Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karar veremedim Hangisini Seçmeliyim ?

Disk freni önermememin nedeni çok yüksek hızlarda arazide iniş yapmayacağınızı düşünmemdir. Dağ bisikletlerinde disk fren tercihini nedeni budur. Ama ağırlık yapar, ciddi fren ihtiyacı olmayacaksa V fren tercih edilmeli. Merida Crossway serisini inceleyin, iyi marka ve modeldir.

@hella Evet yanlış okumuşum. Disk fren önermememin nedeni ihtiyacınız olacağını düşünmememdir. Dağ bisikletlerinin tamamı disk frenli olur. Bunun nedeni, dağda, arazide fren güvenliğini sağlamaktır, çünkü zaman zaman çok yüksek hızlara çıkılır, sık sık ve ani frenlerle yön değiştirilir, özetle frenler sık ve sert kullanılır. Oysa halim selim kullanışlarda V fren yeter de artar bile. Diske frene ihtiyaç yoksa alınmamalı, ağırlık yapar, daha pahalıdır, daha çok bakım ister...
Merida marka imajı ve servis olarak iyidir, Crossway de onun kros modelidir. Seriyi inceleyin bence. Speeder modeli ise düz maşalıdır, deyim yerindeyse düz gidonlu yol bisikletidir. Belki ilginizi çeker; çok bozuk yollara girilmeyecekse önde amortisöre de gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: hella
Scudo
İki freni de kullanan biri olarak bildiğim kadarıyla karşılaştırmasını yapıyorum.

Şehir içi kullanacaksan HD fren biraz gereksiz kaçıyor. Bakımları düzgün yapıldığı sürece V fren asfaltta çok iyi performans verir.
HD:
  • +Fren yapmak/Fren kolu hassasiyeti oldukça basit, serçe parmağınla bile bisikleti durdurabiliyorsun.
  • -V Frene göre daha ağırdır.
  • +V Frene göre durduruş gücü daha fazladır.
  • +Çamur-Su gibi hava koşullarına daha dayanıklıdır.
  • -Bakımı Zordur.
  • -Bakım vb. Maliyeti fazladır.

V:
  • -Fren yapmak/Fren kolu hassasiyeti HD frene göre biraz daha zordur.
  • +Daha hafiftir.
  • -HD Frene göre durduruş gücü daha azdır.
  • -Çamur-Su gibi hava koşullarına dayanıklı değildir.
  • +Bakımı basittir.
  • +Bakım vb. durumlarda Maliyeti azdır.

@Orhan Akarkut

Merak dan dolayı disk freni söylemiştim.Olumlu/olumsuz yönlerini biraz araştırdım.Uzun turlarda pek tercih edilmediğini öğrendim.Zaten uzun tur yapmayı da düşünmüyorum.Şehir içinde bahsettiğiniz gibi hem maliyet hemde ağırlık yönünden bir olumsuzluğu görünüyor.Fakat aldıktan sonra pişman olmak da istemiyorum.Bu konu hakkında " Ktm Ultra Force " ile bugün fren ve genel anlamda test yapacağım inşAllah. Bir arkadaşıma bugün Ktm Ultra Force teslim alacağız.Aslın da bende bu bisikleti düşünmüştüm.Fakat yorumlardan dolayı MTB tercihimden vazgeçtim.Değerli bir arkadaşım Kron,KTM satıyor.Onada uğrayıp bir bakayım modellere..Merida Crossway modellerini inceliyorum.Alakanız için çok teşekkür ederim.

@EmirhanShn

HD fren çok mu sorun çıkarıyor? Ayda ortalama 700 km ancak yaparım.Bu kilometre için HD fren, bakım ve arıza yönünden beni üzer mi?

Bütcenize ve amacınıza uygun bir Sehir Bisikleti alın.

• Beğen
@hella Hayır, sorun çıkarma problemi olmuyor. Ben turlarda hangisinin kolay tamir edileceğini baz alarak yazdım onu. Mesela V frene bir alyan seti yeterken, HD fren için bir sürü malzeme gerekiyor. Fakat bu HD frenin problem çıkaracağı anlamına gelmiyor :).

daha önce bisiklet aldığım kişi ile irtibat kurdum.şuan almanya da olduğunu söyledi ve bana mağazadan resimler gönderdi.bende kargoya vereceğim ücreti sana vereyim bana bir tane bisiklet getir dedim.oda tamam yardımcı olayım dedi.şimdi sizden seçim konusun da yardım rica ediyorum.

1- bisiklet beyaz renk de olacak(beyaz ile beraber çift renk olabilir.)
2- şehir yada tur bisikleti olacak.
3- far ışık falan olmasada olur.arka taşıyıcı ve çamurluk olabilir.
4 - 27-30 vites bakıyorum.

site almanca olduğu ve fazla marka olduğu için pek birşey bulamadım.müsait olan arkadaşlar incelerse memnun olurum..

(link)

Crossway 100 sahibiyim. Acikcasi hd frenin olumsuz yonlerine ragmen bu modeli beğendiğim icin aldim bisikletimi. Şoyle soyleyeyim gercekten sehir ici ve ufak turlar icin kullanacaksaniz hd fren cok luzumsuz oluyor fakat bende boyle dusunurken geçende bir köye gideyim.dedim. 35km lik bir tirmanistan sonra tabiki 35km lik de inisi var. Inanin hd fren olmasi o an icin okadar cok guven vericiydi ki iyikide hd fren almisim dedim kendi kendime. Cunki v fren o iniste benim gibi 120kg birini nereye kadar yavaslatirdi bilemiyorum.

• Beğen
Crossway 40 v sahibiydim geçen ay çalınana kadar. Yaklaşık 3 sene kullandım İzmir şehir içinde hiç sorun yaşamadım v firen ile. Balçova terapi ormanı var yaklaşık 12 km çıkışı var uçurumlar eşliğinde malum inişide oldu yüreğim ağzıma geldi korktum baya artık gitti dediğim anlar oldu eğer dağa çıkılmıcak ise şehir içinde v firen işinizi çok güzel görür diye düşünüyorum bende.

• Beğen
Geri