Scudo Sports

Karanlıkta bisikleti nasıl süreriz?

Arkadaşlar forumdaki ilk mesajım bu olsun istemezdim ama 2011 Temmuz ayında geçirdiğim bisiklet kazasından bahsetme ihtiyacı hissettim. Ankara Etlik'te oturanlar bilirler Tevfik Sağlam Caddesi'nin Aşağı Eğşlence'ye bağlandığı kavşağa doğru yokuşaşağı yaklaşık 33 km hızla gidiyordum Kronxc 500 bisikletim ile akşam saat 23:00 civarında. Tam göbeğe gelmeden evvel bisikletim bir çukura girdi ve bisikletin üstünden takla atarak sol dirseğimin üstüne fena düştüm. Kolumda şu an iki platin ve 14 tane vida var. Yaklaşık üç ay ameliyat sonrası kolumu eski hareketine kavuşturmak için uğraştım şükür şu an kolum sadece %4-5 civarında bir kayıpla eski haline geldi ama tabiki eskisi gibi güçlü değil yine de buna şükür diyorum. Kazanın olduğu gün abimle birlikte far, kask, dirseklik gibi malzemeler almak için bildiğimiz bisikletçilere gidecektik. Erteledik yarın alırız diye. Ben o gün kazayı yaptım. Yollarda sokak lambası var aydınlık diye aklıma ghelmişti ki Tevfik Sağlam Caddesi büyük ve aydınlık bir caddedir akşam rahatlıkla görürsünüz önünüzü. Ama far ve dirseklik almamanın acısını fazlasıyla yaşadım. Doktorun dediğine göre dirseklik olsaydı daha hafif en azından alçı ile atlatabilirmişim. O yüzden akşam bisiklet sürecek olan arkadaşlarıma tavsiye ederim ki çok dikkatli ve fazla hız yapmadan gitsinler ve mutlaka farsız yola çıkmasınlar. Akşam yolda görünmeyen ufak bir çukur hızla giden bisikletiniz dengesini bozup sizi alaşağı edebiliyor. Bunu en yakından yaşayan kişi benim. Hepinize sevigler ve saygılar.
Not: Tüm olanlara rağmen halen güvenli ve kontrollü bir şekilde bisiklet kullanan birisiyim:)

Scudo
Geri