Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kas Gevşetici

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.045
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Uzun sürüşlerden sonra kas gevşetici ilaç kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız önerdiklerinşz nedir?

Scudo
Bence uzun suruslerden sonra kas gevşetici tablet vs kullanmayın.pomat krem tarzı rahatlatıcı merhemler olabilir.
En önemlisi 15 dk nizi ayırıp açma gerdirme hareketleri yapıp kaslara oksijen girişini arttırmak gerekir. Birde sürüş esnasında minarel alımını iyi yapmak lazım. Izotonik içecekler, gibi gibi.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@irfanyazicitunc kesinlikle en iyi kas gevşetici için ilaç türevi tavsiyesi olmasa da muadili tamamen kişinin antrenman sonrası soğuma,germe,esnetme hareketleri ile beraber antrenman sırasında da mineral takviyesi tavsiye etmişsiniz..yerinde ve doğru bir tespit..ek olarak antreman sonrası muz ve proteinli süt tavsiyesi aklıma gelen,illada kas gevşetici içinde voltaren,muscoril vb gibi jeller derim ama tabiki son çare.ben yukardakilere ek olarak soğuk kompres uyguluyorum gayet etkisini görüyorum....

Kendi haline bırakıyorum, 1-2 gün sonra kendiliğinden geçiyor...

• Beğen
Tepkiler: AnılDemir41
Gereksiz ağrı kesici, kas gevşetici kullanmayın.
İlaca gerek bi durum varsa doktora gitmeniz gerek.

Ama gel gör ki en iyisi buz gibi su da duş ve uyku :D Zaten ılık ve sıcak suya girmeyi bırakalı 2-3 ay odu :D Kışta iyice soğuk suya alıştıracağım kendimi :D

Sürüş esnasında izotonik içiceklerin alınması tamam, zaten her turda bir şişe poweradi mataralara dağıtıp,üzerine su ilave edip içiyorum.Ev yapımı izotonik vs yapayım dedimde bir cacık olmadı. :D mide bulandırıcı bir karışım çıktı ortaya.:koptum: Sonra her turda powerade alıyorum.haftada iki defa turlamaya çalışıyorum,toplamda 6tl gibi masrafı oluyor.
Daha çok merak ettiğim nokta işte uzun turlardı, 100km ve üzeri.Turdan sonra duşu alıp,suyumu yanıma alıp direk tvnin karşına geçip tavuk gibi tünüyorum.Öyle yorgunlukla tekrardan ısınma hareketleri vs yapmak zor gibi. :) Sıkıntısı ertesi gün geliyor :))

Her tempolu 30 km de 1 muz yemek gayet güzel bir besin hem potasyum açısından ,hemde midemizi tok tutmasi açısından.buna ilaveten ant bitiminde imkaniniz ve vaktiniz varsa masaj yaptırmak veya kendimiz nacizanede olsa yapmamız.ben mesela evde ant sonrası titreşimli masaj aletim var , kasılan ve zorlanan kas liflerine Uyguluyorum.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Ben 5 km kostuktan sonra ilk olarak 2. Derecede aciyorum suyu 5 dk sonra 1. Dereceye indiriyorum 5 dk sonra kapatiyorum ve 10 dk soguk olarak dus yapiyorum. Toplam 20 dk. Ayni sekilde bisiklet surersem de aynisini yapiyorum. İlk baslarda boynumda bir takim sorunlar oldugu icin kas gevsetici kullanmak zorunda kaliyordum ama bu yontem ile artik kullanmiyorum dus rahatalatici oluyor. Kasim buna ragmen agriyorsa zorlanmissa bengay suruyorum. Diger gun zedelememis sadece zorlamissam bengay ile agri gecmis oluyor. Eger gecmemisse etofenomat etken maddesi olan ilaci suruyorum. Tabi bu ilac olayi cok nadir oluyor. Cok defa kas yirttigim kemik kirdigim eklem asindirdigim icin artik agri cesidinden ne oldugunu hangi ilac kullanacagimi biliyorum. Vucudumu taniyorum. Tabi yine doktora gidip kontrol ediyorum doktor da kullandigim ilaclarin aynisini yaziyor.

Magnezyum

Hani çok yorulduğunuzda beyin kaslara hükmedememeye başlar ya, hani bacağına pedala bas dersin bir türlü basamazsın, bacakların titrer falan. İşte o magnezyum eksikliğinden olur, eforla beraber tükenen sarf malzemesidir, tükenince sinir sistemi komutları iletemez. Suda eritilen tablet şeklinde eczanede satılıyor, prospektüyü oku, aynen kalsiyum tablet gibi fazla alınırsa böbreklere yük bindiriyor, dolayısıyla fazla abartmamak lazım, efordan önce yarım tablet götür. Kan şekerini düşürücü etkisi de vardır.

Eskiden doğal beslenme ile yeterince magnezyum alıyorduk ama son zamanlarda modern gübreler falan, miktar iyice azaldı.

Ayrıca, performans antrenmanı yapacaksan, önceden esneyerek kasları ısıt.

Yolda soda iç, potasyum için muz ye. ( Kramplar potasyum eksikliğinden olur )

Kas gevşetici veya ağrı kesici ortada ciddi bir neden yokken kullanılacak şeyler değil. Hele sürekli kullanılacak şeyler hiç değil. Bir yerin tutulmuştur, uyuyamıyorsundur o zaman kas gevşetici al, dişin ağrıyordur, sabahı sabah yapamıyorsundur ağrı kesici al, başka türlü alınacak şeyler değil.

Enerjii içeceklerinin veya jellerin içine ne koydukları belli değil, ben öyle şeylere hep şüphe ile bakıyorum.

Geri