Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karşınıza ayı vb. hayvanlar çıktı mı?

Ömer bey; Takım antrenmanıydı. Önümüzde ki grup köpeği görüp geçmişler. Onlara bişey yapmamış. İki arkadaş hangi yöne gideceğimize karar vereceğimiz sırada bir anda önümüze fırladı. Ben biraz daha öndeydim. Büyük olan köpek bisikletin soluna geçip ayakkabımı ısırdı. İlginçtir daha önce bir çok kez köpek tarafında taciz edildim hiç bu kadar kararlı bir köpek görmemiştim. Beni ısırdıktan sonra arkadaşıma yöneldi. Ben bisikletten inip onun yanına gitmeye çalışırken evden köpeğin sahibi müdahale edip köpeği çağırdı. Bizde yolumuza devam ettik. Geri dönerken aynı yerden geçerken daha dikkatli oldum fakat köpeği göremedim.

Not: Kılıfı ısırdığı yeri koparmış :) Ve kılıfı ilk kullanışımdı :/
 
Scudo
Çoban köpeği tarafından kovalandım ama altımda Allah'tan motosiklet vardı da kolayca kaçtım. Yine de çok panikledim bir ara düşecek gibi oluyordum. Çok şükür kurtuldum. Yoksa halimiz haraptı.
 
@Ahmet Can KÖKSAL Heyecanlı dakikalar yaşanmış anlaşılan.O köpeğin bir anda bisikletin önüne fırlaması yok mu,beklenmedik bir anda ise insan ne çok geriliyor :krktm: Sağlığınıza bir şey olmaması çok iyi, kılıfa da göz değmiş diyelim :) İnşallah bundan sonra karşılaşmazsınız böyle talihsiz bir olayla.
 
kazdağlarında ceylan çıkmıştı karşıma bana bir göz atıp uzaklaşmıştı bir çok köpek çıktı köpek sürüsü çıktı benim en güzel taktiğimde üzerlerine sevgi göstermek köpeklerden hiç bir sorun yaşamadım ben çanakkalede yaşıyorum çan ilçesine giderken bir tanede yol kenarında ölü domuz görmüştüm ama şimdiye kadar hiç bir hayvanın zararını görmedim hatta şehir içinde yılan bulmuştum bir tane onu besledim bir süre sonra saldım
 
İstanbul'da çıkmamasına imkan yok.
Her gün,
Her saat
Her dakika
Her saniye
Her salise
Her an çıkıyor ( lar ) çıkmayada devam edecekler.
Ayıları sevmesekte, Ayılar ile yaşamaya alışacağız.
 
Birkaç saat önce Kayışdağı Ormanı'nda yılanla karşılaştım. Tam yola çıkmadan sesten kaçtı ağaçlıklara. Ters yönden devam ettim sanki peşimden kovalayacak hayvan ama o anki psikoloji işte.
 
O gördükleriniz ayı değildir.Eğer ayı olsaydı ölmeyecek kadar yemeğini yerdi,başkasının hakkına girmezdi.Onlar medeniyetin içinde yaşayan medeniyetsizlerdir.Onlar hiç bir şekilde başınızdan savamazsınız.Muhtemelen sonumuz levyeyi veya haydarı görünce kaçmaktır.
 
Düzce'de tilki ve domuz çıktı, Ankara'da ise bir kez zehirli olmadığını düşündüğüm bir yılanı ezdim istemeden.
 
Köpek,yılan,tilki.kirpi falan bol bol görüyorum. İstanbul / Ağva'da yazlığımız var ve köylerin araları bol bol yokuşlu ve iyi asfaltlı ( malum turistik :)) Buralar antrenmana çok müsait ama bir yaban domuzu korkusu sardı ki beni sormayın. Hep dağlarda avlıyorlar zaten bizde arabayla çok gördük. Yaban domuzu yüzünden merkezden çıkamaz oldum .:kötü:
 
Bizim burada çakal bol olur. Havaların ısınması ile çoğalırlar:D

 
  • Beğen
Tepkiler: bahadir3455
İstanbulun göbeğinde kurt,çakal az cikar bana genelde ayı denk geliyor ama biraz küfür birazda bağırdığımda siniyorlar,aynen balon gibi.
 
Antalya düzlerçamı geyik üretim alanında sürmüştüm. 3 geyik tepecikten atlayıp yola girmeden karşı tarafa atlamışlardı. Önümde olmuştu olay. Bir anda oldu. Kalakaldım. Hiç sağa sola bakmadan yaldır yaldır gittiler. Mükemmel bir hayvan. Asillik akıyor resmen. Bu da böyle bir anımdı. Bunun dışında kirpi,bukalemun,kaplumbağa,şahin ya da atmaca bilmiyorum ne olduğunu böyle şeyler. Bereket domuz ve ayı hiç çıkmadı karşıma
 
Domuzu Kuşadası'nda Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda görmüştüm. Yanında yavruları da vardı. Hiç çaktırmadan sakin sakin uzaklaşarak plaja doğru gittim. Onlar da ormana doğru girdi. Fakat o ara dik dik bana bakması herşeye yetti zaten. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Osman Kıtay
Türkiye'de doğada vahşi ayılarla karşılaşmanız çok zor değil. Son yıllarda yaşam alanları azalsa da nüfusları av yasağından dolayı artmaktadır. Özellikle doğu karadeniz, doğu anadolu ve sivas dolaylarında hatırı sayılır sayıdalar. Aşağıda Antalya ve Muğla dağlarında da mevcutlar. Batıda Kütahya bursa eskişehir Balıkesir Çanakkale (kazdağları) Yalova ve Manisa Denizli dolayları ayı varlığı mevcuttur. Hatta orman bakanlığının foto kapanlarına Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin Ganos dağlarında da görüntülendiği açıklanmıştır.
Şimdi bisikletle giderken neden ayılarla karşılaşmıyoruz onu açıklamak gerekirse, ayıların doğal yaşam alanları ormanlar ve dağlar olduğundan ve bu bölgelere kolay kolay tur bisikleti ile girmenin pek mümkün olmadığını düşünürsek, standart bir turcu ayı ile karşılaşmıyor. Ancak dağ bisikleti ile ormana girenlerin karşılaşma oranları çok yüksektir. (ayı bölgesi ise) Peki orman içine girmeden köy yolları ve kırsal yollarda karşılaşma olur mu? risk daha azdır çünkü ayılar akıllı hayvanlar olduklarından daha önce köy yollarından insan geçtiğini bildiğinden o yolları kullanmazlar zaten genelde insan kokusunu kilometrelerce öteden aldıkları için aç olmadıkları sürece sizden uzak duracaklardır. Ayıların yaşam alanları ormanlar ve dağlardır. Onların bölgesine girmediğiniz ve rahatsız etmediğiniz sürece sizi üzmezler.
 
Son düzenleme:
Yaylalara çıkarken çok ayı kakası gördüm ama kendisine rastlamadım çok şükür.
Bir kere de çakallarla göz göze geldim kaçtılar
Karşılaştığım avcılar domuz çok var diyorlar ama neyse ki hiç rastlamadım
 
Her gün iki ayağının üzerine kalkmış ve kafasına göre dolaşan ayılar evet önüme çıkıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Çok sefer tilki ile karşılaştım nasıl kaçacaklarını bilemiyorlar. Bir sefer mtb ile orman içi patikadan inerken domuz sürüsünün arasına girdim her tarafa dağıldılar. Bir sefer çakal ile karşılaştım hemen kaçtı. Bir sefer sürü halinde çakalların ulumalarına denk geldim, çok enteresandı çocuk bağırışmaları gibi.
Ayı izi ile karşılaştım kendisi ile karşılaşmadım. Karşılaşmak kolay değil. Bence ayılar çok zeki ve onlar bizden daha çok korkuyor. Gündüzleri insanların gelebileceği yerlerden uzak duruyorlar.
204821 dosyayı görüntüle

204822

204823 dosyayı görüntüle
 

Dosyalar

  • IMG-20171122-WA0008.jpeg
    IMG-20171122-WA0008.jpeg
    2 MB · Okunma: 4
Geri