor. Dolayısıyla sizin yazdığınızı doğruluyor.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Çoğu paketli gıdanın zehirden bir farkı yok, mikroplastik olayına girmedim bile.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Bu tarz sanal platformlarda uzmanlık doğrulama mümkün olmadığından yazılan her yorumun altına "yatırım tavsiyesi değildir" tarzında bir ifade konulsa mesela.

Ayrıca kimse gücenmesin ama ben hayatımda hiç bulmadığım kadar ekonomisti, mühendisi, doktoru, sporcuyu, dansçıyı ve de bilimum meslek erbabını bu forumda bir arada buldum. Maşallah derya deniz.

Çoğu paketli gıdanın zehirden bir farkı yok, mikroplastik olayına girmedim bile.

Kağıt denen bardaklarada cok dikkat etmek lazım. İcleri plastik kaplama 80c uzerinde cozunuyor. Calisilan yerlerde surekli sicak cay, kahve vs icen arkadaslar zaman icinde bir suru toksit plastik biriktirirler vucutlarında. Ayrica uretimde o bardaklarında icinde mikro plastik toz taneleri kalır. Su icmeden once bile calkalamak lazım.

Adam 30 yıl calisacak diyelim isyerinde, hergun 10 bardak icse aldigi plastik oranina bakın.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Kağıt denen bardaklara da cok dikkat etmek lazım. İçleri plastik kaplama 80c uzerinde cozunuyor. Calisilan yerlerde surekli sicak cay, kahve vs icen arkadaslar zaman icinde bir suru toksit plastik biriktirirler vucutlarında. Ayrica uretimde o bardaklarında icinde mikro plastik toz taneleri kalır. Su icmeden once bile calkalamak lazım.

Adam 30 yıl calisacak diyelim isyerinde, hergun 10 bardak icse aldigi plastik oranına bakın.
Bir de plastik bardaklardaki çayın tadı farklı oluyor, ben içemiyorum. Çoğu yerde yasaklandı diye biliyorum. Her tarafımız mikroplastik oldu maalesef, paketli gıdalar mahvediyor bizi.

Gıda ile çok ilintili. Şeker içeriği yüksek besinlerin insana ettiğini hiç bir zehir etmemiştir. Acilde babamı beklerken, çocuk acile gelen anne babalar, çocukları susturmak için ellerine şekerleme, çikolata veya tatlı bisküvi tutuşturduklarına onlarca kez şahit oldum. Şeker bağımlı, sonu obezite ve kalp damar hastalığı olan nesiller yetiştiriyoruz.
Bunu okurken bir paket toblerone'u bitirdim.

• Beğen
Tepkiler: P1n0ky0
Bir de plastik bardaklardaki çayın tadı farklı oluyor, ben içemiyorum. Çoğu yerde yasaklandı diye biliyorum. Her tarafımız mikroplastik oldu maalesef, paketli gıdalar mahvediyor bizi.

Şirkette termosa dolduruyorum . Masamda bardağa dolduruyorum. Kokusu vs oldukça kötü oluyor çay vs kahvenin .

Şirkette termosa dolduruyorum . Masamda bardağa dolduruyorum. Kokusu vs oldukça kötü oluyor çay vs kahvenin .
Hocam gerçekten içersindeki şeyin tadı çaya hiç benzemiyor, termos kapakları da buna dahil. İçerisindeki şeyin çay olduğunu bilmesem ne olduğunu söyleyemem, galiba birkaç yıl oldu plastik bardakta çay içmeyeli. Termosta bir süre bekleyen çayda da tat değişimi olmuyor mu?

Geri