Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon tt bar seçimi

Ceasar Bravo

Forum Bağımlısı
Tepki
1.639
İsim
Sezer
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Bisikletimi esas olarak triathlon amaçlı kullanmak için aldım. Bu sene mümkün olursa 70.3 yapmak istiyorum. Dolayısı ile bir tt bar almak kaçınılmaz oldu.

Fakat ben kararsız kaldım. Zira bir kaç seçenek var önümde;

1. Aliexpress üzerinden oldukça uygun fiyata karbon bir tt bar almak. Çok satış yapmış bir mağazadan yorumlara da bakıp alsam sorun yaşamam diye düşünüyorum. Oldukça uygun fiyata karbon tt barlar var.

2. Daha fazla para verip Deda, Ritchey veya Vision Max gibi bir markanın alüminyum tt bar ını alabilirim.

Bu iki seçenek arasında kararsız kaldığım için fikirlerinizi almak isterim.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Scudo
tt bardan beklentiniz nedir? Hafiflik mi ? Yoksa konfor mu? ( titreşimi daha az hissetmek adına).
Bence Aliexpress den almayı planladığınız karbona güvenmeyiniz. Markası belli olan alüminyum
bar almanız daha mantıklı ve de sağlıklı.

TT bar ile uzaktan yakından alakam yok ama Aliexpress karbon bir yol gidonu kullanmışlığım var. 4 arkadaş aldık birisi hafif düştüğünde kırdı, diğer ikisi gidon boğazını sıkarken çatlattı, ben de uzun bir süre sıkıntısız kullandım. %25 sizin için yeterli oran mı ? :kötü: :kötü:
Sonrasında karbon gidonun yapısını beğendiğim için alüminyum 1613478720897.png bu gidonu aldım. Kafam çok çok rahat.

Benim düşüncem, TT bar alırken en önce düşünülmesi gereken, ürünün size uyumudur. Deneyerek yada ölçüp biçerek almanın zorluğunu düşünürsek, benim üründe aradığım birinci nitelik, ayar yapılabilme özelliği olurdu. Pozisyonda ne kadar çok oynayabiliyorsak o kadar iyi.

TT bar ile uzaktan yakından alakam yok ama Aliexpress karbon bir yol gidonu kullanmışlığım var. 4 arkadaş aldık birisi hafif düştüğünde kırdı, diğer ikisi gidon boğazını sıkarken çatlattı, ben de uzun bir süre sıkıntısız kullandım. %25 sizin için yeterli oran mı ? :kötü: :kötü:
Sonrasında karbon gidonun yapısını beğendiğim için alüminyum 256516 dosyayı görüntüle bu gidonu aldım. Kafam çok çok rahat.
Söylediğiniz şey ust düzey karbon ve alu lar için de geçerli karbon bir gidonun alu kadar sağlam olmadiğı testlerle de kanıtlanmış bişey zaten onun için gidona 5 6k vermiyosanız alu almak en mantıklısi

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Selam Sezer. Ali Ekpress üzerinden karbon almanı çok da önermem. Ne olduğu belli olmayan bar elinde kalır, yüz üstü asfalta inersin. Daha kaliteli ve hafif alü almanı öneririm.

Çoğu tt yarışçılarının bile binlerce dolarlık bisikletlerindeki barların kırıldığı kazalar var aman uzak durun çin karbonundan. Öyle kaliteli parçalar bile kırılabiliyorsa çin malı sizi öldürür mazallah

• Beğen
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim için çok netleştirdi durumu iyi ki danıştım sizlere. Bu durumda 100 200 gram için çin menşeili ürün almaktan vazgeçtim. Alüminyum bakacağım. Hatta gidip mağazada denerim daha iyi olur.

Hocam sanki burada kırılma değil de montaj hatası var gibi geldi bana. Zaten öncesinde de biraz gevşek gibi ama tümsekten geçince tamamen çıkıyor sanki. Ha gerçi ne fark eder, dandik bir karbonun kırılması da aynı sonucu verir birebir 😁

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim için çok netleştirdi durumu iyi ki danıştım sizlere. Bu durumda 100 200 gram için çin menşeili ürün almaktan vazgeçtim. Alüminyum bakacağım. Hatta gidip mağazada denerim daha iyi olur.

Hocam sanki burada kırılma değil de montaj hatası var gibi geldi bana. Zaten öncesinde de biraz gevşek gibi ama tümsekten geçince tamamen çıkıyor sanki. Ha gerçi ne fark eder, dandik bir karbonun kırılması da aynı sonucu verir birebir 😁

Montaj ve kontrolleri yapan adamı bulmak gerek :D Ama bence fazla ağırlık verdiğinden dayanamadı çukurda.

• Hahaha
ben 3-4 yarışta ve 3-4 solo sehir turlarımda kullandım. memnun oldugum bir ürün.
Bunu boyamayı dusunuyorum :) carraro g2 alacagım onun rengıne uyumlu olsun diye :D

Tavsiyeler doğrultusunda alüminyum bir ttbar aldım. Almışken de iyi bir şey olsun istedim ve Vision Trimax modelini aldım. Beni asıl cezbeden, satıcı ile (Erdoğanlar) konuştuğumda, spacer ekleme ve yedek parça bulma gibi rahatlıkların olması oldu.

Montajı tahmin ettiğimden biraz daha meşakatli oldu. Fakat montaj sonrası denediğimde de tahminimden daha rahat oldu.

Aslında normal tur sürüş esnasında önümde böyle bir şey olsun istemem fakat uzun mesafe triatlon yarışlarında şart diye düşünüyorum ve rahat ettireceği kanaatindeyim.

20211015_174318.jpg

Geri