Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon kadro tamiriyle ilgili profesyonel bir bakış

Soulrider karbon kadro tamiri yaptı bugün son halini paylaştı
İlk resimdeki koyu bölge kırılan kısım ve yeniden dolgu yapılan bölge
eff39640138910937b2eed588449c666.jpg
a5b651bb3306019283c20f82c1c38c86.jpg

Scudo
Karbon tamiri nasıl yapılır ile ilgili bulduğum bir video.Adamlar aşmış abicim :)

Son düzenleme:
Konuya farklı bir bakış açısı getireyim:) Osmanlı okçuluğunda okların meremmet edilmesi diye bir tabir var. bir ok kırıldığı zaman kırıldığı yerden çapraz ve oldukça uzun bir kesik atılır sonrasında o kesilen yere denk gelecek şekilde kesilen başka bir parça yapıştırılır ve son rötuşlar yapılır.
(link)
Görselleriyle anlatımı bu linkte var.
Bence karbon tamiri, lif lif tekrar örerek tamir etmek mümkün olmayacağını kabul edersek, en iyi şekilde bu teknik uygulanarak yapılabilir. Ancak burada da içi boş boru şeklindeki materyalin tüm çeperine bunu uygulamak nasıl mümkün olur bilemedim:) Bu çapraz kesikler yük geçişlerini ciddi dengeli hale getiriyor. En azından durum oklarda böyle. Konuyla çok alakasız gibi görünebilir ancak ehil birisi ben bunu yapabilirim derse bana gelenekle gelecek birleştirilebilir gibi geldi:)

Bildiğim kadarı ile söylüyorum karbon kadrolar bütün halinde yapılıyor, yapıştırılıyor, yani kırılan yer tamir edildiğinde bütünlük bozuluyor, mario abide söylemiş.bence olması gereken o bölgeye esnemeyi alacak bir metal boru ya da profil yerleştirilecek tabi bu metal olacak sonra orası karbon ile kaplanacak.

Çok bilmişlik olmasın varsa yanlışım söyleyin aydınlanalım.

Bende nu konu ve @BerkEvren in paylaştığı sitede (link) tamir yaptırmak istiyorum ama daha önce bilen duyan, yaptıran olumlu/olumsuz geri bildirim bırakacak olursa çok sevinirim arkadaşlar.

İnternet üzerinde böyle bir yerli karbon üreticisi / tamircisi mevcut
(link)

Firmayla çalışan, duyan var mı acaba ? (Antalya merkezli bir firma)

ben instagram'ın story kısmında soulrider yasin'i karbon kadro tamir ederken gördüğümden eminim. Hatta plastik diye alay ediyordu yaparken. yok mu bu işin aslı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben instagram'ın story kısmında soulrider yasin'i karbon kadro tamir ederken gördüğümden eminim. Hatta plastik diye alay ediyordu yaparken. yok mu bu işin aslı?
Yasin'de yapıyor, her granfondo sonrası bir sürü arka çatalı kırık kadro gidiyor ona hatta. Ben bu Glooss firmasını öğrenmeye çalışıyorum...

Yasin'de yapıyor, her granfondo sonrası bir sürü arka çatalı kırık kadro gidiyor ona hatta. Ben bu Glooss firmasını öğrenmeye çalışıyorum...

tabii hepimiz öğrenelim belki bir gün plastik bisiklete bineriz :)

bir de "de" ayrı :(

@tsahna Az önce mail atmayı denedim, iki farklı mail hesabımdan da mail iletilemedi. Facebook üzerinden son paylaşımları 2018 yılına ait dolayısıyla hala aktifler mi bilemiyorum.

mail atarken kendi yaptığım hatadan dolayı gönderilmemiş maillerim, yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim arkadaşlar.

Son düzenleme:
@BerkEvren İlk fırsatta bakacağım o işr. Bilgi almak isteyen arkadalar takip etsin.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@tsahna Gecmis olsun nasil oldu. Ayni bu sekilde bir hasarı arkadasim Eskisehir de yaptirmisti.
Yaklasik 2 sene oldu halen kullaniyor bisikletini.
Pardon Kayseriy di galiba. Ahmet Ediz olabilir.

@tsahna Gecmis olsun nasil oldu. Ayni bu sekilde bir hasarı arkadasim Eskisehir de yaptirmisti.
Yaklasik 2 sene oldu halen kullaniyor bisikletini.
Pardon Kayseriy di galiba. Ahmet Ediz olabilir.

Antalya - Kemer yolu üzerinde 3 adet tünel var. 1 kısa 500m filan diğerleri 1.2km uzunlugunda tünellerde çok fazla süratle geçen araçlar olduğu için kaza oranı yüksek bu yüzden kaldırımdan gidelim dedik gidiş de kaldırımlarda sıkıntı yoktu (oynayan bir-iki beton kapak dışında) dönüşte kaldırımdaki beton kapaklardan ikisi yoktu. Görmekte geç kaldık Allah'tan ben kaldırıma bisiklet yol üzerine düştü, görünen parçada kaldırıma çarptı sanırım.. neyse ufak tefek sıyrıklarla atlattık yaşıyoruz en azından :)

Çok geçmiş olsun Allah Beterinden korusun.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bizim eve çok yakın sayılır ben bir uğrayayım müsait bir zamanda bakalım ne iş yapıyorlar, kadro vs de yapıyorlar mı öğrenelim.

Geri