Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kan şekeri dusuklugu

aXeMaiL

Üye
Kayıt
2 Eylül 2008
Mesaj
9
Tepki
3
Şehir
istanbul
İyi gunler


ilk önce 2 tane problemim var ve bunların cozumu icin sizden yardım bekliyorum (boy 1,85 kilo 135)

Daha önce bir sorun oldugunu bilmedigim yada farkına varamadıgım kan sekeri dusuklugu ve kas erimesi yada kas yırtılması diyebilecegim problem.

Spor sonraları adını yeni ögrendigim sebebinin kan sekeri dusuklugu oldugunu dusundugum problem bana spor hayatında buyuk problemler cıkartıyor. spor sonraları inanılmaz bir aclık hissi yasıyorum ve midemi tıkabasa yiyecekle doldurana ve icebildigim kadar su icmedikce duramıyorum. hal boyle oluncada yaptıgım spordan daha cok yemis oluyorum. Baslangıcda midem buyuk oldugu icin bir sorun gibi gorunmemisdi bana fakat ozellikle spor sorası bunları yasamam bir yerde yerinde gitmeyen birseyler oldugunu dusunmeme sebep oldu. Kendimce cozumler aradıgım bolumde spor sırasında yanımda kuru incir ve su bulundurdum 10-15 dk aralıklarla kuru incir ve su takviyesi yaptım ama eve geldigimde yine yemege saldırı modu devam ediyordu. Spor derken bazı gunler basketbol 2-3 mac bazı gunler 30-45 dk yuruyusler bazı gunler 2-3 saatlik yuzme bazı gunlerde 1-2 saatlik bisiklete binme olarak devam etmeye calısıyorum fakat harcagımdan daha fazla yedigim icin bir yararı olmuyor.

ikinci olarakda bunuda yeni ögrendigim kas yırtılması yada kas erimesi yaklasık 2 senedir spor yapmama ragmen bir turlu kas oranı artmıyor aksine azaldıgını gucsuzlestigimi hissediyoruum spor yaptıgım hafta icinde yuruyus bile zor yapıyorum bir bitkinlik hali ozellikle ayak kemiklerinde zonklamalar kaslarda zonklama yada asırı yorgunluk hali spor yapmada isteksizlik yada min 2 gun dinlenme istegi basgosteriyor. Birde arkadasım 1 saatten fazla spor yaparsam kaslarımın eriyecegini fazla zorlamadan dolayıda kasların yırtılmıs olabilecegini soyluyor.

Bu konu hakkında bilgisi olan yada yardımcı olabilecekler varsa yardımınızı bekliyorum.

Birde 12 hazirana kadar form tutmayı dusunuyorum 12 hazirandan sora bisikletle denize gidip yuzup geri donecegim bunun icin iyi bir beslenme yada antreman tavsiyesine ihtiyacımvar . evim sislide yuzecegim yer rumeli kavagı tam bilmiyorum ama gidis donus sahilden 60 km maslak uzerindenden de bi 40 km vardır heralde 20 km gidip birkac saat yuzup tekrar bisikletle donebilmem icin iyi bir plana ihtiyacım var
Herkeze tesekkurler
iyigunler
 
Scudo
Anlattıklarınız glukoz intoleransı dediğimiz bir durumla uyumlu.Bu diabet(şeker) hastalığının öncüsü olan bir tür kısır döngü.Acıktığınızda düşen kan şekerinizi arttırmak için fazla miktarda yiyecek alıyorsunuz ve sonrasında pankreas hücreleriniz bu yüksek şekeri düşürmek için fazla miktarda insulin salğılıyor,yüksek insulin kan şekerinizi düşürüyor ve sizde yemek sonrası uyku,uzun süren yorgunluk ve halsizlik ortaya çıkıyor(aynı zamanda düşük kan şekeri iştahınızın artışına yol açıyor).Doğal olarak kilo alıyorsunuz.Spor sonrası düşen kan şekerinizde muhtemelen bu kısır döngünün dengelenmemiş açlık dönemine denk geliyor. Benim size tavsiyem,öncelikle spor sırasında ve sonrasında kan şekerinizi düşürmeyecek şekilde diyetinizi düzenlemeniz olur bunun için şeker,çikolata tarzı yiyeceklerden çok meyveye yönelin örneğin spor öncesi alacağınız bir muz yüksek kalori vermesine rağmen açlığınızı baskılayacak,sizi uzun süre tok tutarak(kan şekerinizi düşürmeyerek) egzersiz sırasında yağ yakımınızın artmasına yardımcı olacaktır,aksi halde açlık durumunda vücut kas proteinlerini yıkacaktır, kas kaybınızın nedenide bu. Kilonuzu göz önüne alarak bence mutlaka metformin başlamalısınız.Bu ilac ishal,bulantı gibi yan etkilerine rağmen iştahınızı azaltıp glukoz intoleransını ortadan kaldıracaktır.Böylece kısır döngüyü yenmiş olacaksınız.Bu arada kesinlikle egzersiz yapmayı bırakmayın çünkü sizin durumunuzda egzersiz ilaçlardan daha yararlıdır.Mutlaka bir dahiliye doktoruyla görüşmelisiniz.
 
Burada care aramaktansa oncelikle uzman hekime basvurmanız daha yararlı olacaktır.Diyetisyene giderseniz size daha sağlıklı cözümler sunacaktır.
 
Böyle durumlar hemen bütün bisikletçilerin başına gelmiştir, zor ve uzun antrenman sonra yemeğe saldırmak isteği çok görülebilen bir durum, ancak bunu yaptığımızda pek rahat olmayan bir durumla karşılaşırız genelde.
Bende de olurdu çok ağır bir antrenmandan sonra çok yemek isterdim,ancak kendi kendime şöyle bir çözüm buldum, antrenmandan sonra ne olursa olsun acımdan ölsem, dünya yıkılsa bile çok yemeyeceğim derim kendi kendime , aslında antrenmandan sonra 1-2 saat içinde çoğunlukla bir elma veya bir muzdan fazlasını yememek en doğrusudur (hele kilo almaya eğimliyseniz) kafanızdan açlıktan ölüyorum sesleri yükselebilir ama bu doğru değildir, gerçekten açlıktan ölmek için günler haftalar belki aylarca aç kalmanız gerekir.
Sevgili İsmail, sorunu kafanda çözmek gerekiyor, bunu çözemezsen ne ilaç alırsan al ne diyet yaparsan yap sonuç alamayacaksın, kendi kararlarını vermek zorundasın ve tahmin ettiğinden çok daha güçlü olduğunu asla unutma ...
 
Anlattıklarınız bire bir Reaktif Hipoglisemi tanısını düşündürüyor. Kan şekeri dengesi vücudun balans ayarıdır, biraz yukarıda veya biraz aşağıda tüm metabolizmayı etkiler.
Yıllardır Hipoglisemi ile savaşmış biri olarak tecrübeli olduğum bir konudur.

Muhakkak antreman sonrası, meyve, şeker veya yüksek karbonhidratlı besinlerden kaçınınız, şeker şekeri tetiklediği için ilk 1 saat içerisinde size hoş bir his verirken daha sonrasında iki katı bitkinlik ve baş ağrısı ile geri dönecektir.

yoğun antremanlarınızdan önce, yaklaşık bir saat önce mutlka keten tohumu içeren ( yağ için önemli) müslilerden light yoğudrun içine ( 3 kaşık yoğurt bir avuç müsli) karıştırarak yiyiniz, müslinizin içinde asla kurtulmuş meyve dahi olmasın, lifli yapı ve kalsiyum destegi ile antreman sonrasına daha az şekeriniz düşmüş şekilde taşınacaksınız, antremandan sonraki aşırı açlık daha da azalacaktır, fakat tamamen kaybolmayacaktır, mutlaka kepekli bulgur veya kara buğday diye tabir edilen ( Yarma) ürünü sıcak suda yağsız haşladıktan sonra tekrar bir miktar yoğurt ile tüketiniz, boşalan karbonhidrat depolarınızı ve kaslarınızdaki mineral eksikliğini giderecektir.

Bütün bu beslenmedeki esas, mideye çabuk kavuşan ve sizi moral olarak düzelten fakat kana yavaş karışan bir besin tipi alıyor olmaktır. Karbonhidrat açısından kaliteli fakar fakir, lif açısından da zengin.

Dolayısı ile, şekeriniz aniden düşmeyecek, mineraller rahat çalışıp görevini yapacak ve kas dokularınız korunmuş olacak, bütün bunlardan sonra, yani antreman sonrası beslenmeden 2 saat sonra gibi , mutlaka bir avuç fındık yada badem tüketin, bunlardan alacağınız yağ bir önceki beslenmede edindiğiniz kaliteli vitaminlerin çözülmesini sağlayacaktır, daha sonra bir elma veya bir muzla kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

hipoglisemide prensip şudur, önce bol lifli ve mineralli, sonra yanmış yağ asidi içermeyen natural yağ kaynağı, en son şeker bazlı karbonhidrat ( Psikoloji açısından buda gerekli çünkü)


Geçmiş olsun.
 
Geri