Scudo Sports

Karşıyaka iskele civarında bıçak çektiler

Vay be yaşlara bak, toplumda açtıkları korkuya bak. Hocam sana söylemiyorum "korku" kelimesini. Yanlış anlaşılmasın ... ben olsam aynı senin gibi konuyu kapatır uzatmazdim büyük ihtimalle. Ancak ne acıdır ki bu adamlar daha büyüyecek. Ve sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

Scudo
Bunların büyümesini beklemye gerek yok büyümüşleri sokaklarda dolaşıyor zaten ve hergün bi kaç kişi böyle saçma olaylarda bıçaklanarak ölüyor yani benim sorum aslında şu bunların önüne nasıl geçeriz dövmek çözümmü yani hepsinimi dövücez

Bi gün biri denk gelip saplarsa bıçağı sonra be olucak saçma bi neden için ölmüş olmucakmıyız çok afedersiniz bi deyi. Varya hani bk yoluna gitmek diye işte o deyimin canlı örneği olmaya ne gerek var daha medeni bir şekilde çözülmesi gerekmezmi

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@Guney1907
işte sonunda kendi sorduğuna kendin cevap verdin

insan gibi konuşursan cevap veremeyip kilitlendikleri oluyor, ayıp değil mi, neden böyle yapıyorsun, annen baban bir şey demiyor mu vb. toplumun düzelmesi lazım o da devletin işi, biz döve döve düzeltemeyiz.

İşte o medeni yöntem ne konuşmaya çalışsak olmuyor polis gelene kadar zaten olan olur e başka yol kalmıyor kısa süreli çözümler değilde temelli bir çözüm bulmak gerektiğini düşünüyorum

En mantıklısını yapmışın salla yav veletlerlemi muhattap olacan.

Asıl sormak istediğimde o temelli ne yapılabilir?

4-5 yaşında ki bu veletleri dovmek bence daha vicdan azabı. Gerçekten bence en işlek yolları kullanmak en mantıklısı.

Böyle durumlarda seleyi yerinden çıkartıp savunma silahı okarak kullanmaktır

Böyle bir durumda kalırsanız hemen çevrenize bakın.Sotaya yatmış başka elemanlarda olabilir.

Bu çok eski bir dümendir.Önden küçük çocuk veya çocuklar gönderip , sataşmaları sağlanır. Dövmeye başlarsanız sotada bekleyen elemanlarda olaya müdahil olup , sorgusuz sualsiz size girişir. Karakolluk olursanız , küçük kardeşleri sizin hiç bir sebep yokken dövdüğünüzü iddia edip topluca mağduru oynarlar.Tamamen ergen eğlencesi. Zaten herkese değil , gözlerinin kestiği kişilere sataşırlar.

Bazende kavga ayırma bahanesiyle cüzdan , telefon yoklanır.Cüzdanınızın çekildiğini hissederseniz , cüzdanı çekene değil , yanından geçenlere dikkat edin. Genelde cüzdanı çeken, hemen karşısından yürüyor gibi gelen bir başkasına , O da , karşısından yürüyor gibi gelen bir başkasına verir. Polise gelse ve ilk cüzdanı çekeni arasa dahi iddia ettiğiniz cüzdan üstünden çıkmayacağı için suçlama yapılmaz.

Eğer etrafta hiç kimse yoksa üç beş çocuk size sataşıyorsa , Yazacaklarım için şimdiden özür dilerim ama bunlar genelde laftan değil , dayaktan anlar. Ne kadar ikna etmeye çalışırsanız çalışın kafasında sizi sindirmek ve kendi egolarını tatmin etmek ve mahalle abilerinin gözlerine girebilmek olduğu için , ne derseniz deyin dinlemeyecektir. Fırsatını bulduğunuz an ağzına bir tane vurup , elindeki kesiciyi alıp , loğar mazgalından atın. Bu olunca zaten dapılır, kaçarlar.

eli sustalı kaçtane tanıyorsunuz ayrıca bu olay işlek bir yerde aslında yinede bu cesareti bulabiliyolar sorunda bu

Böyleleri etrafta bulunuyor piyangodan çıkmış gibiler. Nereden ne zaman çıkacakları belli değil. Görünce hiç takmadan gitmek lazım gerekirse biraz daha hızlı ilerlemek. Bisikletin peşine o çocuklar ve onların çavuşları kolayına takılamaz. Yaya iken durum vahim de bisiklet ile biraz daha kolay. En iyisi hiç takmayıp yola devam etmek ve eğer çocuk ciddi bir tehdit oluşturduysa da ileride gözden uzak bir yerde durup polisi aramak. Eğer polis gelirse onları ya oradan kovacak ya onlar kaçacak ya da belki alır ve gider gitmez salar çocukları, çocuklar da bir daha gelmeye biraz çekinir

gerçi şöyle bir durum da olabilir
Akşam vakti eve yürürken Ataköy'de elinde ağzına dayadığı bir poşet ile slalom yapan ve bağıran birini gördüm. O esnada aklımdan geçen komplo teorileri sayesinde biraz daha temkinli ilerledim. Yokuşun aşağısında benim bile onu zar zor görebileceğim bir yerde durdum polisi aradım o zaten uçtuğu için o kadar uzak mesafeye dikkat edemezdi etseydi de o bana koşana kadar ben fizana giderdim. Sonuç önümden asayiş ekibi geçti devam etti. Bir sol yapsa verdiğim adreste olacaktı ama ya anons geçilmedi ya da bilemeyeceğim bu durumu.

@Cömert katılıyorum

@Cömert normalde hiç durmam basar giderim yakalayamazlar ama çalışma nedeniyle durduk işte bide yanımızda iyi süremeyen arkadaşlar bardı onları bırakamazdık @hues

@Guney1907 Yine de geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. İnşallah bir daha bu tarz bir durum ile karşılaşmazsınız bu tür durumlar sadece o anda insanın canını sıkmakla kalmıyor eve gidince bile canını sıkmaya devam ediyor

Merhaba. Ben de konya civarında pedallarken yaklaşık 10 15 tane çocuk etrafımı sarıp money money deyi durmuslardi turist sanıp. gülüp gecistirdim ancak bisiklete eşyalara her yere dokundular birsey alma potabsiyrlleri yuksekti onemseden kaçmak gerek sakince.. . Ayrıca izmir Menemende de kafama motorlu plakasız tipler tarafından yumruk yemistm.üstelik az ilerde polis vardı durumu anlattığımda hiç onemsemeyip yolladilar malesef. Bazen o da çözüm olmyor

Kullanımında yasal olarak bir sıkıntı yok.Elektro şok el fenerlerinden temin edebilirsiniz. Olası bir saldırı durumunda kullanabilirsiniz. (link)

Geri