Scudo Sports

Kar zinciri lastiğe zarar verir mi ?

mywashere

Daimi Üye
Tepki
453
Bisiklet
Mosso
Karda bisiklet sürmenin ayrı bir zevki olduğunu düşünenlerdenim. Bu kış için bisikletime kar zinciri yapmayı düşünüyorum. Fakat aklıma takılan zincir lastiğe zarar verir mi? Sürerken aşındırır mı ? Mesela araçlarda kullanıldığında araçların lastiklerinde sürtünmeden dolayı aşınma vs oluyor mu ? bunlar aklıma takıldı yapmadan önce buradan fikir alayım dedim sizce aşınma olur mu ? Lastiğe zarar gelir mi ?

Scudo
bence lastikten ziyade kadroya zarar verebilirsiniz sonuçta maşaların lastikle arasındaki mesafe çok fazla değil zincir oralara çarpabilir ve kodronuzun boyasına zarar verebilir kaldıki zincir kullanmak arabada dahi çok rahatsız edciyken bisiklette daha beter olur diye düşünüyorum birde merak ettim bisiklet lastiğinde zinciri nasıl gerdiriceksiniz .

@hidromek zinciri çelik halat yada çelik çamaşır ipleri oluyor onlara belli aralıklarla dizip halatı da elektrikçilerde bulunana sıralı klemenslerin içindeki metal aparatla sabitlemeyi düşünüyorum.Ölçülerime göre kadro fren sorun olmayacak ben lastiklerin aşınmasından endişeleniyorum. :kötü:

@mywashere

Bisiklet v frenli ise uygulamada sorun olur diye düşünüyorum sonuçta bahsettiğiniz ipleri sabitlemeye kalktığınızda fren papuçlarına takılma riski var

@m.klcts arabalarda yüksek devirlere çıkıldığından ve asfaltlı yollarda sürüldüğünden zarar veriyor diye biliyorum, bisiklette daha çok karda sürülcek devir konusunda da karda istense bile yüksek devire çıkılmaz. Benim tahminim fazla aşınma olmayacağından yana ama hem daha önce böyle deneyimim olmadığından hemde araç sahibi olmadığımdan emin olamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
@mywashere karda toplam nekadar süreceksiniz ki sanırım zarar verecek kadar uzun sürmeyeceksiniz

@hidromek Bendekiler v fren, disk olsa kadroya çarpma sürtme gibi bi dert olmıcak rahat rahat yapılır. :koptum: Frenleri sıktığımda her iki taraftanda 10ar mm kadar boşluk kalıyor küçük baklalı zincir kullanılcak çelik kabloyu bağlayacağım klemens parçası ise ufak birşey o da rahat bi şekilde geçecektir.

@m.klcts Kar zaten istanbulda en fazla 1-2 hafta tutar günde 1 saat sürülse ki işten güçten vakit kalırsa o kadar fazla zorlamayız lastiği :)

@ÇaNakkaLeRuHu Disk fren için alternatif çok ama frenlerim v fren bakalım tahminlerime göre olcak fakat lastiğin aşınması endişelendiriyor beni :)

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
https://i.hizliresim.com/82ZyDk.jpg

Bugün bauhaustan zincir aldım biraz yassı bir zincir lastiğe en az zarar verecek tipte olduğunu düşünüyorum çelik çamaşır ipine geçirdim her zinciri de cırt ile sabitledikten sonra gayet sağlam birşey çıkar diye tahmin ediyorum.

Arkadaşlar plastik kelepçelerden yapabilirsiniz cırt cırt kelepçe de deniyor

@Barış TURAN daha önce görmüştüm bu modeli fakat hazır almak yerine el emeğiyle birşeyler yapmayı istiyorum :)

Anlamadigim böyle olmayac islerle ugrasacaginiza neden kar lastigi almiyorsunuz?

@mywashere
Ama olacak seylere emek harcanir olmayacak seylere degil.

Geri