Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon için hangisi daha mantıklı?

Toplamak ya da komple setli almak

• Komple karbon toplamak.

• Komple karbon hazır sistem almak.

• Toplam katılım
    29
@SpirituaL Pardon kusura bakmayın. Kafam karışmış benim. Şimdi taşlar yerine oturdu. Sizin bisikletiniz yaklaşık 8 kg civarı olur ama kullandığınız Gidon, sele borusuna falan bakınca maaliyet 17-18 leri bulacak gibi.

Scudo
Bu grup elime ulaştı, vergiler dahil ödediğim toplam tutar:
6.046,17 ₺

FrameProrace Rapide
ForkProrace Rapide
Sele BorusuDeda Zero 350mm 31,6mm
SeleSan Marco Mantra Full-Fit
HandlebarDeda superzero 40 cm
StemDeda Zero 90 mm

Bu grubun siparişini verdim vergiler hariç 569,43 usd. Kurun 7,5 olacağını varsayarsam 1,18 vergi ile: 5.039,64 TL olacak.

Jant SetiPrime RR50 Carbon
İç LastikHutchinson
Handle TapeLifeLine Performance

Fren ve vites kablo setleri TR'den aldım, 238,07 TL ikisi: (wiggle'da aynı ürünler 20+45= usd yaklaşık. TR'den baya ucuza geldi.)

Fren Kablo SetiShimano optibelt
Vites Kablo SetiShimano RoadSTS

105 seti de fiyat geçişi olmaz ise 533 usd x7,5x1,18= 4.717 TL'ye almayı planlıyorum.

Yani senin dediğin gibi 17-18bin'ler değil, 16.040 TL gibi maliyeti olacak. Ama belirttiğim gibi ilk başladığımda USD:6,9 EUR 8,4TL idi. Yani %9 gibi bir artış söz konusu oldu 1 ayda. hedefim 14.500 gibi toplamış olmaktı.

Şu an bu bisikleti topluyorum, toplam maliyeti 16.000 gibi olacak, Dolar 6,9, Eur 8,4 iken toplamaya karar vermiştim. O zaman vergiler dahil 14.500 gibi çıkıyordu fiyatı. Fiyata 2 dış lastik ve pedallar dahil değil. Sarf malzemeler ağırlığa dahil değil. Sele borusu, gidon boğazı ve gidon alüminyum.
Ağırlık
STI KolShimano 105 R7000
251​
Fren BacaklarıShimano 105 R7000
379​
Aynakol 170 50-34Shimano 105 R7000
716​
ZincirShimano 105 R7000
257​
Ön AktarıcıShimano 105 R7000
95​
Atka AktarıcıShimano 105 R7000
225​
Kaset 11-30Shimano 105 R7000
284​
1680​
İç LastikHutchinson
190​
110​
100​
100​
FrameProrace Rapide
1080​
ForkProrace Rapide
375​
295​
220​
300​
StemDeda Zero 90 mm
145​
PedalShimano PD R540
340​
Dış LastikMichelin Pro 4 end
440​
Ara top
7582​

Şimdilik bu halde:)

258561 dosyayı görüntüle

R7000 STI kolların tek ağırlığını almışsınız. Çifti 500 gram olması lazım. Orta göbek de göremedim. PressFit göbekler 50 gram falan oluyor galiba. Jant seti verileri de mandalsızdır muhtemelen. 100 gram da o olur. 100 gram da furç ve spacerlar etse 8 kilonun biraz üzerinde olacak bisikletiniz.

@SpirituaL Hiçbir yerde stok yok ne yazık ki bu fiyatlara gelmez gibi R7000 set sizin adınıza maliyet bu olduysa sevindim zevk meselesi ben yurtdışından toplanmış bir bisiklet getirtmeyi tercih ederdim.

@SpirituaL Hiçbir yerde stok yok ne yazık ki bu fiyatlara gelmez gibi R7000 set sizin adınıza maliyet bu olduysa sevindim zevk meselesi ben yurtdışından toplanmış bir bisiklet getirtmeyi tercih ederdim.
Evet ama maliyet muhtemelen 1500 EUR sınırını geçecekti bu özelliklere yakın bir bisiklet için. Alıp getirecek kimse de olmadığı için bu yolu seçtim.

@Murat B.
8 kg'a yakin olacagini ben de tahmin ediyorum:harika:

Fren kablolari henuz gelmedi ancak fazlaliklari kesilmemis halde vites kablo seti bu sekilde:

258562 dosyayı görüntüle

Ağırlıklar genel olarak kendi tarttığım değerler. Zaten genellikle üreticilerin verdiği değerler 1 tık daha yukarıda çıkıyor, ya da benim terazi yanlış :)
Tartınızın kalibrasyonu doğru mu diye kontrol etmenin en kolay yolu ağırlığı belli olan bir şeyler tartmak; bozuk para olabilir mesela.

Fren kablosunun çapı 1,6mm, vites kablosununki 1,2mm olduğu için fren kablosu biraz daha ağır olur. Ancak, kesilmemiş vites kablosu seti 100 gramsa, kesildikten sonra ikisi için 200gram makul bir tahmin.

Kadro ve maşanın ağırlığına furş seti, kadro kulağı falan dahilse çok iyi değerler bu arada.

Bu grup elime ulaştı, vergiler dahil ödediğim toplam tutar:
6.046,17 ₺

FrameProrace Rapide
ForkProrace Rapide
StemDeda Zero 90 mm

Bu grubun siparişini verdim vergiler hariç 569,43 usd. Kurun 7,5 olacağını varsayarsam 1,18 vergi ile: 5.039,64 TL olacak.

İç LastikHutchinson

Fren ve vites kablo setleri TR'den aldım, 238,07 TL ikisi: (wiggle'da aynı ürünler 20+45= usd yaklaşık. TR'den baya ucuza geldi.)

105 seti de fiyat geçişi olmaz ise 533 usd x7,5x1,18= 4.717 TL'ye almayı planlıyorum.

Yani senin dediğin gibi 17-18bin'ler değil, 16.040 TL gibi maliyeti olacak. Ama belirttiğim gibi ilk başladığımda USD:6,9 EUR 8,4TL idi. Yani %9 gibi bir artış söz konusu oldu 1 ayda. hedefim 14.500 gibi toplamış olmaktı.

Şimdiden hayırlı olsun, çok güzel bir bisiklet olacağa benziyor. Bisiklet toplamanın bir avantajı da her detayını istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Bitince bir resim atarsınız artık. :)

@Veto8 Aslında tamamladıktan sonra detaylı bir başlıkta anlatacaktım ama bu başlığa uygun olduğun görünce paylaşayım dedim. En hafif en kaliteli en ucuz gibi bir iddiam yok ama her aşaması ile kendi ilgilendiğim bir bisikleti toplayarak sürmek benim için çok keyifli olacak :)

@SpirituaL

Şimdiden hayırlı olsun bisikletiniz, bu zamanda yapılabilecek en mantıklı tercihi yapmışsınız. Yalnız bu bisiklet R540 pedallardan daha iyisini hakeder gibi geliyor bana. :)

Tubeless dönüşüm kiti (valfler ve şerit vardı galiba) boştaysa belki ben talip olabilirim. :hımm:

@Sadettin Z. ilerleyen zamanlarda pedallar için bir bütçe ayıracağım, şimdilik idare etsinler:)

Jantlarla birlikte ne gelecek bilmiyorum ama sadece dış lastikler ve tubeless sıvı boşta olacak sanırım. Valf zaten gelmiyor, bantlar ise jantın üzerinde olacak sanırım. Hele bi gelsinler de haberleşiriz.
Tartınızın kalibrasyonu doğru mu diye kontrol etmenin en kolay yolu ağırlığı belli olan bir şeyler tartmak; bozuk para olabilir mesela.

Fren kablosunun çapı 1,6mm, vites kablosununki 1,2mm olduğu için fren kablosu biraz daha ağır olur. Ancak, kesilmemiş vites kablosu seti 100 gramsa, kesildikten sonra ikisi için 200gram makul bir tahmin.

Kadro ve maşanın ağırlığına furş seti, kadro kulağı falan dahilse çok iyi değerler bu arada.

Tartı doğru görünüyor:)

20210314_183044.jpg20210314_183058.jpg

Kadro kulağı ve sele boru kelepçesi dahil kadro:

20210314_182950.jpg

Furç seti, spacer dahil maşa (Site verilerinde sadece maşa 375 gr görünmesine rağmen sonuç çok farklı):

20210314_183008.jpg

Son düzenleme:
bisikletimi 7kg civarı yapmak istiyorum bu oran 7.3 de olabilir

Bu hedefi neyi baz alarak ve nasıl belirlediniz? Hiçbir zaman böyle nokta atışı bir hedefim olmadı bu yüzden merak ettim :naslyany:

Biz şimdi forumdaşlarla kafa kafaya verip size bir bisiklet toplasak ve ağırlığı 6.9 kg çıksa, üzerindeki grupseti iptal edip bir tık ağırını mı takacağız? o_O
Veya jant setinin profilini mi yükselteceğiz?
Ya da tam tersi, topladığımız bisiklet 7.5 kg çıksa, clincher yerine tubular jant mı ekleyeceğiz bisikletinize?

Tüm bunları geçtim, siz şu an yol bisikleti mi kullanıyorsunuz? Kondisyonunuz ne durumda? Neden karbon terfisi düşünüyorsunuz? Ne tür sürüşler yapıyorsunuz?
5 basamaklı bir bütçe ayırarak alacağınız bu yeni bisikletinizden tek beklentiniz 7.3 kilogram olması mı gerçekten?

Her soru 10 puandır :ssrtcbya:

------------------------------------------------------------------------------

Toplamak mı yoksa komple satın almak mı sorusunun cevabı ise tabiki komple satın almaktır çünkü toplamak daha zevk işidir, canınız hangi parçayı, rengi, performansı isterse alır takarsınız ama kesinlikle çok daha maliyetlidir :harika:

Kadro set alıp bisiklet toplayan birisi olarak yorumum şu ki, bisiklet toplamak zevk ve maliyet işidir :harika:
Komple bisiklet almak daha ucuzdur arkadaşlar.

Not: Gidon boğazı ve matara kafesine param yetmedi :ssrtcbya::ssrtcbya:
IMG_3642.JPG

@SpirituaL çok keyifli bir uğraşa girişmişsiniz. Tebrikler sonucu merakla bekliyorum.
Ben de kadro set ile bisiklet toplayanlardanım hepinizin bildiği üzere.
Montello FM1 pert şuan. Yeni kadro ne olur bilemedim yoksa scultura 300 ile devam mı edeyim kafam karışık. Bira zaman geçsin hele.

Bisikletiniz yeni konuyu hak eder burda daha paylaşmayın ama 😬

@Muhammet Ağrı evet montellonun ve sizin basiniza gelenlerden haberim var cok uzgunum, cok gecmis olsun tekrardan. Montello dekor olarak da gorevinin hakkini verir bence🙂

Bisiklet keyif meselesi, ister scultura 300 ister Montello FM1 ister Beldesan, imkanlar dahilinde gonul ne isterse yapmak en guzeli :harika:

@SpirituaL çok keyifli bir uğraşa girişmişsiniz. Tebrikler sonucu merakla bekliyorum.
Ben de kadro set ile bisiklet toplayanlardanım hepinizin bildiği üzere.
Montello FM1 pert şuan. Yeni kadro ne olur bilemedim yoksa scultura 300 ile devam mı edeyim kafam karışık. Bira zaman geçsin hele.

Bisikletiniz yeni konuyu hak eder burda daha paylaşmayın ama 😬
Senin bisiklet hazır Muhammet hocam :)
Scott addict 10 disc ful ultegra 8020İlan No: 862299770
(link)

Geri