Scudo Sports

Kanser neden çoğaldı?

@ahlaksız katılıyorum. Yoğun stres ve varolabilme savaşı insanı sürekli strese maruz bırakıyor. Gıdalar vs eklenincede malesef bağışıklık iflas ediyor. Yoğun mutsuzluk sevgisizlik kısaca insanı duyguların azlığı sebep bence.
 
Scudo
@mariokaldato

Eyvallah :)

Konu ile ilgili fikriniz varsa onu da konuşabiliriz bu arada :)
 
@Caner Geyik

Ajan Smith'e katılıyorum :D

 
@Caner Geyik

@anıl şentürkk

Bu hafta bilm dünyasının en önemli hadiselerinden biri olan Nobel Ödülleri verilmeye başlandı. Bugün "Fizyoloji ve Tıp" ödülü verildi. Ödülü iki araştımacı paylaştı (James P. Allison and Tasuku Honjo). Ödülü kazanma sebepleri:

"Bağışıklık sistemini frenleyen mekanizmaları bulmak, bu mekanizmaların değiştirilmesi ile bağışıklık sistemi hücrelerinin kanser tedavisinde işe yarar hale gelmesine ön ayak olmak".

Basın bültenine göre Alliosn 1990larda, Honjo ise 1992'de birbirlerinden farklı iki mekanizma buluyor. Yıllara dikkat çekmek istiyorum.25-30 yıl öncesi! Onların öncülüğü bu 25-30 yıllık süreçte yeni metotlar da geliştikçe yeni tedaviler (CRISPR, CAR-T) gelişmesini sağladı. Her kanser türünde değil, her insanda başarılı değil, ama işte bilimsel süreç tam olarak bu. 25 yıl önce laboratuvarda plastik bir kapta bulunan mekanizmanın insana uyarlanması için geçen süre, bu uğurda çöpe atılan çıkmayan projeler, harcanan insan zamanı, harcanan dehşet paralar. Kanser görülme sıklığı artıyor fakat kanser hastalarının sağkalım süresi de artıyor. Hurafe yerine bilim dememizin sebebi biraz da bu.
 
  • Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
Valla onu bunu bilmem de bildigim tek sey, insani hasta eden de insan, tedavisini bulmaya calisan da insan. Besinleri, yapay gidalar, genetik oynama, doganin dengesini bozma, vs.vs. tum bunlarin yillar sonra sonuclari goruluyor. Her gecen yil bence bunlar daha da artacak...
 
Insanın bağışıklığını etkileyen herşey kansere sebeptir. Yediğimiz içtiğimiz margarin . Gıda boyası. Glikoz şurubu vs vücudun dinlenme ve yenilenmesi icin gereken eforu bu saçma sapan besinleri öğütmek icin harcıyor.bunlarin üstüne 7 yaşından itibaren yarışa başlayan insan 27 yaşında hala ışsiz yada hayalini kurduğu hayatın yanından bile geçemezken. Nasıl sağlıklı kalıcak.
İnsanlarin psikolojik ve beslenme alışkanlıkları bu hastalığın çogalmasindaki en önemli iki etkendir
 
@Serkan Mıstınoğlu
Temelin en yakın arkadaşı Tursun ?
Not : Bu Tursnu zaten gözüm hiç tutmamıştı...
 
Dün bir hasta,doktoru öldürmüş yine..

Türkiye özellikle bu sene öyle bir noktaya geldi ki,kanser olup ölmek normal bir ölüm sayılacak artık..Bundan sonra ''Vatandaşa bak ya,hastalanmış,ölmüş'' diyeceğiz galiba..
 
İstanbul, Trafik, nüfus yoğunluğu, görmüyoruz ama aslında havamız da çok kirli’ marketlerde her yerde satılan paketlenmiş yiyecekler, fastfood’un her türlüsü, içecekler. Masa başı çalışma haraketsiz yaşam.
 
Gerçekten hepimiz önlem almalıyız. Yoksa daha da çok artacak.
 
Geri