gezgino28
Edirne-Kudüs turu
- Tepki
- 664
- İsim
- vizesizgezgin
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bunu ifade etmek hakkınız var ama bu kanalın yapılmasını isteyen milyonlarca insan da var yani..Bugün bir referandum yapılsa,milyonlarca insan kanalın yapılmasından yana olduğunu belirtecektir..Peki,bu insanları kim durduracak?Yargı..Yargı hakkında şüpheler varsa,ne olacak?Yurtdışından uzman isimler davet edilecek ve bu kişiler iki tarafı da dinleyecek,analiz edecek ve rasyonel bir karar verecek..Aşağıda yazacağım iletinin siyasi hiçbir anlamı ve amacı yoktur.
İstanbul bu haliyle kalmalı. Binlerce yıllık tarihi olan ve dünyanın en gözde şehri olan bu şehirle oynanmamalıdır. Sanıyorum bu konuda hemfikir olmadığım pek kimse yok. Milletimizin büyük çoğunluğu istemiyor. Bir şehrin binlerce yıllık orijinal hali varken ada parçasına dönüştürülmesine, zaten zarar verilmiş olan doğanın daha da bozulmasına ve geleceğin risk altına atılmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Yani uzun lafın kısası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bireyi olarak bu kanalın yapılmasını istemiyorum.
@Triban çoğunluk neden haklı olamıyor onu anlamadım. istemek ya da istememek değil mi olay.bir tercih yani bu. yoksa kanal yapılmayınca türkiyenin bekası zarar görecek diye birşey yok. ister yaparız ister yapmayız. halka kalmış. halka kalmalı. uzman he dedi diye niye istemek durumunda olalım?
Şu filmi izlemenizi öneririm;@Triban çoğunluk neden haklı olamıyor onu anlamadım. istemek ya da istememek değil mi olay.bir tercih yani bu. yoksa kanal yapılmayınca türkiyenin bekası zarar görecek diye birşey yok. ister yaparız ister yapmayız. halka kalmış. halka kalmalı. uzman he dedi diye niye istemek durumunda olalım?
Merhaba,@umutcelik istanbula kanal neee...mavi gözlüleri öldürmek ne..güldüm..polemik istiyorsunuz belli de, yorgunum hocam, k. bakmayın..
@Triban bu tip "baak gördünmü" cevapları destekleme amaçlı şunu oku bunu seyretleri , okumuyor seyretmiyorum. sen fikrini söyledin bende fikrimi...film işine girmeyelim...cevap yazmıycam arkadaşlar...forum polemiklerinden hiç hazalmıyorum..
sanada memleketimin gurbetçisi, amsterdamda mutluluklar...👍Size dünyanızda mutluluklar
Milletin, özellikle gezici tayfanın, kılını kıpırdatmaya ne hali, ne de niyeti yok abicim. Maden faciasının akabinde yapılan ilk seçimlerde soma'dan çıkan oy oranındaki sonra hepimiz umudu kestik bu ülke insanından.Bu projeyi öne sürenler,kimlerin bu projeye karşı çıkacağını iyi biliyorlar..Bu bir ''zoka'' bence..Aslında dertleri ne proje,ne para,ne de Katarlılar..Tüm dertleri,Gezi benzeri bir şeyin patlak vermesi..Bunu istiyorlar..O kadar çok istiyorlar ki bunu..
İnanılmaz bir ekonomik kriz var ülkede..Şu anda milyonlarca insanın sokağa çıkıp,bu projenin iptali için eylem yapması,bu krizin üstünü örter mi sizce?Bence örter..
Ekonomi yüzünden kafaları allak bullak olmuş milyonlarca seçmen,böyle bir eylemin etkisiyle,muhalefete oy vermekten kaçınabilir..
2. Dünya savaşında yol vergisi varmış. Parası olan vergiyi verir olmayan ise yol yapımında çalışırmış. Kanal vergisi konur. O işin kolayı var. Parası olan kanal kazma parası verir olmayan bizzat gider kanalı kazar. Kazanıldığı kadar.Milletin, özellikle gezici tayfanın, kılını kıpırdatmaya ne hali, ne de niyeti yok abicim. Maden faciasının akabinde yapılan ilk seçimlerde soma'dan çıkan oy oranındaki sonra hepimiz umudu kestik bu ülke insanından.
Devlette desen kazmayı vurmaya para kalmadı. Kanal manal hikaye.