Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kapı açılmasından dolayı köprücük kemiğinin kırılması

Bu tür durumlara karşı bisiklet kullanırken eğer yol birden fazla şeritli, trafik fazla yoğun değilse ve minimum 25 km/h hızla gidebiliyorsam sağ şeridi kapatır giderim, illa ki korna ile taciz eden sabırsız sürücüler olur ama aniden açılan kapıya çarpıp ağır yaralanacağıma veya öleceğime bana sövülmesini tercih ederim.

Otomobil üreticileri aslında bisikletleri de düşünerek araçlarına ön koltuk havayastığı yerine hem ön hem arka kapı içlerine havayastığı koysa onlar da koltuk havayastığı ile aynı işlevi görebilir. Ek olarak kendisine hızla yaklaşan cisimleri algılayarak havayastığının patlamasını tetikleyen sensörler de konsa kendisine çarpacak bisikletliyi algılayıp havayastıklarını açarak çarpma şiddetini ve bisikletlinin yaralanmasını bir miktar hafifletebilir ama daha da önemlisi böyle bir düzenek kapı açma kazalarını çok ciddi ölçüde azaltacaktır. Havayastıklarının yenisi en az 15000 lira, haliyle sürücüler kapılarına bir bisikletin çarpma riskini göze alamayıp daha dikkatli davranacaklardır.
Aslında son dönemde bir çok araçta gördüğümüz, arka yanlardan yaklaşan araç ya da cisim (cisim diyorum çünkü araçlarda çoğu sensör yalnızca araçları algılarken bu dediğim sensörler ilginç bir biçimde bisikletle ysnaştığımda da görüyorlar) yaklaştığında sürücüyü aynada beliren ışıklı uyaran ile ikaz sisteminin bir benzeri yapılabilir. Hatta kapı içine airbag koymaktansa yandan yaklaşan (bisiklet, kaykay, paten ya da motorsiklet gibi) cisim algılıyorken kapı kolunu bir anlık bloke etse. Hepten açtırmasa değil, en azından ilk çekişte açmasa ama ikincide açsa. Bu sayede insanlar da kapının neden açılmadığını bir süre sonra alışkanlıkla anlamaya başlayıp kol açmadıysa gelen bir şey var deyip bakarak ikinci kez kolu çekme eğilimine girebilirler. Keşke böyle bir sistem yapılsa.

Biraz araştırdım da Ford böyle bir sistem üretmiş. Yolu paylaş adında sistem. Geleni görüp ikaz ediyormuş. Kapının açılmasını engellemek için sistem geliştirmeye çalışıyorlarmış. Sistem manuel devre dışı bırakılabiliyor dediği yerde okumayı bıraktım...

• Üzgün
Tepkiler: sccetin
Scudo
Cok gecmis olsun, ceken bilir travmasini.
Gupegunduz Bagdat Caddesi'nde asfalta dokulen yag yuzunden motorumla akan trafikte dusup kirmistim.
Bende uctan parcali kirik olmustu. Ne kol askisi ne 8'li bant cozum oldu.
Mecbur ameliyat ve titanium plaka ile 6 vida.

3 ay sonrasinda ise tekrar motorun ustundeydim.
7.ay sonunda ise implant ameliyati ile plaka cikmisti.
En zoru neydi diye sorarsaniz hareketsizlik yuzunden kisalmaya baslayan kaslarin verdigi aci olmustu.
Ne kirik zamani ne ameliyat ertesinde, boyle bir aci yasamadim.
Fizik tedavi suresi cok sancili. Buna cok dikkat etmeli ve aci oluyor diye ertelemeyin.
O kisalan kaslari uzatmalisiniz.
Sizede çok geçmiş olsun. Bir kaç ortopedi uzmanı doktora danıştım 8 bandı ile çok yüksek ihtimal kaynayacağını söylediler umarım kısa sürede kaynar inşallah 🙄 kaynama başlasin iyileşme başladığı an fizik tedaviye başlayacam
resim (1).png

Teşekkürler

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok geçmiş olsun..

• Beğen
  • Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Sizede çok geçmiş olsun. Bir kaç ortopedi uzmanı doktora danıştım 8 bandı ile çok yüksek ihtimal kaynayacağını söylediler umarım kısa sürede kaynar inşallah 🙄 kaynama başlasin iyileşme başladığı an fizik tedaviye başlayacam 280362 dosyayı görüntüle

Teşekkürler
Çok teşekkür ederim.
Röntgen filmine bakınca sizdeki kırığın tam ortada olduğu gözüküyor.
Biraz daha şanslısınız. Doktorların dedikleri gibi 8'li bant ile ameliyatsız atlatabileceksiniz.
D vitamini ve kalsiyum takviyesi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim

Çok geçmiş olsun. Maalesef dün başıma geldi ve sol köprücük kemiğim kırıldı 😔 Allahtan uçları ayrılmamış doktor çok yüksek ihtimal kaynayacak dedi. Çok dikkatli sürdüğümü düşünürken bir anlık dalgınlık kırıkla sonuçlandı. Umarım çabuk toparlanırım. Bu arada çok dikkat edin zor bir kırık kol bacak kırığı yaşadım ama bu en zoru maalesef.

4 sene önce motosiklet kazası geçirdiğimde köprücük kemiğim aynı sizinki gibi kırılmıştı. 8 bangajla iki ay içerisinde kaynamış tam anlamıyla iyileşmesiyse yaz sıcağıyla birlikte olmuştu. fakat kaynadıktan sonra eskisinden hiçbir farkı kalmıyor, geçmiş olsun.

• Beğen
4 sene önce motosiklet kazası geçirdiğimde köprücük kemiğim aynı sizinki gibi kırılmıştı. 8 bangajla iki ay içerisinde kaynamış tam anlamıyla iyileşmesiyse yaz sıcağıyla birlikte olmuştu. fakat kaynadıktan sonra eskisinden hiçbir farkı kalmıyor, geçmiş olsun.
İnşallah ya valla bir an önce geri dönmek istiyorum antrenmanlara. İşime gücüme. El yıkamak bile işkence

Geri