Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

karbon kaplama uygulaması ve karbon verniklemesi

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.253
Tepki
8.275
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
dün tatil olduğu için biraz bisiklet ile uğraşayım dedim önce bu forumdan ikinci el aldığım scud karbon gidonun zayıf görüntüsünü yeni vernik ile canlandırmak istedim üstüne sele borusu karbon aranıyorda arıyorum hala bulamadık :) eski tranz x sele borumu karbon kaplama ile kaplıyarak onuda vernikledim.şimdilik beni tatmin etti paylaşmak istedim.resimler aşağıda daha fazla çektim ama forumda cok yer tutmasın diye eski yeni birer tane koyuyorum.Yorumlara açığım.

eski gidon
yeni hali
sele borusunun verniksiz kaplanmış hali eski halını cekmedım standart siyah aluminyum sele borusu işte
buda sele borusunun verniklenmiş hali resimlerde belik cok belli olmayabilir ama yakından bakınca cidden çok şık oldu ben beğendim.
 
Scudo
Özellikle gidona bayıldım. belki de kendi gidonumu verniklemeyi düsündügümdendir =) siz ne tarz bir vernik kullandınız acaba?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
direk oto boyacısından aldım tabanca ile :) attım ama tabancanın ayarını ıyı yapmak lazım ayrıca uzak tutmak. mobilyacı cocuğu olduğumdan el yatkın biraz.Bu arada kaplama olana yapılmaz ama karbon gidona vernikten önce ince su zımparası şart yoksa tutunma olmaz çabuk atar. kaplamaya mecburen zımpara çekemedim sonuçta kaplama ürünü içeriği belli değil uygulayan bir arkadaş renklerin karıştıgını söylemişti o yüzden üstüne vernik attım ki renkler sabit kalsın diye bakalım ne kadar ömrü olacak.kaplamayıda reklamcıdan aldım metresi 15 lira metresi derken eni 60 cm kadar fılan yanı 60x100 15 lira şu an eskişehirdeki fiyatı bu tabi satan adamın söylediği 3m marka olanı varmış daha cok karbona benziyormus ama fıyatı uçuk dedi.Nasıl uyguladığım kısmına gelincede zaten kendinden yapışkanlı ama köşelerde ayrılma olmasın diye çakmak ve saç kurutma makinesi kullandım.jilet ile fazlalıkları kestim birleşim yerinde cok ince bir ayrıklık var ılk yaptıgımdan sanırım :) ama altı siyah boyalı olduğu için belli bile olmuyor iyice dikkatli bakmadıkça.
 
bu karbon kaplamayı nerden aldınız.ve nasıl uyguladınız.
 
bır ust mesajı duzeltırken sızınde sorularınıza cevabı ekledım.Diğer sorunuda burayı düzeltirken yazayım ki forum şişmesin evet reklamcı dediğim o işleri yapan yerler baskı cıkaran böyle kaplama yapan tahmınım ışıklı pano fılan da yapıyorlar tabela fılanda yanında yanı benım aldıgım reklamcı öyle bır yerdı bılgısayardan stıcer fılan da basıyorlardı.
 
@ferhat köse

eyvallah...
 
son bir soru..reklamcı ne demek ; şu ozalit baskı vs yapan yerler mi?
 
Başarılı bir çalışma tebrikler:)En yakın zamanda ben de karbon kaplama parçalarımı verniklemeliyim:)
Bir de karbon kaplamadan sonra sele borusunu kadroya nasıl yerleştirdiniz acaba ? :)Benim kullandığım sele borusunun karbon kaplamayla beraber çapı genişlediği için girmedi mecburen sadece kadronun dışında kalan kısmını kaplamak zorunda kaldım:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Deniz Ser

kadroda sele borusunun girdiği yerdeki 3-4 milimlik açıklığı bir tornavida sayesinde azıcık genişlettim çünki kelepçe ve kadronun bu kısmı eski boruya göreydi çok sıkıydı. şimdilik taktım ama yarın sabah işe giderken asıl sonucu alırım üstüne binip km kat etmedim henüz.
 
@ferhat köse


Bu uygulamayı (vernik işini) kadroda denesek nasıl olur? Vernik kadroda tutar mı?
 
eger üstündeki yazılar ve şekiller boya ıle yapıldıysa sorun yok ince bir su zımparası üstüne vernik atılır ama stıcer lar ve yazılar yapıstırma ıse zımpara zarar verır zımparasız vernik atılırsada üstünde tutunamaz kısa sürede kavlamaya başlar mesela benım gidon karbon olduğu ıcın zımparalandı ve uzun süre verniği sağlam kalacak sele borusu kaplama olduğu için zımparalanmadan verniklendi dolayısıyla ömrü kısa ama zaten 10 lıralık tranz x :) sorun degıl scud sele borusunu hesaplı bulana kadar idare eder beni.
 
@Ferhat Köse konu cok eski ama, gorseller hala duruyorsa guncelleyebilir misiniz?
 
@Tyler
malesef fotoğraflar durmuyor.yapmak istediğiniz işlemi yada problemınızı anlatırsanız detaylı olarak yazarak anlatmaya calısabılırım.
 
@Ferhat Köse Merhaba Hocam,

yeni Karbon mtb aldim ancak kaplama icin dc fix veya 3m ile mi yoksa shelter gibi sadece bu is icin uretilen fakat fiyat olarak yuksek olan bantlarla mi yapacagima karar veremedim

forumda da herkes karbon kaplama yapmis ama uygulama fotograflari malesef bulunmuyor :)

tesekkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar, Karbon Kadro aldım. Kadronun çizilmesini önlemek için şeffaf folyo kaplatmak istiyorum. Mersin'de otomobilleri folyo ile kaplayan bir yer var kadroyu oraya götürsem şeffaf folyo ile kaplama yapabilirler mi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Atıl Güven

Ben de kadroyu kaplatmak istiyorum, Mersin'de yaşıyorum, işlemi yaptırdığızda kime ve kaça yaptırdığınızı buraya yazarsanız sevinirim.
 
@cahitakin

Tabi ki yazarım ama bu kaplama işlemi Karbona zarar verir mi gibi düşüncelerim var. İyi bir araştırma sonrasında yaptıracağım.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@Atıl Güven

Benimki aluminyum ama kaplatmak istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
 
Geri