Scudo Sports

Kardeşimin Almanya'da bisiklet kullanırken ceza yemesi

Çorba olmuş burası.. Okurken rahatsız oldugum kısımlarda var, rahatsız olmadıklarımda. Bende doğuştan işitme engelliyim, her 2 kulaktan 90db üstü kayıp var. 2 kulaktan cihaz kullanıyorum ki normal bir hayat yaşıyorum. Engelli oldugumu sonradan farkedenler şaşırıyor :) 12yıllık H sınıfı ehliyetim var, 140hplik klasik aracımda var, 5 yıldır bisikletle hergun işe gidip geliyorum, bugune kadar binlerce km pedalladım. Korna sesleri, motor şakırdamaları, zincir seside duyuyorum e ne yapayım? Türkiyede saçma kurallar var elbet özellikle işitme engellilere araba ehliyeti ve motor ehliyeti yasah demeleri aklım almamıştır ki oysa 2 teker üstündeyken özellikle belli hızdan sonra rüzgar sesinden pek bişey ayırt edilmiyor. Kask aynası ve otomabilde dikkatlice aynaları kullandıktan sonra hiçbir sorun yaşanmaz. 13yıllık araba kullanıp 1 kere kazaya karıştım oda annemin oğlum müzik değiştir dediğinde teybe baktıgım an, onumdeki araç aniden durmuştu :) Yalnız müzikle araba kullanmıyorum sevmem özellikle şehir içinde. Şehirler arasında açarım sebebi, şehirdısında çok dikkat istememesi, Bisiklet sürerken hiçbir zaman dinlemem özellikle şehiriçinde.

Scudo
@rkurtcu
Zil zorunlu değil daha doğrusu ben sorun hiç yaşamadım ve şimdiye kadarda zil kullanmadım. Işık hava kavramaya başlayınca olması şart aksi taktirde yakalarlarsa ceza kese bilirler.
Almanyada bisiklete ceza var ama polis normalde bisikletlilerle ilgilenmez. Sadece süpelenirse vs. ozaman durdurur.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
Şehir içinde kulaklıkla araç kullanmak tehlikelidir kim ne derse desin. Ben bunun yerine gidona takmış olduğum 3W gücünde su geçirmez hoparlörü kullanıyorum. Güvenliğimden ödün vermeden müzik dinleyip bisikletimi sürüyorum böylece.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
@Murat Cömez
Murat Çömez, Almanya' da yaşamadığım için oranın yasalarını bilmiyorum. Üç yıl önce Almanya' ya gittiğimde bizzat cezayı yiyen arkadaşın anlattıklarına dayanarak aktardım. Kendisi ile tekrar iletişime geçmeyi deneyeyim.

Sürüş esnasında elinde telefon cezası 100 €

Biraz önce 55€ ceza yiyeyazdım... Bisikletle giderken elimde telefon vardı. Hemen ileride polizei arabasını ve 3 polisi görünce cebime koydum telefonu ama iş işten geçmişti. Hızlıca bayramlaştıktan sonra (şaka yapıyorum :snzdglsn:) beni neden durdurmuş olabileceğini düşünmemi istedi. Ben de bilmiyom reyiz dedim.Elinde telefonla bisiklet sürüyordun, bu çok tehlikeli ve yasak, şimdi sana 55€ ceza keseceğim, lütfen kimliğini ver, dedi. Kısa süreli şokumu atlatıp kibar ve mağdurca; Fakat çok ama çok yavaş sürüyordum meğmur beg, hem de neredeyse bir yayanın yürüme hızına eşit hızdaydım, hızım maksimum 10 km'di dedim... Bu bahanemi beğenmedi ve umursamadı. 3 tane genç polizai kardeşimizden bahsediyorum. Karizmatiktiler, üçünün de ense traşı tertemizdi (dikkat ederim). Eşimle konuşuyordum,marketten almam gerekenleri soruyordum, şimdi de markete gidiyorum dedim. "Ausweis bitte" dedi. Kimlik de üstümde yoktu... Resmen paçalarımdan akıtacaklardı birazdan. Bu çok açıktı. Birkaç bahane daha sıraladım, ülkede çok yeni olduğumuzu, bu tutarı benim gerçekten çok zor ödeyebileceğimi (cebimdeki bozuk 5 €'yu da çıkarıp gösterdim :D ben sanırım şerefsiz olmuşum haberim yok) ayrıca; yine Almanya'da yeni olduğumuz için bu kuraldan haberim olmadığını ve ilk kez, şimdi öğrendiğimi söyledim. Sesim, kuzuların sessizliğindeki kuzular gibiydi... Biraz sallanır gibi oldular ama düşmediler. Ausweis'ini bize göstermeden şurdan şuraya gidemen dediler... Sanırım Alamanya'da üzerimizde kimllik olmadan dolaşmanın da cezası var ama neyseki bu konulara girmediler... Girseler şimdi karakoldaydım, temiz :hihi: Eşimi aradım, kimliğimin fotoğrafını çekip watsapp'dan attı... Fakat yine çok zeki olduğum için Türk kimliğimin değil, Bulgar kimliğimin :D Liçna karta diyorlar. Baktılar, sevindiler. Hemşeri sayılırız.Hemen GBT sorgusu. Tertemiz. Dedim zaten ülkedeki 14. ayım, uslu uslu takılıyoruz memur bey, yapmayın gözünüzün yağını mağını derken tamam dediler. Bu seferlik sadece uyarıyoruz.. Amaaa, birdaha denk getirirsek karışmayız dediler. Danke şöyn deyip oradan ayrıldım... Şimdi eve geldim, ama Yusuf'un etkisiyle, şuan bunları yazarken bile nabzım 120-130 arası :eek:

Bu sefer yemedik, hayırlısı. Tramvaya yanlış biletle bindiğimiz için eşimle 60'ar € cezayı şapur şupur yemiştik mesela... Onu da başka bir gün anlatırım, biraz ağlayıp açılırsınız.

Demem o ki, Türkiye çok ucuz :D Tam bir gurbetçi olma yolunda ilerliyorum, öğreneceğim burayı kötülemeyi ve Türkiye'nin ucuzluğunu övmeyi. Hadi bakalım :snzdglsn:

ülkede çok yeni olduğumuzu, bu tutarı benim gerçekten çok zor ödeyebileceğimi (cebimdeki bozuk 5 €'yu da çıkarıp gösterdim

Yanlış taktik kullanmışsınız. Orada "I eat dry bread and onion" (veya Almancası her ne ise) demeniz gerekiyordu. Kuru ekmek / soğan edebiyatı, tüm dünyada garibanizm'in temel mottosudur.

Biraz önce 55€ ceza yiyeyazdım... Bisikletle giderken elimde telefon vardı. Hemen ileride polizei arabasını ve 3 polisi görünce cebime koydum telefonu ama iş işten geçmişti. Hızlıca bayramlaştıktan sonra (şaka yapıyorum :snzdglsn:) beni neden durdurmuş olabileceğini düşünmemi istedi. Ben de bilmiyom reyiz dedim.Elinde telefonla bisiklet sürüyordun, bu çok tehlikeli ve yasak, şimdi sana 55€ ceza keseceğim, lütfen kimliğini ver, dedi. Kısa süreli şokumu atlatıp kibar ve mağdurca; Fakat çok ama çok yavaş sürüyordum meğmur beg, hem de neredeyse bir yayanın yürüme hızına eşit hızdaydım, hızım maksimum 10 km'di dedim... Bu bahanemi beğenmedi ve umursamadı. 3 tane genç polizai kardeşimizden bahsediyorum. Karizmatiktiler, üçünün de ense traşı tertemizdi (dikkat ederim). Eşimle konuşuyordum,marketten almam gerekenleri soruyordum, şimdi de markete gidiyorum dedim. "Ausweis bitte" dedi. Kimlik de üstümde yoktu... Resmen paçalarımdan akıtacaklardı birazdan. Bu çok açıktı. Birkaç bahane daha sıraladım, ülkede çok yeni olduğumuzu, bu tutarı benim gerçekten çok zor ödeyebileceğimi (cebimdeki bozuk 5 €'yu da çıkarıp gösterdim :D ben sanırım şerefsiz olmuşum haberim yok) ayrıca; yine Almanya'da yeni olduğumuz için bu kuraldan haberim olmadığını ve ilk kez, şimdi öğrendiğimi söyledim. Sesim, kuzuların sessizliğindeki kuzular gibiydi... Biraz sallanır gibi oldular ama düşmediler. Ausweis'ini bize göstermeden şurdan şuraya gidemen dediler... Sanırım Alamanya'da üzerimizde kimllik olmadan dolaşmanın da cezası var ama neyseki bu konulara girmediler... Girseler şimdi karakoldaydım, temiz :hihi: Eşimi aradım, kimliğimin fotoğrafını çekip watsapp'dan attı... Fakat yine çok zeki olduğum için Türk kimliğimin değil, Bulgar kimliğimin :D Liçna karta diyorlar. Baktılar, sevindiler. Hemşeri sayılırız.Hemen GBT sorgusu. Tertemiz. Dedim zaten ülkedeki 14. ayım, uslu uslu takılıyoruz memur bey, yapmayın gözünüzün yağını mağını derken tamam dediler. Bu seferlik sadece uyarıyoruz.. Amaaa, birdaha denk getirirsek karışmayız dediler. Danke şöyn deyip oradan ayrıldım... Şimdi eve geldim, ama Yusuf'un etkisiyle, şuan bunları yazarken bile nabzım 120-130 arası :eek:

Bu sefer yemedik, hayırlısı. Tramvaya yanlış biletle bindiğimiz için eşimle 60'ar € cezayı şapur şupur yemiştik mesela... Onu da başka bir gün anlatırım, biraz ağlayıp açılırsınız.

Demem o ki, Türkiye çok ucuz :D Tam bir gurbetçi olma yolunda ilerliyorum, öğreneceğim burayı kötülemeyi ve Türkiye'nin ucuzluğunu övmeyi. Hadi bakalım :snzdglsn:
Bizim burada da ters şeritten yolun ortasından giden hıyarlara da polis gülerek geçiyor. Bunu yapanlar kadınlar birde...
Ülke de ceza kavramı olmadığı için herkes istediğini yapabiliyor.

Yanlış taktik kullanmışsınız. Orada "I eat dry bread and onion" (veya Almancası her ne ise) demeniz gerekiyordu. Kuru ekmek / soğan edebiyatı, tüm dünyada garibanizm'in temel mottosudur.
Bu dediğini Türkiye'de söyleme bence. Soğanın kilosu 30 lira. Zenginler bile yerken iki kere düşünüyor.

Türkiye'de de bisikleti basıp sol şeritte son ses müzik açıyorlar :( ... Kural yok bir şey yok...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ben olsam cezayı kabullenir 50 euro yu öderdim, hatalı bir durum nedeniyle ve hatanın da bende olmasından dolayı. İlgili arkadaş Türkiye'den ayrılmış ama kafa hala burada kalmış sanki. o kadar dil dök, bilmem ne yap ama hatalı olduğunu bile bile bu şekilde ilerle (telefon kullanarak araç sürmek halbuki hemen her medeni ülkede yasak bir durum). Cezalar esasında insanların hatalarını daha çok önem verdikleri maddi tarafta canını yakarak öğretmesi olayı değil midir? Bizde de durum bu değil mi, kural yok kaide yok, kimse kurallara uymuyor çıldıracağım diyerek yurt dışı medeni bir ülkeye göç et, sonra orada da kuralları esnetmeye çalış.
"Fakat yine çok zeki olduğum için Türk kimliğimin değil, Bulgar kimliğimin " cümlesine de bir sorum var, NEDEN? Hatalı iken TR yerine BG kimliği ile yırtarım düşüncesi neden? Arkadaş Jason Bourne ayarında birisi değilse bu kadar çok kimlik nasıl olabilire de takılmadım değil ama buna bir şey demeyeyim :) Yakında Alman kimliğini de alıp seriyi genişleteceğine hiç kuşkum yok. En iyisi Asgardia vatandaşıyım ben diyerek dünyalı dahi olmadığımızı, dolayısı ile kuralların üzerimizde bağlayıcılığı olmadığını da iddia edebiliriz, bu da denenebilir.
Bu kadar lakırdıyı neden ettin alt tarafı bir anı-paylaşım diyenler olabilir. Açıkçası çoğu şey o kadar iki yüzlü ve kuralsız ilerliyor ki günümüzde özellikle Tr coğrafyasında artık sıtkım sıyrıldı, duyar kasmadan edemedim. :) Haksız olduğum noktalar varsa eğer şimdiden özrümü kabul ediniz.
Bu vesile ile herkese iyi bayramlar diliyorum.

:hoop: Ağzınızdan bal damlıyor, hayırlısı bakalım :D
3 vatandaşlık olmuyor bildiğim kadarı ile, Bulgaristan eu olduğu için ondan vazgeçeceğinizi sanmam, dolayısı ile izinli olarak Türk vatandaşlığından çıkar, Alman vatandaşlığı alırsınız. Daha sonra konsolosluğa mavi kart için başvuru yaparak kimliği geri alırsınız 🤣

Turkiyede artık soğanı gerdanlık yapıyorlar abi 😁 Demekki dünyanın her yeri aynı ağlamayana soğan Yok 😂

Ben de bugün (yani dün) iş dönüşü kıyafetlerimi yıkatmaya gidiyordum. Şehir içindeydim ve ışıkta bir otobüs iki araba bekliyordu. Işık yeni yandığından karşıdan gelen yoktu. Yavaşça sollarından en öne, ışığın hizasına geçtim. Yolu kontrol ederek yavaşça ilerliyordum ki polis arabası ve üç polis denk geldi.😁
Onlarda ışıktan yeni hareket etmiş geldiğim yöne gidiyorlardı. Arabayı süren polis "görmüyor musun, kırmızı yanıyor. Senin de beklemen lazım..." falan diye bana çıkışmaya başladı. Tabi o anda ben durdum. En kolay aklıma gelen bahane "özür dilerim, ayakkabıyı çıkaramadım, çok iyi fransızca bilmiyorum" falan derken yanda oturan polis "araba, bisiklet, aynı. Işıkta beklemen lazım" falan dedi. Bende "özür dilerim, tamam" falan diyip paçayı kurtardım.😅
Bu iki oluyor, üçüncüde kesin öperler beni.😁

Bu iki oluyor, üçüncüde kesin öperler beni.😁
Sen üçüncü hatayı kafana koymuşsun, bence şöyle bişey yapıp Fransız polizaisini afallat. Şunu yap, "üç tane hatayı aynı anda şakkadanak yap" , bak noluyo adamların kanunları başa çıkamaz devreleri yanar, sen de 3. hatadan kurtulmuş olursun.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri