Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon masa'ya cam filmi

Cagkan Dur

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
424
Tepki
77
Şehir
Eskisehir
Bisiklet
Trek
arkadaslar karbon duz yaris masa'ma film cekmek istiyorum cizilmelere karsi koruma olmasi acisindan.
herhangi bir oto aksesuar yada sanayideki dukkanlara gitsem rahatca bulabilirmiyim acaba bu filmi?
seffaf olarak dusunuyorum maliyeti ne kadardir ortalama?
onerirmisiniz?
cikartirken iz birakirmi?
 
Scudo
Kaput koruma filmi olarak geçer adı. (link) kendim yaparım derseniz burdanda alabilirsiniz ama yapılması basit değil. Ustaya yaptırmak isterseniz cam filmi , folyo kaplama dükkanlarında yaptırabilirsiniz. Bu arada çıkarırken iz bırakcağını düşünmüyorum.
 
o zaman sanayi taraflarini bir ziyaret edeyim 5-10lirada iscilik veririz 25-30liraya mal olacak gbi bize
 
Yaparsanız resimleri bekliyoruz merakla birde belli bir süre sonra sökemezsiniz boyaya zarar verir biliyorum yanlışım olabilir
 
@Nekro

onu bilmiyordum sizden suan duydum boyle ise yaptirmamak en iyisi o zaman.
bir sure sonra sokerken masadaki boyada kalkarsa tam zarar olur :utn:
 
@Cagkan Dur

boyanın kalkacağını pek sanmıyorum öyle olsa bunu kimse arabasını korumak için arabasına yapıştırmaz öyle değil mi? :)
 
d c fix kullanın... araştırısanız bisiklet uygulamaları mevcut, ben uyguluyorum bisikletlerime amatör bağlamda..
 
boyalarin kaliteli olmasi ve boyama asamalari nasildir bilemem ama arabalar ile fark vardir herhalde bisiklet boyamalarinin.
yaptirmadan sorarim olmazsa ustaya
 
Bende arabamın kaputunu kaplamak için almıstım hepsiburada.com dan ama sattık kısmet olmadı.Benim Geotech inde boyası mat, bu hafta sonu bende çizilebileceği muhtemel yerlerine şeffaf film çekeceğim .Yapabilirsem videosunu fotograflarını falan koyarım.

Eskiden bu filmler kendinden yapıskanlı oluyordu ama artık kimse bunları tercih etmiyor o yüzden camlarda uygulanan sekilde yapıyorlar.Yani deterjanlı su+film+kredi kartı (arkadakı hava kabarcıklarını ve sıvıyı sıyırmak için)
 
tolga bey tavsiye edeceginiz yada bisikletinizi kaplarken kullanacaginiz filmi nerden temin edeceksiniz acaba?
her hangi bir oto galeriye gitsem alabilrmyim?
uygulamasi kolaymidir?
eger kolay bir uygulama ve zararsiz ise komple butun bisikletide kaplayabilirim.
 
Sanayide oto aksesuar satan yerlerde bulabilirsin cam filmini fiyatıda 10-15lira birşey ölçüsüde yanlış hatırlamıyorsam 30cmx10m di herhalde.
 
@Cagkan Dur

Yanlıs anlasilma var sanirim, ben arabayı sattım, filmi değil :).Hepsiburada.com dan almıstım yanında solüsyünunuda aldım.

Filmi çekme işlemini yaptım yalnız biraz zor oldu çünkü düzlemsel alanların uclarındaki kıvrımlara yapılmıyor.Onu yapabilmek için ısıtmanız lazım ki esneyip orayı kapatabilsin ama bu bayağı bir ustalık istiyor.O yüzden ben çizilmesi en muhtemel yerleri yani GeoTech yazan yeri kapladım.Şimdi sırada üst boru ve maşa var.Resimlerinide bu aksam koyarım.

Yapması gayet kolay.Benim kullandıgım film 3 tabaka .Kaplayacağınız yüzeyi temizliyorsunuz sonra sıvısını yüzeye sıkıp filmin en alt tabakasını çıkartıyorsunuz.Filmi yüzeye kaplayıp, film aparatı yada kredi kartı ile havasını alıyorsunuz.En sonda da üstteki tabakayı çıkartıyorsunuz ve temiz bir bezle uclarında hava kaldıysa onuda alıyorsunuz.
 
@Cagkan Dur
dediğim gibi ben hepsiburada.comda almıstım. (link)
bide yanında (link) almıstım.Toplamda 27 TL ye mal oldu
Ben biraz kaliteli olsun diye modacar markasını aldım.Tabi daha kaliteli olan 3M malzemelerde var ama biraz tuzlu, gerekte yok zaten.
Yapması gayet kolay.Benim kullandıgım film 3 tabaka .Kaplayacağınız yüzeyi temizliyorsunuz sonra sıvısını yüzeye sıkıp filmin en alt tabakasını çıkartıyorsunuz.Filmi yüzeye kaplayıp, film aparatı yada kredi kartı ile havasını alıyorsunuz.En sonda da üstteki tabakayı çıkartıyorsunuz ve temiz bir bezle uclarında hava kaldıysa onuda alıyorsunuz.
Aşağıdaki fotolarda şimdilik alt boru ile pompayı taktıgım orta boruya yaptım.Şimdi sırada üst boru, maşa ve arka bacaklar var :D
Yalnız yapacak arkadaslara ufak bir hatırlatma filmi sakın tam boru boyunda kesmeyin.Uc kısımlardalki kıvrımları eğimden kaynaklı kapatamıyorsunuz.En azından ben kapatamadım.Arac kaputu yapan bazı kişiler kaputun kıvrımına denk gelen yerleri ısıtıp yapıyorlar ama boyaya zarar verebilir falan diye benim maçam yemedi.Zaten çizlme riski en fazla olan yerlere yapmak fazla fazla yeterli bence
https://www.bisikletforum.com/a/img707/7868/a3jk.jpg
https://www.bisikletforum.com/a/img407/6438/5bez.jpg
 
Geri