Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon kadroyla uzun yol ve sağlamlık

Selamlar, yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim. Cannondale quick4 bisikletim var, sadece maşası karbon, bu bisikletle bir kaç günlük tura çıkmak istesem gidon çantası kullanmamın sakıncası olur mu? Tabi bir de arka bagaja heybe takılacak.

Mesela yukarda Serkan Mıstınoğlunun paylaştığı fotoğraf gibi bisikleti yüklesem sıkıntı yaşar mıyım?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@mrbdnc

Sanırım, karbon maşanın iki yanına takılan heybeler ağırlık olarak sıkıntı yaratıyor. Gidon çantasının bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: tos0648
@specific
Eyvallah hocam sağolasın, başka tecrübeli arkadaşların da fikirlerini öğrenmek isterim

• Beğen
Tepkiler: specific
Arkadaşlar merhaba 3 senedir bisiklet kullanıyorum 1 sene mtb kullandıktan sonra ihtiyacım olanın yol bisikleti olduğunu anladım ve sedona 601 yol bisikleti aldım beni biraz idare etti arkasından askerlik nedeni ile sattım ve askerden geldikten sonra mosso cavailer 700 tourney bisiklet aldım giriş-orta seviye bir bisiklet ve işimi bayağı iyide gördü şimdi ise hedefim carbon bir yol bisikletine geçip gerçek anlamda bu sporu yapıp 2 sene düzgün antrenmanlar yapıp yol ortalaması yükseltip gran fondo yarışında bir derece almak istemekteyim yaşım 24 hazırlanma sürecini neden bu kadar uzun tuttun diye düşünenler içinse cevabım şu ki hız ortalamam şuanda 25-27 çıkarmam gereken rakam ise 45-50 3 ayda bir bunu daha iyi bi rakama getirmeyi hedeflediğimden ve kışın bunu evde antrenmanla arttırabileceğimi düşünmediğimden dolayı bu kadar uzun. Sadede gelecek olursak eğer karbon bisiklette yapmak istediğimi karşılayabilecek bisiklet kadrosu veya kompenantı nedir ve bunun için ülkenin dolar durumunuda göze aldıktan sonra harcamam gereken bütçeyi söyleyebilirmisiniz ? Herkese cevaplarından dolayı şimdiden çok teşekkürler.

@Ogulcan022
Şevkini kırmak istemem ama söylemeden de geçemeyeceğim. Ortalama 45-50 hız yaparsan hiç granfonda ile uğraşma direk pro peletona katıl. Profesyoneller bile senin bu dediğin ortalamayı anca zamana karşı yarışlarda görüyor oda parkurların kısa olmasından dolayı. :)

@mariokaldato Aldım sonunda bisikleti. 7 Temmuzda arkadaş ile geliyor.

@Ogulcan022
Hızı bir kenara bırakırsak Türkiyede karbon işi 11-15 Bin’e patlar.( 0 bisiklet istiyorsan) Çeşitli aksesuarlara da 1,5 TL desen yaklaşıl 13-12 ye patlıyor. Karbonda grupsetler genellikle en aşağı Tiagradan başlar. 105 R7000 li bir seti Türkiyeden 13-14 arası bir fiyata alabilirsin. Fakat ben yurtdışına gideceğim ya da arkadaşa yurtdışından aldırtıp vergi iadesi yaparım diyorsan, benim gibi Ultegra setli karbon bir bisikleti 12 TL ye alabilirsin.

@Ogulcan022
Karbon kadroya motor takmak. Evet bir motor ile hızını 45-50 km lere çıkarabilirsin. Karbon kadroya halaskargazi muamelesi göstermek de bizi özgü bir davranış şekli olsa gerek. Karbon erke dönergeci gibi bir şey değildir. 27 lerdeki hızını iki katına çıkarsaydı hiç şüphen olmasın böylesi mucizevi bir malzeme, biz fanilerin hiç bir şekilde ulaşabileceği bir şey olmazdı. Karbon daha çok hafif ve daha az esneyen bir materyaldir o kadar. Bence yatırımı karbon bir bisiklete bel bağlamaktansa kendine yap.

Ortalama bir bisikletçi yol bisikleti ile, normal race fit formayla, dirsekler 90 derece pozisyonda ve droplarda, 40 km TT'yi bir saat altında bitirebilir mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
O@alicangul29
Ortalama amatör mü, ortalama profesyonel mi? ??

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Ahmet TOPAL

Bisikleti full time olarak yapmayan, antrenmanını bu amaç (1 saatlik gücü geliştirme) üzerine yapan, forum kullanıcısı :D

@alicangul29
Tabiki yapabilir. Anadolu yakasının meşhur TT segmentinde kim ne dereceler yapmış inceleyebilirsiniz;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@alicangul29
Bu kişiden kişiye değişebilir. Benim yaş 39 ve 40km şuana kadar en hızlı 1 saat 12 dk bitirdim. Ben bu halimle yaklaşmış isem hayli hayli 1 saat altında bitiren çok olur. Amatörler için bu dediğim. Profesyonel sporcuları bu kategoriye almaya bile gerek yok.

@BerkEvren
Onlar grup olarak yapmış olabilir diye düşündüğüm için değerlendirmedim.

@alicangul29
O listede yol boyu grubu çekenler var emin olabilirsin :harika:

• Beğen
Tepkiler: ag249
@Bigpatron
Ben yol bisikleti konusunda fazla bilgili olmadığım için bilmiyordum. Sizin dediğiniz gibi 1 saat altında yapılabilir. Prolar ile zaten büyük fark var.

@BerkEvren
Bir de rüzgar mevzusu var. Velodromda 40 km daha adil bu açıdan, sonuçta rüzgarın etkisi net olarak nötrleniyor tur olarak yapıldığı için.

Geri