Scudo Sports

Kamp yaptığınızda bisikletinizin güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?

1 kişilik çadıra kendim zor sığıyorum. bisikleti nasıl sokacağız. Motosiklet ile yıllardır kamp kurarım.
Daha bisiklet yada araç hırsızlığı duymadım. aydınlatmalı bir yerin altına bağlamak da güvenli olur. Işık caydırıcıdır. Çadırın zor ulaşılan bir yerine, bisiklet kilidi ile bağlayabilirsiniz. En azından çadırın sallantısından hissedersiniz. İmkan ve yetenek varsa garajlı çadır yapabilirsiniz. Brandacıya da yaptırabilirsiniz. Sürekli kamp atan biri değilseniz. Masraf yapmaya değmez. Bisiklet gitse bile polyana mantığı ile haraket edin. En azından çadır duruyor :p

http://t1307.hizliresim.com/1c/q/qmbh0.jpg

Scudo
@ertunga
Bizzat bir deftere not ettim ağabey, olurda bir gün kampa gidersek unutmayayım diye, ben teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

Artık doğada nereye bulursan :D Çalı çırpı da solo ihtiyacını karşılar :)

İnsanların olduğu bir bölgede çadır attığınızda, gece uyurken bisikletinizin çalınmaması için hangi önlemleri alıyorsunuz? Bağlayacak direk vs. olmadığını varsayarsak.

İki kişi isek bisikletleri iki kilitle birbirine bağlıyoruz.Aynı zamanda bende alarmlı kilit var.Harekete ve zorlamaya,kesmeye karşı duyarlı.Yüksek alarm çalıyor.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
kamp yaptığım yerde ağaç varsa kilidi ağaç etrafından sarıyorum yoksa ve tek isem çadırım 3 kişilik çadır içine alıyorum veya kilidi çadır çıtasından geçirip bisikleti öyle kilitliyorum. Bir de 2 pille çalışan Osramın felaket kuvvetli bir sensörlü lambası var, kedi bile yaklaşsa yanıyor onu da çadır önüne takıyorum

bisikleti çadır yakınına koymak yeterli. varsa kilitlemek dada iyi....
geçen sene ki çadır manzaramız.....IMG_20160806_132756_edit.png

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bu konuda dikkat ettiğim işin tarafları,
1.Çadıra yakın tutarım,hatta mümkünse kilit kablosunu çadıra bağlarım.Zorlandığında çadırı sallasın,hissedeyim diye.
2.Aynı zamanda ağaca yada bir başka sabit şeye kilitlerim.
3.Aynı zamanda iki kişiysek bisikletleri karşılıklı kilitleriyle birbirine kilitleriz.
4.Aynı zamanda bisikleti dik tutmam,yatırırım.Dik görünür kılıyor.Zaten üstünde lastik reflektörü falan oluyor.Uzaktan farkedilmesini artırıyor.
5.Aynı zamanda harekete ve kesmeye karşı duyarlı alarmlı kilidimi ilk başta görünmeyecek şekilde kilitlerim.
6.Aynı zamanda mümkünse görünmeyen bir noktaya gizli çadır atarım.Gece şehre girmez,arazide uyur,sabah şehre girerim.Hem konaklama ücreti vermemiş olunuyor,hem de güvenli oluyor.
7.Aynı zamanda izinli bir yerde,izin alarak kamp atmak genelde güvende kılıyor.Sizi de bisikletinizi de.
Yoksa tedirgin olarak yatmak,günün yorgunluğu üzerine uykuyuda katlediyor.Bir ay 2000 km Yunanistan turunda bu şekilde hiçbirşey yaşamadan ve hiç konaklama parası vermeden geçti.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ekranci
Sahsen suana kadar bisikletli tek kamp deneyimim oldu , sahsen ben cadirimi 3 kisilik almistim ve kamp attiktan sonra bisikletimin on lastigini sokup cadirin icine koydum evet cadiri buyuk aldigim icin agirligi artmis oldu ama hic pisman degilim kafam huzurluydu[emoji5]
b4a41c73bed274e1a60fa938dcbd363a.jpg

Geri