Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kas geliştirici kullanmak istiyorum....

Murat1978

Aktif Üye
Kayıt
3 Haziran 2008
Mesaj
164
Tepki
42
Şehir
Antalya/manavgat
Merhabalar...

arkadaslar,ustalar,hocalar :D


benim kaslarim cok az hemen hemen yok :eek:
kas geliştirici kullanmak istiyorum....

PROTEIN gibi tozlar... kullanicilar varmi ?

varsa tafsiye edermisiniz ? hanki marka ? fiyati ? nerden aliriz ? uygun fiyatli internet site .. ?

butun fikirlerinizi bekliyorum...

tsk'ler

iyi pedallar http://daviswj.home.comcast.net/~daviswj/DP_Images/misc/smiley_bike.gif
 
Scudo
Konu hakkında bir bilgim yok ama vücudumuza aldığımız doğal olmayan tüm maddelerin zararlı olduğunun biliyorum hele ki ilaçlar insan metabolizmasına kalıcı zararlar verebiliyor.Bence doğal olmayan yöntemi kullanmak yerine az kaslı olmak veya uzun süre spor yaparak gelişitrmek daha sağlıklı ve doğrudur.Ama çok etkili bir zararı olmadığı kesin olan bir yöntem var ise bende denemek isterim fakat şimdiye kadar zararı olmayan bir ilaç görmedim.
 
senin ilaçlar : günde 10 yumurta beyazı + en az yarım kilo et + 2 tabak makarna

bide tahmin edersin ki parkta gezinir gibi bisiklet sürmeyeceksin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat1978
Her gün 20 km, her gün 100 km... Önemli olan bu mesafe degil.

Önemli olan bu mesafenin niteligi, bayir asagi gitmiyorsunuzdur eminim. Ancak ne kadar sürede gidiyorsunuz, kac km tirmaniyorsunuz? Bunlar önemli.

Kimyasallara dayanmadan önce kendinizi, bedeninizi bir taniyin. Nasil antrenman yapilir, kas gelistirmek icin nasil bir yol izlenir onu ögrenin. Gerekli protein icin o tozlara hic ihtiyaciniz yok, asiri pismemis bir yumurta yiyin her sabah, sadece beyazini bile yeseniz sizin su durumda ihtiyaciniz olan proteini size saglar.
 
@HaliliOzturk


hocam soyle deyim...
20km total 1saat 5dk'da, yol temiz ve sadece 3 kucuk tirmanis var !

not aldim yumartayi

tsk'ler
 
Kas geliştirmek kas geliştiriyor diye reklamı yapılan haplarla, tozlarla, ıvır zıvır protein barlarıyla değil egzersizle olur. Çalıştırılan kaslar gelişirler. Kas geliştirmek için hangi maddelerin kullanılması gerektiği yani bu işin hilesini değil nasıl düzenli ve doğru egzersiz yapılır öğrenmek lazım.
 
Her insanın bünyesinde mutlaka kas vardır. Ancak bunlar yağların kas üzerinde birikmesinden dolayı gözükmezler. Resminizde gördüğüm kadarı ile, vücudunuzda kas var ancak zayıf gibi. Kas gelişimizden kastınızın ne olduğunu belirlemeniz lazım Büyük ve İri kas grupları, yoksa definisyon sahibi küçük ancak daha dayanıklı kas grupları mı?

Büyük kaslar, daha sağlam olmalarına rağmen yorulduklarında biriken asitlerin atılımı da zor olur. Çünkü büyük kas, fazla asit birikmesi demektir. Böylece dinlenmesi de zor olan bir kas grubu ile bisiklet kullanmanız zor olur.

Küçük fakat definisyonlu kaslar ise, yorgunluklarını çok çabuk attıklarından ve hareket kabiliyetleri daha fazla olduğundan tercih edilmelidir derim.

Amaç kaslarını irileştirmek değilse, spor yaparak zayıfladınızda zaten var olan kaslar meydana çıkacaktır.

Aynen şöyle;

http://www.insanmucizesi.com/bolum8/res/02.jpg

Eğer yediklerinizin protein içermesine dikkat ederseniz de, bu kas grubuna her gün belli bir miktar eklemeler olacaktır. Ancak kas gelişimi için, ilk başlarda kasların bir gün dinlenmesine dikkat etmelisiniz, yoksa dinlenmeyen kaslar gelişmeyecek ve biçimsiz şekiller alacaklardır.

Güzel bir vücut geliştirme tekniği ile gelişen her vücutta aşağı yukarı kas şekiller aynıdır. Mesela triseps yada bisepslerine çabuk gelişsin diye aşırı yüklenenlerin bisepsleri gerekli olgunluğa ulaşmadan şekillenirler buda çirkin bir görüntü oluşturur.

Bisiklet ayak kaslarının gelişmesine yardımcı olur, ancak bisiklet çevirimi esnasında her bir kasın hareketi tamamlanamadığından gelişimde eksik olacaktır.

Mesela pedal çevirimi esansında pedalı iterken squat benzeri bir hareket yapılır. Halbuki bisiklette squat hareketini çok kısıtlı bir miktarı yapılmış olur.

Squat: Barbell omuzların üzerine yerleştirilir. Vücut dik ve ayak açıklıkları omuz genişliği kadardır. Bu konumda nefes alınarak, vücut öne eğilmeden, yere doğru, bacaklar ve yer arasında 90 derecelik bir açı oluşturuncaya kadar çömelme yapılır, nefes vererek tekrar dik konuma, başlangıç durumuna dönülür.

v.b. bir çok bacak gelişim hareketi yarım olarak yapılmış olurlar. Böylece kas görevini tam olarak yerine getiremediği için, yerine getirdiği görev kadar gelişim gösterir, yanlış anlaşılmasın büyümeden değil definisyondan bahsediyorum.

Hareketler kasların tam olarak çalışmasını sağladığında resimde görülen çizgilenmeler oluşacaktır. Ayrıca gelişen bu kaslar kendi içinde ayrıca şekillenecektir.
 
@Murat1978


hergun 20 km. ancak isinma turu olabilir, kas ve kondisyon istiyorsan kademeli olarak o 20 yi 50, 70, 100 .... vs. arttir, ilac yerine de bence simdilik dengeli ve dogal beslenmeyi tercih edebilirsin.. sadece ilac icerek kasli veya iyi sporcu olunsaydi is bayaa kolay olurdu galiba ........
 
Şimdi kaslanma derken bisiklet, ve bacak kaslarından mı bahsediyoruz yoksa genel vücut kaslanmasından mı ?

Bacak kasları isteniyorsa bisiklete bile gerek olmadan bir seri hareketle süratle kaslanmak mümkün. Yine beslenme şeklinizi de bir antrenörle yapacağınız konuşma ile bünyenize göre şekillendirebilir, belirleyebilirsiniz. Protein ve bazı vitamin minerallerin kullanımı önemlidir ama antrenmanın türü ve yapılış şekli hayati öneme haizdir...
 
@Murat1978

resminden gördüğüm kadarıyla biraz kilolusun belden yukarısıda öyledir
senin güzel bir diyete girmen gerekir öncelikle şuandaki boyun ve kilon kaç ona göre falalığın çıkar ortaya
sadece 20 km bisiklet sürerek zayıflayıp kas yapamazsın antreman şart ekstradan koşmanı tafsiye ediyorum 1 saat koşman 1 saat bisiklete binmekten daha çok zayıflatır ve kasların çıkmaya başlar birde bisiklete binersen iyi olur tabiki ama unutma diyet şart ilaça gerekte yok
bir rus ata sözü vardır hazırsan gerek yok hazır değilsen fayda etmez
diye bu senin istediğini özetliyor dimi. idman yapmazsan ne alırsan al fayda etmez
 
Geri