Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kamp izlenimleri, tavsiyeler, fotoğraflar ve tecrübeler

Daha önce kamp yaptınız mı?

• Toplam katılım
    382
Scudo
@haldun31 eyvallah cadirinizdan memnun musunuz? Kırmızı olan husky sanirim. Modeli nedir ? Birde uyku tulumunuz nedir ?

uyku tulumumda husky anapurna.çadır ise husky felen.ikiside son kuruşuna kadar parasını hakediyorlar .kar fotosunda gördüğünüz gibi her şartta kullandım
Ben uyku tulumu bakinmaya basladim ufaktan soyle hem pahali olmayan hemde kışın isimi gorecek bi model

1-) kamp yeri seçimi ; hava durmuna mutlaka bakılıp , su tutmayan hafif meyilli , rüzgar altı yerler seçilmeli
2-) ormanlık , çalılık yerlerde , rüzgar varsa kesinlikle dışarıda ateş yakılmamalı , yakılan ateş varsa söndürülüp , bir saat sonra söndüğü tekrar kontrol edilmeli (bu çok önemli)
3-) kesinlikle su geçirmeyen uyku tulumu ve çadır seçilmeli ( piyasada satılan bir çok ürün rüzgarda suyu geçiriyor )
4-) yatarken kesinlikle dışarıda gıda maddesi bırakılmamalı ( hayvanlar yiyiyor)
5-) şartların kötüleştiği her türlü durumda ,daha fazla risk almadan acilen yardım istenmeli .
6-) kamp sona erdiğin de çöplerimizi de alarak orayı temizleyerek terk etmeliyiz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

1-) kamp yeri seçimi ; hava durmuna mutlaka bakılıp , su tutmayan hafif meyilli , rüzgar altı yerler seçilmeli
2-) ormanlık , çalılık yerlerde , rüzgar varsa kesinlikle dışarıda ateş yakılmamalı , yakılan ateş varsa söndürülüp , bir saat sonra söndüğü tekrar kontrol edilmeli (bu çok önemli)
3-) kesinlikle su geçirmeyen uyku tulumu ve çadır seçilmeli ( piyasada satılan bir çok ürün rüzgarda suyu geçiriyor )
4-) yatarken kesinlikle dışarıda gıda maddesi bırakılmamalı ( hayvanlar yiyiyor)
5-) şartların kötüleştiği her türlü durumda ,daha fazla risk almadan acilen yardım istenmeli .
6-) kamp sona erdiğin de çöplerimizi de alarak orayı temizleyerek terk etmeliyiz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Teşekkürler. Bir ekleme sadece:

Tanıdığınız bir bölge bile olsa, kamp alanı seçimi mutlaka gün ışığında yapılmalı. Akşam saatlerine bırakılmamalı.

Sabah çeşitli sürprizlerle uyanabilirsiniz.

Bisikletseverlerce pek tercih edilmesede kış turu ve kampları diye bir gerçekte var. Kamp faaliyeti için yukarda yazılan genel geçer kurallara ayniyle katılmakla birlikte her tur ve kamp ın kendine özgü sorunları da beraberinde getirdiği bir gerçektir. Kimi dağ başında açık hava ve vahşi doğa içinde evinde yatağındaymış gibi mışıl mışıl uyurken kimide evinin bahçesinde kurdugu çadırda gece boyu her sese kulak kesilir. Tur ve kamp her seyden önce bir özgüven ve cesaret meselesidir. 10000 yıllık birlikte yaşama hali bizi vahşi doğaya ait tecrübelerimizden uzaklaştırmıştır. Heleki günümüz steril dünyası doğayı bize iyice yabancılaştırmıştır. Doğanın kurallarını hafife almak hayati sonuçlar doğurabilir. Bu gerçekle uludağda kaybolan iki genç ile bir kez daha yüzyüze geldik. Ekipmanımız her ne kadar koşullara uygun olsada baştada belirttiğim üzere her tur ve kamp faaliyeti kendi kurallarını belirler. Bu nedenle işimizi şansa bırakmamak lazım.

bu yaz İğneada ve Danişment'de olmak üzere çocukla beraber 2 kamp faaliyeti yaptık.yaz için arka plandaki çadırı kullanıyorum (ayrıca daha zor şartlar için de bir çadır mevcut-tavanı alçak olduğu için yazın kullanmayı sevmiyorum)62571054_2340797372673920_7047205811273072640_o.jpg

Geri