Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karar veremedim Hangisini Seçmeliyim ?

hella

Üye
Tepki
77
merhaba arkadaşlar öncelikle forumda yeniyim..

Birçok konuya bakmama rağmen sorularıma cevap bulamadım.Çünkü konu tarihleri eski yada cevapsız kalmış.Eski tairhli konuda yeni nesil bisiklet hakkında bilgi yok.bu yüzden konu açıyorum onu belirtmek istedim.

İstanbul da şehir içinde anadolu yakasında sahil yolu ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum.fakat mtb ve şehir bisikleti arasında kaldım.dağda rampada bayırda atlayıp zıplayan birisi değilim.bazen belgrad ormanı ve o tarz yerlerde bisiklet sürerim.bunun için mtb şartmıdır? şuan kullandığım klasik bir şehir bisikleti.pek konforu yok.

sorularım;

1- mtb mi,şehir bisikleti mi tercih edeyim?
2- Ktm Ultra Force 29 kafama yatan model.güzel bir fiyat ile alabilirim.mtb alırsam Ktm Ultra Force 29 modeli nasıldır?
3- maximum 3000 TL bütçe ile konfor açısından marka ve model tavsiyeniz hangisi olur?

Scudo
O bütçeye güzel bir şehir bisikleti alabilrsiniz. MTB ihtiyacı olan yerlerde sürerseniz de biraz dikkat edersiniz olur biter.

@Serkan Mıstınoğlu Bey;

patika yol değil normal orman yolunu diyorum.tabi ilk mesaj da bunu belirtmeyi unutmuşum:) sizin tavsiyeniz sanırım şehir bisikleti oluyor.peki konforlu ve kaliteli bahsettiğim bütçeme göre tavsiyeniz varmıdır?

@hella Evet, toprağa girmeyecekseniz kesinlikle şehir bisikleti almanızı öneririm. MTB'nin dişlik lastiklerini asfaltta boşu boşuna döndürmemiş olursunuz :D

Şehir bisikleti tavsiyesi tam olarak yapamam fakat 3.000 liraya güzel bir marka alınabilir.
(link)

Eğer daha önce yurt dışı alışverişi yaptıysanız, veya denerim derseniz yurt dışından da çok iyi modeller bulabilirsiniz:
(link)
Bike24 sitesine üye girişi yaptıktan sonra fiyatlar %20 düşecek. Siteyi bilgilendirme amaçlı verdim, başka sitelere de bakılabilir. Kargo ve gümrük (%18) vereceğinizi de hesaplayın :)

Bütçenize yakın ön süspansiyonu olan üst seviye bir ŞEHİR bisikleti işinizi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: hella
@Serkan Mıstınoğlu

Maximum 3000 TL demiştim.1500-2000 hatta 2500 de olabilir.Yurtdışından daha önce alışveriş yaptım.Vergilendirme tam olarak nasıl olur bilmiyorum.Çünkü aldığım ürünler de vergi ödememiştim.Mesela kargo dahil toplamda 500 Euro olan bir bisiklet gümrük vergisi ile 590 euro oluyor doğru mu ?

Birde sanırım her ülkeye gönderim yapmıyorlar.Artık tek tek inceleyeceğim.Ama mekanik olarak nelere dikkat edeyim? Aktarıcı,vites sayısı,kadro yada başka kısımda nelere dikkat edeyim? MTB yi şuan için aklımdan çıkardım.

@Burak_Cakir

Önerebileceğiniz marka ve model varmıdır?

Kullanacağın alanları baz alarak ben şehir bisikleti tavsiye ediyorum. Ben şehirden dağ bisikletine geçtim ama arazide kullanıyorum onun için MTB tercih ettim. Fakat MTB'yi asfaltta sürerken eski şehir bisikletimi özlüyorum :). Model olarak buna bakabilirsin.
(link)

Hocam ihtiyaçlarınıza ön süspansiyonu olan bir şehir bisikletinin yeterli olacağını düşünüyorum fakat ben bisiklete donanım yönünden bakmanın yanısıra nedense tarz açısından da yaklaşır oldum. Günlük kullanımım yokuşlarda olmasına karşın değiştiğim 10 bisikletten 9 u Mtbydi. Şehir bisikleti tabiki rahattı adeta kayıyordu sanki ama kendimi güvende hissedemiyor gibiydim. Konuyu açarken samimiyetinizi sezdiğimden ötürü böyle bir şey yazayım dedim. Şayet sizde böyle düşünüyorsanız korkmadan ilerleyeyim ve güçlü kadro yapısı beni cezbetsin diyorsanız elbet mtbye de ince lastik takılır ama ben doğa turunu severim, sakin bir yapım var diyorsanız rengini de özellikle belirlediğiniz size huzur veren bir şehir bisikleti hem sizi yormayacak hem de mtbye nazaran dahi sakin bir his verecektir. Tamamen kendi bisiklet tecrübeme dayanarak diyorum yanlış anlaşılma olmasın:)

@hella

Gümrük hesaplamasında ürünün fatura tutarı baz alınıyor. Kargo ücreti ile hiçbir işiniz olmuyor. bike24 sitesi Almaya'da ve Türkiye'ye sorunsuz gönderim yapıyor. (Ayrıca gümrükte 4 lira kontrol bedeli ve 70 lira civarı yer (bekletme) bedeli de vereceksiniz)

Bazı modellerde üst borunun daha aşağıdan ve kıvrımlı geldiğini fark etmişsinizdir. Bu, onları bayanlar için de kullanılabilir olduğunu gösterir. Ayaklarını bisiklete atarken daha rahat ve az ayak açarak(misal etek ile) binebilsinler diye.

Bunun dışında çoğu şehir/tur bisikleti arkada bagaj aparatı ile gelir, gelmeyenler de var. Buna ihtiyacınıza göre karar verin. Benzer şekilde disk frenlileri, süspansiyonluları mevcut ve farklılık gösteriyor. Bunlara karar vermeniz gerek. Elinizden geldiğince fazla model inceleyip karar vermenizi öneririm. Bagaj ne kadar gerekli? Üst borunun aşağıdan gelmesine ihtiyacım var mı? Süspansiyon gerekli mi? Bu sorular sizin cevaplarınızı bekliyor.

Vites için herhangi dikkat etmeniz gereken bir şey bence yok. İster 1000 liralık bir model alın, ister 3000 liralık, parası oranında kaliteli bir vites seti kullanılıyor olacak. Hepsi de işinizi görecek.

Bence önemli olan modelin hoşunuza gitmesi ve sizin sevmeniz, beğenmeniz. Madem bisiklet bir tutku, önce beğenmek gerek :D

Cevaplandırılmamış soruları da kafanızda netleştirip, beğendiğiniz modeli alın derim. Tabi Türkiye'de teknik destek veren bir marka almanız da sizin için iyi olacaktır. (Specialized,trek,merida vs)

Ayrıca İstanbuldasınız, 1 gününüzü ayırıp birkaç büyük bisiklet satıcısını gezip modelleri canlı görmeniz sizin için çok iyi olacaktır. :)

• Beğen
Tepkiler: hella ve Themaner
@Serkan Mıstınoğlu

Bilgilendirme ve yorumunuz benim için gayet açıklayıcı ve bilgilendirici oldu.Kafamdaki şekil,bilgi ve fikir şimdi oluştu.Alakanız için size ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Bisikleti alınca buradan sizlerle paylaşacağım.Herkese iyi forumlar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Şu an indirimde olan Fuji Touring ; (link)

@hella durum forumdaşlardan da tavsiye alın :D

Mesela @avkebele 'nin bahsettiği Fuji Touring popüler bir model, adını sık sık görüyorum forumda.

Karar vermek için acele etmeyin :D

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu

Bütün forumdaşların mesajlarını dikkatlice okuyorum :)

@avkebele

Teşekkürler.Fakat disk fren olmasını istiyorum.Bu arada paylaştığınız model tur bisikleti gibime geldi.

Diğer arkadaşlardan da konu hakkında fikir ve yorumunu rica ediyorum.

Hocam Lapierre urban shaper 600 çok güzel alet. Parasına değer mi bilmiyorum donanımsal olarakta, gerçekte çok güzel görüntüsü var :D 2900 yazıyor nette de 2600 e kadar indirebilirsin iyi bir satıcıya.

Disk fren istememişsiniz, bence de doğru düşünce. O zaman size V frenli bir Crossway:
(link)

Fuji touring modelini de ciddi olara düşünün, özellikle ilerde uzun turlara çıkarım ve drop bar rahatsız etmez dierseniz...

• Beğen
Tepkiler: Lovless ve hella
@Orhan Akarkut Bey;

Sanırım yanlış anlaşıldım.Ben disk,hidrolik fren olmasını istiyorum.Siz neden disk yada hidrolik fren olmasını uygun görmediniz? Uzun turlar için mi? Çok uzun turlara çıkacağımı sanmıyorum.Yani en fazla gidiş dönüş için yapacağım mesafe 150 km olur diye düşünüyorum.drop bar daha önce kullanmadım.Fakat kelebek gidon beni çok rahatsız etmişti.Fuji touring sanırım uzun tur bisikleti..şuan da inceliyorum..

(link) hoşuma gitti.Fakat Türkiye ye göndermiyor bu site ürünlerini.Kaç tane baktıysam "Türkiye ye gönderilmeyen ürün" yazıyor.

@hella

@hella Mesajınızı ve yanıtları okudum. Belirttiğiniz kullanım önceliklerinize, kişisel düşünceme ve deneyimlerime göre @Orhan Akarkut'un önerisi size uygun. Fiyat/performans açısından gayet iyi, kaliteli bir bisiklet. @Serkan Mıstınoğlu'nun belirttiği gibi Türkiye'de iyi bir teknik destek altyapısı var. Ayrıca bence disk frene ihtiyacınız olmayacak; v-frenli bir bisiklet bir eksiklik değil, bilinçli bir tercihtir.

Seçim yapmak zor; kolay gelsin...

• Beğen
Geri