Scudo Sports

Karşınıza ayı vb. hayvanlar çıktı mı?

Scudo
işinize yarar belki...

bir rampadasınız. eğer hayvanın ön bacakları kısa ise aşağı yardırın. uzunsa yukarı. iki bacak uzunluğu da eşitse ikinizde eşitsiniz :D bu sefer elinizdeki imkanları kullanın; aklınız ve daha fazla efor harcama kabiliyeti.

efor harcama kabiliyetini şimdi uydurdum. yani biz hayvanlar kadar hızlı koşamasak da onlardan daha uzun koşabiliriz.
bana güven derste evrim teorisi görüyorum :D

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve UmutGul
Modifiyeli Tofaş :(

@emrah9700

1.5 dk kadar izledim herhangi bir rampa yoktu :D

@Şevket Akça
bence insan o kurtdan koşarak değil bisikletle bile o kadar süre o tepmoda kaçamaz, hızı 45 in üzerinde var..

Bir tur dönüşü otobüsden sabahın dördünde inmiştim. Önümde 20km lik orman köyü yolu vardı. Yavaş yavaş gideyim dedim. Kafa lambası ile devam ederken bir anda etrafımda beş-altı çift göz parlamaya başladı ve "pev pev" diye şamatalar. Anladım o zaman çakallar sarmış etrafımı. Durdum biraz, bağırdım. Allahtan çok uğraştırmadan dağıldılar.
Yılan, köpek, tilki; onları görünce hoşuma gidiyor. Doğada olduğumu hatırlatıyorlar.
Iki ayaklılara gelince; bisikletin arkasındaki haydarın caydırıcı olduğunu düşünüyorum...

@emrah9700

Vahsi hayvanla karsilasip, bisikletliyi kovalayan kopeklerden sikayet eden insanoglu! Firsatini buldu mu yaptigi ise bak :(

Kopek veya hayvanlar tarafindan kovalanan bir bisikletci ile kiyaslayinca, ne farki var arabada gaz pedali ustunlugu ve guvende olma hissi icerisinde korna basip, tamponu dayarcasina kacacak yer birakmadan dakikalarca kurtu taciz etmenin?

1-2 yıl önce köydeki patika yoldan giderken birden yerdeki yılan kıpırdanmaya başladı bizde arkadaşımla pedala kuvvet kaçmıstık

Maltepe'den Büyükbakkalköy'e doğru yokuş çıkarken karşılaştığım tabela geyik çıkabilir diyor. Ama orası boy boy binaların yükseldiği bir bölge (hani şu 5 ada bir salon geyiği var ya). Her an yola çıkabilecek bir geyik varsa, o da kirada oturuyor olmalı. Emlak fiyatları tavan yaptı burada.

orman_yok_levhasi_var_h18590.jpg

@doğan_69
Peşinize daha önce sürüyü koruyan bir coban köpeği veya kangal takıldı mı. takıldıysa ne yapmalı ? Benim en büyük korkum bu

kangal köpeği takılmadı ama köpeklerin genel olarak dertleri aynı...kendilerine bir bölge belirliyorlar oraya girdiğinizde sizi potansiyel bir tehdit olarak algılarlar hele birde bisiklet gibi dönen aksamı olan birşeyle geçerseniz :) dikkat edin sizi uzaktan görüp havlamaya başlayan bir köpekle karşılaştığınızda bisikletten inin yürüyerek yanından geçin bisikleti ufak bir siper yaparak..panik yapmayın..yanından 30 metre uzaklaştığınızda oda havlamayı bırakacak zaten..belki 20 den fazla köpek vakası yaşadım bir keresinde 9 köpek birden kovaladı..tecrübelerim bu şekilde benim.. :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
İğneada Longoz Ormanlarında çok fazla manda çiftliği var. İki sefer gittim, ikisinde de çiftliklerde bulunan, insan görmemiş vahşilikte dev kangal köpekleri ve mandalar tarafından kovalandık. Ciddi tehlikeliler aman dikkat.

İnekle burun buruna gelmiştim. Arazide hafif eğimle hızımı almış giderken sağda arkasını göstermeyen ufak bir tepecik ve sağa doğru viraj vardı. Tepeciğe yaklaştım, kaydırmadan dönmeye çalışıyorum hızımı koruyarak. O sırada ineğin biriyle burun buruna geldim zor durdum. Hiç de kaçmadı öylece bana bakıyordu. Tabi cüsse büyük, çarpsam ben zararlı çıkarım. :) Diğer sürü elemanları da öylece bana bakıyordu. Hatta sürüde ufak bir köpek vardı o da öylece bana bakıyordu. Bir büyükbaş sürüsü sadece beni izliyor... Trenlerin duyguları olsaydı, o an bunu yaşamıştım işte. :) Çoban zaten "bu ne len dağ başında? uzaydan düşmüş buraya galiba" modundaydı.

Yılanlarla da çok karşılaştım ama hepsi kaçıyor, gözlemlediğim kadarıyla. Ama deredeki su yılanlarını izlemek başka bir olay. Bir sürü sopa şekilli, kimisi S çizmiş sabit duran yılanlar akıyor suyla beraber. Güzel görüntü bence. :)

Bir seferinde de ince bir köprüden dereden geçmeye çalışırken köprü üzerindeki arı toplantısını böldüm istemeden. Berbat bir arazide hoplaya zıplaya çıktığım o hıza herhalde bir daha çıkamam :) Arıdan kaçmam zaten imkansız ama merak ediyorum niye beni sokmadılar. :)

@muratto

Daha dün iki büyük köpekle karşılaştım. Birini bilmiyorum ama biri kangaldı yoldan karşıya geçiyordu. Ona doğru giderken kuyruğunu kaldırıp beni izlemeye başlayınca bi tırstım ama bisikletten inip yavaşça yanına gittim. Sakin bi ses tonuyla konuştum geldi yanıma biraz sevdikten sonra diğeride sokuldu. İkiside biraz kokladıktan sonra uzaklaştı. Yani panik yapmadan yanlarına giderseniz bir sıkıkntı olmaz diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: muratto
Merhaba

Pazar antrenman sırasında sol ayağımdan ( ayakkabı kılıfından ) köpek tarafından ısırıldım...

@Ahmet Can KÖKSAL

Çok geçmiş olsun,sağlığınız iyi durumda sanırım.Ayrıntıları anlatır mısınız biraz? (Nerde karşılaştınız,köpeği görünce ne yaptınız vs. )

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Can Köksal
Geri